Salamat voitti näytöstyyliin

Haukkojen ja Salamoiden kohtaamisesta ei ainakaan kotijoukkueen kannattajille jäänyt juuri mitään käteen. Vierailijat pyörittivät näyttävän voiton numeroin 0-5. Illan hahmoiksi kohosivat Karo Koivunen ja Sami Ryhänen.

Illan ottelu käytiin pääosin lainavahti Tommi Satosaaren ja Salamoiden välillä. Satosaaren komeat torjunnat pitivät numerot siedettävinä kolmannen erän loppupuolelle asti. Salamoiden päävalmentaja Niki Andersson ilmaisikin tyytyväisyytensä siitä, että joukkue onnistui tekemään jo avauserässä maalin Tommi Satosaaren selän taakse.

- Oli iso juttu, että löysimme reiän Satosaaren torjuntapelistä heti ensimmäisessä erässä. Satosaari oli lyönyt luukut aika pahasti kiinni Sportia vastaan ja omanlaisena peikkonsa se nostaa esille.

Ottelun ensimmäinen ja samalla koko pelin voittomaali nähtiin ensimmäisen erän viidennellä minuutilla, kun Sami Ryhänen ohjasi Karo Koivusen löysän vedon maalin edestä verkon perille.

Ottelun hallinta siirtyi entistä enemmän vierasjoukkueelle ja Salamat sai muutamia paikkoja lisämaalien tekemiseen. Mm. Ari Katavisto pääsi erän loppupuolella yksin läpi, mutta Satosaaren huippupelastus piti tilanteen ennallaan.

Salamat taittaa kotijoukkueen niskan lopullisesti

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman murheellisesti. Vain vajaa minuutti oli pelattu, kun Sami Ryhänen löysi Karo Koivusen maalin edestä. Tällä oli helppo työ viimeistellä vierasjoukkueen toinen maali.

Erä jatkui vierasjoukkueen painostuksella, kun sekä Matias Keränen että Ari Katavisto pääsivät yrittämään maalintekoa vapaista paikoista.

Erän 12. minuutilla nähtiin illan hienoin maali, kun Katavisto ja Jarno Niinimäki pääsivät kaksin ylivoimahyökkäykseen. Niinimäki onnistui huijaamaan haukkapakkia siten, että tämä odotti syöttöä Katavistolle. Salamat-hyökkääjä kuitenkin veivasi Satosaaren täysin solmuun ja kiekkoa saatiin jälleen kerran kaivella Haukkojen maalista.

Erän viimeisellä minuutilla Niinimäki ja Joni Purola syöttelivät todella tyylikkäästi haukkapakan sekaisin, mutta Simo Romo ei onnistunut laittamaan kiekkoa maaliin täysin avoimesta paikasta.

Toinen erä oli täydellistä vieraiden hallintaa ja vain todella hyvä maalivahtipeli piti kotijoukkueen edes numerollisesti mukana.

Numerot kaunistuvat

Kolmannen erän alussa kotijoukkue sai hieman pelin juonesta kiinni, mutta erän puolessa välin hukattu 5-3 –ylivoima oli viimeinen niitti kotijoukkueen arkkuun.

Erän loppupuolella Salamat pääsi vielä iskemään kahdesti, kun ensin Antti Nyrhinen lirutti kiekon Satosaaren haaroista ja hieman myöhemmin Immo Suutarinen viimeisteli Salamoiden voittonumeroiksi 0-5.

Vaikka viimeisessä erässä kotijoukkue saikin jonkin verran otetta, niin Salamoiden kurinalainen puolustus piti Haukkojen varsinaiset maalipaikat todella vähäisinä. Lisäksi Salamoiden maalilla pelannut Simo Vehviläinen poimi tyylipuhtaasti Haukkojen laukauset.

Hymyileviä kirkkonummelaisia, surullisia järvenpääläisiä

Ottelun jälkeen Salamoiden valmentaja Niki Andersson oli yhtä hymyä. Joukkue nappasi jo kolmannen peräkkäisen voiton ja joukkueen yhteispeli tuntuu olevan todella hyvällä mallilla. Anderssonilla ja Salamoilla oli tästä viikosta tavoitteena täydet neljä pistettä ja nyt joukkueella on syytä hymyyn, kun ne tulivat.

- Tämä oli väkevä suoritus meiltä niin työmoraalin kuin luistelun osalta. Tämä oli varmasti yksi parhaita pelejä, mitä tällä kaudella olemme pelanneet.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti puolestaan on kovan paikan edessä. Järvenpääläisryhmän esitys oli luokattoman heikko myös Lehti sen myönsi.

- Tänään oli touhu munatonta. Vain muutama kaveri tekee täysillä duunia.

Ainoana onnistujana kotijoukkueesta voidaan pitää lainapelaaja Satosaarta. Lehti antoikin tunnusta miehen otteille.

- Ei maalivahti voi yksin voittaa peliä. Otti saman verran pois, mitä menikin. Parhaita maalivahteja. mitä tässä hallissa olen nähnyt.

Haukkojen onneksi joukkueella on kaksi viikkoa aikaa nuolla haavojaan ennen seuraavaa peliä. Jo ennestään rampaan joukkueeseen tuli tänään lisää loukkaantuneita, kun Sami Taanonen jouduttiin taluttamaan kesken ensimmäistä erää pois kaukalosta. Pahimpien arvioiden mukaan joukkueen Taanoselta on ristiside mennyt poikki.

Lehti katsoi heikon ottelun jälkeen jo tulevaisuuteen.

- Meillä on nyt iso duuni edessä. Meillä on kahden viikon tauko sitten on peli ja sitten taas kahden viikon tauko. Tullaan tekemään isoja muutoksia. Otetaan a-junnuja mukaan, sillä niillä ainakin on yritystä. Katsotaan sitten mihin se sitten vie.

Salamat jatkaa otteluita torstaina kotonaan Kiekko-Vantaata vastaan. Haukat on seuraavaksi tositoimissa kahden viikon päästä Vaasassa Sportin vieraana.