Tuomarityöskentely puhutti Järvenpäässä

MESTIS / Raportti
Haukkojen ja Salamoiden ottelun pääosaan nousi monessa suhteessa tuomari Ville Vuohtoniemi. Vuohtoniemen toiminnan ihmettelyn sivussa, joukkueet tasasivat pisteet 2-2 –tasalukemin.

Ottelun jälkeen kummankin joukkueen valmentajat eivät säästelleet sanoja illan tuomarista Ville Vuohtoniemestä. Myös monen katsojan silmiin Vuohtoniemen toiminta kentällä tuntui varsin omaperäiseltä. Miehen valitsemaan linjaan ei selvästikään ole Mestis-tasolla totuttu, joten sekä katsojat että pelaajat tuntuivat olevan ihmeissä siitä, että mikä on sallittua ja mikä ei.

Haukkojen valmentaja Paul Högbacka tyytyi ihmettelemään sanallisesti varsin hellävaraisesti tuomaria, vaikka ilmeestä paistoi selvä tyytymättömyys.

- Vähän aneemiseksi meni pelaaminen, kun jätkät ei tiennyt mitä saa tehdä. Mentiin tilanteisiin varovasti. Vuohtoniemi tutkii niin tarkasti kahvaamisia, että sitten jää moni muu pahempi tilanne huomaamatta.

- Vuohtoniemen pitäisi pitää linja loppuun asti, eikä se saisi noin levitä. Molemmille olisi pitänyt antaa viimeisen viiden minuutin aikana kaksi tai kolme jäähyä.

Salamoiden käskijä Niki Andersson oli täysin samoilla linjoilla kollegansa kanssa.

- Jollei erotuomaritoimikunta saa Vuohtoniemeä samalla linjalle kuin muut, niin pistäisivät hänet sivuun. Hän on ylivoimaisesti huonoin tuomari tässä sarjassa. Mies ei pysty pitämään linjasta kiinni. Peli on pelaajia varten, eikä tuomaria. varten. Hän vaikuttaa negatiivisesti peliin.

- Tuo linja johtaa siihen, että se ottaa roolin. Me ei olla siirrytty NHL-sääntöihin tässä maassa. Jos niin tehdään, niin siihen pitää antaa aikaa. Tuo vetelee täysin omia polkujaan.

Välillä pelattiin kiekkoakin

Pelillisesti ottelu ei kovinkaan ihmeelliseksi taitokiekoksi noussut. Molempien joukkueiden yritys oli kova, mutta kuviot eivät olleet ihmeellisiä.

Haukat siirtyi johtoon ensimmäisen erän 10. minuutilla. Hyökkäyspään voitetun aloituksen jälkeen Ville Raatikainen pääsi ampumaan maalia kohden. Simo Vehviläinen onnistui torjumaan laukauksen eteensä, mutta Sami Tervonen sai maalivahdista ponnahtaneen kiekon. Toisella laukausyrityksellä Tervonen sai kiekon maaliin.

Salamat onnistui tasoittamaan toisessa erässä, kun Tero Koskiranta käytti hyväkseen Haukkojen puolustajapari Joni Öhbergin ja Teemu Kolehmaisen hölmöilyn. Maalin editse annettu harhasyöttö ei löytänyt kotijoukkueen pelaajaa, vaan Koskiranta pääsi helposti katkaisemaan ja Salamoiden hyökkääjällä oli helppo työ viimeistellä tasoitusosuma Heikki Kokkosen jalkojen välistä.

Reilu minuutti edellisestä, siirtyi vierasjoukkue johtoon. Haukkojen Harri Hautajoki istui jäähyään korkeasta mailasta vain muutaman sekunnin, ennen kuin punalamppu syttyi kotijoukkueen maalin takana. Janne Jalasvaara ampui viivalta, mutta Heikki Kokkonen onnistui pysäyttämään laukauksen. Roni Andersson pääsi kuitenkin sutimaan kiekon maalin.

Haukkojen tasoitusta ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odotella. Pitkän painostuksen jälkeen Miikka Lindholmin syötti Tuomas Ilolalle maalin kulmalle. Katsomoon näytti siltä, että Ilola ei saanut kiekkoa kunnolla kiinni, vaan kiekko ponnahti yllättävästi hänen lavastaan, eikä vieraiden maalivahti Simo Vehviläinen ehtinyt reagoimaan tilanteeseen ollenkaan. Onnea tai ei, mutta Ilola pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä maaliaan.

Kolmannen erän loppupuolella ote siirtyi entistä selvemmin kotijoukkueelle, mutta hyvistäkään paikoista ei maalia saatu. Lopulta ottelussa päädyttiin pistejakoon.

Raskas peli molemmille

Salamoiden käskijä Niki Andersson oli tyytyväinen, vaikka joukkue jäikin vain yhteen pisteeseen sarjajumboa vastaan. Eilisen kova peli oli osaltaan vienyt joukkueesta mehuja. Myös Ville Uusitalon yllättävä siirtyminen Jokeri-leiriin sekoitti joukkueen valmistautumista.

- Kun saatiin kolme pistettä neljästä niin ei auta murjottaa. Tää ei ollut helppo peli, kun oli eilen kova tunnelataus. Uuden kapteenimme pois siirtyminen jätti jonkinlaisen tyhjiön. Kopissa oli valtavan hiljaista erätauoilla.

- Kaukana tämä oli meidän kauniimmista esityksistä. Tosin joskus on tullut hyvillä esityksillä turpaan. Meidän maalivahtimme Simo Vehviläinen oli erinomainen.

Andersson myös kehui vastustajaansa. Hänen mukaansa Haukat ei ole mikään vastaantulija.

- Kova potentiaali haukkaryhmässä on.

Haukkojen valmentaja Paul Högbacka puolestaan harmitteli sitä, että koko pistepottia ei tällä kertaa tullut.

- Mä en ole yhteen pisteeseen tyytyväinen. Vähän oli liike kateissa alussa, mutta jatkossa olimme hyvin pelissä mukana. En usko että olemme väsyneitä, mutta pitäisi heti alusta asti saada jätkät tekemään töitä.

- Hyvä taisteluilme oli, mutta nyt tarvitaan enemmän kuin piste pelistä. Huomioitavaa on myös se, että tämä oli neljäs tappioton ottelu putkeen.

Molempien joukkueiden seuraava vastus on Hokki, joka tulee etelänkiertueelle ensi viikolla. Keskiviikkona kajaanilaiset ovat Järvenpäässä ja torstaina Kirkkonummella.

» Lähetä palautetta toimitukselle