FPS voitti järkevällä pelillä

Illan TV-ottelu ei tarjonnut kovinkaan erikoista kiekkoviihdettä. Yli 900 ihmistä oli ahtautunut Järvenpään halliin todistamaan vierasjoukkue FPS:n 3-4 voittoa.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tahmeasti. FPS sai erän alussa ylivoiman, mutta varsinaisesta ylivoimakuviota joukkue ei saanut pystyyn.

Erän neljännellä minuutilla onnistui FPS kääntämään nopeasti Haukkojen hyökkäyksen 3-2-ylivoimahyökkäykseksi. Juha-Pekka Loikas pelasi kiekon Mika Tasalalle, jonka oiva syöttö löysi maalin edestä Max Kenigin. Kenigin ohjaus lipui Heikki Kokkosen haaroista sisään.

FPS sai avausmaalistaan lisävirtaa. Vain pari minuuttia edellisestä ja vierasjoukkue siirtyi 0-2-johtoon. Rami Jokinen vapautti Juhamatti Yli-Junnilan yksin läpi. Yli-Junnilan laukaus upposi maalin oikeaan alakulmaan. Samassa tilanteessa Haukkapuolustaja osui mailallaan Yli-Junnilan suuhun, mutta onneksi miehelle ei mitenkään käynyt.

Erä jatkui hienoisesti Haukkojen painostaessa, mutta Mika Asikaisen ja Jussi Haapasaaren tilanteita lukuun ottamatta ei varsinaisia maalipaikkoja Haukat pystynyt luomaan.

FPS maalaa vastahyökkäyksistä

Toisen erän aloitti kotijoukkue terhakkaasti. Heti erän alussa Jaska Vilen kilautti maalirautoja. Haukat saikin ansaitsemansa tasoitusmaalin erän neljännellä minuutilla. Sami Taanonen sai maalin eteen syötön Jermu Porthenilta. Puolustajan estelyistä huolimatta Taanonen ohjasi kiekon FPS-vahti Tommi Kelan taakse.

Kotijoukkueen riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä FPS siirtyi kahden maalin johtoon jo pelin seuraavalla minuutilla. Jan Sochor voitti hyökkäyspään aloituksen Toni Ronkaiselle. Ronkainen pääsi b-pisteeltä täysin vapaasti purjehtimaan Heikki Kokkosen vartioimalle maalille. Ronkainen harhautti Kokkosen tilanteessa täysin pihalle ja nosti komeasti kiekon maaliin.

Erän loppupuolella forssalaiset siirtyivät jo tavoittamattoman tuntuiseen 1-4-johtoon, kun Jan Sochor pääsi yksin läpi. Sochorilta karkasi harhauttaessa kiekko lavasta, mutta Haukkojen epäonneksi epäonnistunut harhautus palkittiin maalilla, kun kiekko lipui Kokkosen alta maalin perukoille.

Myyköhän ne vielä ulkona makkaroita?

Kolmanteen erään lähdettäessä näytti jo osa järvenpääläisyleisöstä poistuneen paikalta. Kotijoukkueen haluton pelaaminen kahdessa ensimmäisessä erässä ei luvannut hyvää jatkoakaan ajatellen.

Haukat onnistui kuitenkin kehittämään vielä kirinpoikasen kolmannessakin erässä.

Erän kuudennella minuutilla Timo Suuronen laukoi napakasti siniviivalta. Tommi Kela torjui kiekon eteensä ja Jermu Porthen onnistui survomaan toivoa kotiyleisöön kaventamalla pelin 2-4.

Tämä maali herätti kotijoukkueen raivoisaan taistoon ja kahdeksannella minuutilla Matti Lievonen oli yksin Tommi Kelaa vastassa onnistumatta kuitenkaan yllättämään forssalaisvahtia.
Erän puolen välin jälkeen nähtiin ottelun erikoinen. Ville Raatikainen lähetti siniviivalta rannevedon kohti maalia. b-pisteen kohdalla onnistui Jermu Porthen ohjaamaan ilmasta kiekkoa. Tommi Kela oli jo valmistautunut torjumaan Raatikaisen vedon, joten Porthenin ohjaus yllätti hänet täysin. Kiekko pomppi hiljakseen Kelan ohi maaliin.

Tilanne oli muuttunut kireämmäksi ja Haukat sai vielä kaksikin ylivoimaan aivan erän loppupuolella. Yritykset jäivät kotijoukkueella kuitenkin sen verran vaisuiksi, että pisteet matkasivat FPS:n mukana Forssaan.

Mitä tänään nähtiin ?

Kuten jo otteluennakossakin hehkutettiin, oli TV-ottelua somistamassa Blazing Show Girls –tanssiryhmä. Tempaus oli mielestäni erittäin onnistunut ja toivottavaa olisikin, että ryhmä esiintyisi Haukkojen otteluissa kerran tai kaksi kaudessa. Tämän illan suuri yleisömäärä ja normaalia parempi tunnelma varmaan ovat tanssiryhmän ansiota.

Kotijoukkueen valmentaja Jan Lehti ei ollut pelin jälkeen yhtään tyytyväinen omiensa esiintymiseen:

- Kaksi erää oli meiltä velttoa. Pääsimme mukaan kolmannessa erässä. Ketjumuutosten jälkeen Porthen-Ilola-Taanonen oli meidän onnistujia.

Lehden sanoihin on helppo yhtyä. Jermu Porthenin johtama kenttä onnistui tekemään kaikki haukkojen maalit. Muuten ei Haukoista onnistujia juurikaan löydy.

FPS:n parhaimmistoa olivat maalivahti Tommi Kela ja hyökkääjä Juhamatti Yli-Junnila. Lisäksi kokonaisuutena FPS:n peli oli paljon valmiimpaa. Alokasmaisiin kiekonmenetyksiin ei juurikaan sorruttu ja koko joukkue puolusti kurinalaisesti.