60 minuuttia höntsää

Forssan Palloseuran ja TuTon maanantai-illallinen ei odotusten mukaisesti megalomaanista kiekkojuhlaa tarjonnut. Maaleja iskettiin huolella, kun kummankin joukkueen viisikkopuolustuksessa oli melkoisesti toivomisen varaa. FPS jatkaa kesälomalle tappio niskassaan ja TuTo suuntaa karsintapeleihin niukka voitto takanaan.

Palloseura aloitti pelin pirteästi ja vaihto toisensa jälkeen kotijoukkue sai pelin Timo Kinnusen maalille. Erityisesti ykkösvitja Martin Lamich - Jan Sochor - Henri Pekkola kykeni luomaan tekopaikkoja, mutta tsekkikaksikko ei hyvistä tekopaikoista huolimatta kyennyt Kinnusta ohittamaan.

Kun FPS ei lukuisista paikoistaan maalia saanut aikaan, ei vieraat tarvinneet kuin yhden puolittaisen paikan avausmaalin rakentamiseen. Aloitusvoiton jälkeen Mikko Peltonen kiersi nopeasti maalin takaa toiselle tolpalle, eikä Tommi Kela ehtinyt tilkkimään nurkkaa patjallaan ja Peltonen sujautti vanhanaikaisen sisään. Johtoasemaansa turkulaiset eivät kuitenkaan ehtineet kauaa juhlia, kun Timo Willman löysi siniviivalta Matti Raunion. Raunio veti napakan rannarin, joka upposi maskittoman Kinnusen taakse hieman helponnäköisesti.

Kuuden maalin erä

Toisessa erässä kummankin joukkueen puolustusinto oli vähintäänkin kyseenalaista ja tämä näkyi oikopäätä taululla, kun FPS:n tsekit pääsivät kahdella yhtä vastaan yksinäistä turkulaispuolustajaa vastaan. Sochor syötti lähes tyhjän maalin Lamichille, jolla oli helppo työ viimeistellä lähes tyhjään maaliin. Lamich kartutti maalitiliään jo seuraavassa vaihdossaan, kun tsekkilaituri pääsi vasenta kaistaa etenemään ja b-pisteen takakaarelta lauottu veto livahti helpohkosti Kinnusen etukulmasta sisään.

Tästä ei kuitenkaan kestänyt kuin kaksi minuuttia, kun ensin Timo Willman sai melkoisen merkillisen estämisjäähyn, jota mies itsekin naureskeli tuomari Juha Pajuselle hyvän aikaa. TuTo ehti pelata ylivoimaansa minuutin, kun Juho Lehtisalo pääsi nokikkain Tommi Kelan kanssa ja livautti kiekon Kelan varusteiden kautta verkkoon.

Turkulaisten juhlia kesti viisi minuuttia, kun taas oli kotijoukkueen vuoro. Juha Sinkkonen koukkasi ensin omalla siniviivalla turkulaishyökkääjän jäähyn arvoisesti, mutta Pajunen ei tätä tilannetta noteerannut ja FPS pääsi ylivoimahyökkäykseen. Matti Raunion syötöstä Jaakko Kallio latasi b-pisteeltä forssalaiset jälleen kahden maalin etulyöntiasemaan, joka kuitenkin hupeni hetkessä erän ehtoopuolella.

Ensin Matti Kesseli laukoi ylivoimalla Kelan haaroista kavennuslukemat 4-3, jonka jälkeen Kela tasoitti puntit Kinnusen kanssa. Jos ensimmäinen ja kolmas forssalaismaali meni helposti, oli tämä jo melkoinen spektaakkeli. Jussi Sipposen b-pisteen kaarelta lähettämä löysä rystyneppaus leijaili forssalaismaaliin, eikä Kelan hanskakäteen jäänyt muuta kuin ilmaa.

Voitto kelpaa vieraille

Kolmannen erän turkulaiset aloittivat rivakasti, kun heti minuutin jälkeen TuTo meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Topi Riutta järjesti Markus Ojalan tekopaikkaan, eikä Ojala jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan veti forssalaispelaajan tekemän maskin takaa vieraat johtoasemaan. Turkulaisten paalupaikkaa ehti kestää viitisen minuuttia, kun kevään tuhlaajapoikana kunnostautunut Jan Sochor osui viimein tolppien väliin. Lamich järjesti Sochorille tyhjän maalin, johon tsekkisentteri tällä kertaa osui noin puolen metrin etäisyydeltä.

Vieraat pyrkivät tarjoamaan voittoa Palloseuralle hopealautasella, mutta kotijoukkueelle ei kuitenkaan kelvannut. Ensin Jussi Sipponen otti estämisjäähyn erän puolenvälin kohdalla, mutta 5-4-ylivoima ei tuonut tulosta. Tämän jälkeen nähtiin episodi, jossa ensin Mikko Peltonen leipoi Toni Ronkaista kakkosen arvoisesti ja samaan aikaan keskialueelle ilmestyi ylimääräinen juomapullo. Päätuomari Pajunen ei tilannetta nähnyt, mutta tarkemmat selvitykset linjatuomareiden kanssa johti vieraille kahden minuutin jäähyyn ja FPS pääsi pyörittämään kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan.

FPS sai laukauksia aikaan lähes jatkuvalla syötöllä, mutta Kinnunen maalissa pelasi kuitenkin erittäin varmasti. Lähimmäksi maalia pääsi Martin Lamich, jolle Jan Sochor tarjoili aivan avoimen paikan takatolpalle, mutta Lamich osui tyhjästä maalista tolppaan ja hattutemppu jäi haaveeksi. Tämä myös pelasti allekirjoittaneen ilmeisesti 80-luvulta peräisin olevan pipon, joka olisi paremman puutteessa hattutempun kunniaksi lentänyt jäälle. Nämäkään joukkuerangaistukset eivät vielä vieraille riittäneet, kun TuTon aitiosta kuului nyt kummia ja Pajunen ei tästä pitänyt. Jäähyn syy "toimihenkilön pieni rangaistus". Ylivoimalla maineteot kuitenkin jäivät tälläkin kertaa vähäisiksi.

Ai niin. Jossakin vaiheessa ylivoimia kotijoukkueelle siunaantui myös rangaistuslaukaus, kun Timo Kinnusen oivallinen mailanheitto pelasti maalin. Jaakko Kallio asettui vetämään rankkaria ja Kinnunen lähestyi rangaistuslaukausta vähintäänkin persoonallisesti, sillä jo Kallion ollessa siniviivalla näki, että etunurkasta mahtuisi vaikka kaksi timowillmania vierekkäin. Kallio käänsikin etunurkalle rystyltä, mutta pystytolppa pelasti lähestymisvirheen tehneen Kinnusen.

Kun Palloseura ei voittoa huolinut, turkulaisille se kelpasi. Erän loppupuoliskon ainoan paikkansa se käytti erittäin kovalla prosentilla hyväkseen, kun Topi Riutta pääsi nokikkain Kelan kanssa ja löysi tilaa forssalaisvahdin kainalosta.

Kuitenkin yleisöä

Vaikkei ottelu kiinnostavuudeltaan päätä huimannut, oli paikalle vaivautunut kuitenkin forssalaisittain varsin hyvä yleisömäärä - 680 henkeä. Katsojia peli kuitenkin kiinnosti likimain yhtä paljon kuin pelaajiakin, sillä todellista voitonnälkää ei varsinkaan kotijoukkueelta tänään löytynyt. Ainoastaan tsekit ja tapansa mukaan hullumpi Ronkainen painoivat kuin heikkopäiset.

Vieraiden esityksestä ei voisi välttämättä kuvitella, että TuTo jatkaa vielä otteluitaan tällä kaudella. Löysän puolustuspelin tulee parantua melkoisesti, sillä pelkästään ensimmäisen erän avauspuoliskon aikana Palloseuralla oli useampi ylivoimahyökkäys. Tänään FPS ei välttämättä ollut sillä tasolla millä suurin osa karsintasarjan joukkueista, joten TuTon on parannettava mikäli mielii sarjassa pysyä. Turkulaisten materiaalilla säilymisen ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma.

Pelit Forssassa päättyivät tähän ja kauden päätteeksi Jatkoaika sekä erityisesti allekirjoittanut haluavat kiittää hyvin sujunutta yhteistyötä Forssan Palloseuran kanssa. Tosin puhelimet pirisevät vielä tämänkin jälkeen, kun kauden päätöskolumnin merkeissä ainakin toiminnanjohtaja Matti Lahden on syytä varjella puhelintaan. Kauden päätöskolumnin on määrä ilmestyä ensi viikon ehtoopuolella.