Suutariset siivittivät Salamat kotiturnauksen voittoon

Aamupäivällä KooKoon yllättänyt FPS ei pystynyt uhkaamaan isäntiä Kirkkonummi Cupin loppuottelussa. Iippo ja Immo Suutarinen iskivät yhteensä kolme maalia, kun ainoastaan 13 kenttäpelaajalla liikkeellä ollut Salamat marssi 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)-voittoon.

Salamat luistelutti kaukaloon ainoastaan kaksi pakkiparia ja kolme hyökkäysketjua, sillä osa pelaajista oli erilaisissa kissanristiäisissä, Joni Flod ja Markku Flinck vannomassa sotilasvalaa ja Jarno Niinimäki, Ville Vuorisaari sekä Mikko Lepola pitivät sairaslistaa miehitettynä. Olipa päävalmentaja Niki Anderssoninkin ohjelmassa hääjuhlat.

Tahtia pelaajakato ei pahemmin haitannut. Toisinaan FPS sai Salamoiden hyökkäyksen rakentelun puuroutumaan, mutta ajoittain kirkkonummelaiset esittivät turnauksen hienoimpia syöttökuvioita.

Alkutahdit Salamoiden voittoon saatiin jo reilun minuutin jälkeen. Kotijoukkueen ylivoimapeli ei ottanut kulkeakseen, mutta sitten Ari Katavisto räväytti terävän rannelaukauksen b-pisteen tuntumasta: 1-0.

Myös 2-0-maali syntyi ylivoimalla, muttei sekään perinteisimmällä kuviolla. Iippo Suutarinen pyrähti laidalta karkuun, kurvasi maalille ja kahvitti FPS-vahti Krister Antilan. Sitä ennen Antila ehti hyvään torjuntaankin venyä, kun maalintekijä Suutarinen ja puolustaja Ville Uusitalo järjestivät huippupaikan Timo Korhoselle.

Lopullista ratkaisun makua oli, kun heti toisen erän alkajaisiksi Iippo Suutarinen punnersi maalin edustalta tilanteeksi jo 3-0.

Iippo iskussa

Hallinnallisesti toinen erä oli jopa niukasti forssalaismerkkinen. Vihreäpaitaisten vierailijoiden etsikkoaika oli 25. minuutilla, mutta Anssi Rantasen kuti pakkipari Antti Uiton oivasta esityöstä kilahti tolppaan. Heti perään vieraiden Pekka Rautio karkasi laidalta, mutta Simo Vehviläinen isäntien maalilla torjui.

FPS laukoi ahkerasti, joten Vehviläinen pysyi työllistettynä, mutta torjui varmaotteisesti. FPS-vahti Antila sen sijaan järjesti yleisölle sirkushuveja ja huitoi mailallaan ohi Salamoiden omalta alueelta lähettämästä purkukiekosta. Tolppa pelasti.

Forssalaiset rikkoivat kuparisen, kun pirteästi taistellut porkkanapöksy Jari Löfman nappasi pomppukiekon hanskaansa, kurvasi maalille ja ohitti Vehviläisen.

Pitkään eivät vierailijoiden toiveet kestäneet, sillä Salamat iski komean 4-1-osuman. Puolustaja Joni Purola avasi ylös laitaan Karo Koivuselle, Koivunen syötti läpi hyökkäysalueen Simo Romolle ja tämä jatkoi vielä poikittain Immo Suutariselle, joka sai iskeä kiekon maaliin avoimesta etukulmasta.

Ottelun lopulla Salamoiden kaapin kokoiset miehet värkkäsivät loppulukemiksi 5-1. Ketju Ari Katavisto – Tero Koskiranta – Matias Keränen punnersi väkisin kulmasta maalille ja Koskiranta sai tuulettaa maalintekijänä. Vauhdissa oli myös Suutarisista Iippo, joka kynäsi kaikki paitsi maalivahdin ja tarjoili myöhemmin avopaikan Korhosista Timolle.

Kunniamaininnan isännistä ansaitsevat ahkerat puolustajat Uusitalo, Lasse Korhonen, Purola ja Antti Nyrhinen, jotka hoitivat puolustajien tehtävät nelistään varsin onnistuneesti. Muutaman karkean harhan Salamat tosin Karo Koivusen johdolla antoi, mutta forssalaiset eivät pystyneet tilanteitaan hyödyntämään. Viideskin puolustaja kokoonpanossa oli, mutta Timo Pieninkeroinen sai tehtäväkseen täyttää sentterinä kolmannen hyökkäysketjun.

Tasaisen vaisusta FPS-pakasta ei suuria onnistujia erottunut. Löfman teki maalin, mutta hänen johtamansa ketju oli pariin kertaan myös vastaanottavana omassa päässä. Janne Jokila väläytti hyökkäyspäässä, mutta esitteli myös kyseenalaisempia amerikantulisia. Kunniamaininnan FPS ansaitsee sekä finaaliin selviämisestä että loppuun asti yrittämisestä.