Lempäälän Kisa kävi hakemassa pisteet Keravalta

LeKin taistelu ei ole vielä ohi.
Kuva © Antti Varonen
LeKi oli saapunut Keravalle käyttämään maalipaikkansa hyvällä prosentilla. Tänään kaukalossa nähtiin yhdeksän maalia ja verta kentällä. Kolme pistettä matkasivat vierailijoiden mukana Lempäälään loppulukemin 4-5 (1-1,1-2, 2-2).

− Liikaa virheitä ja parempi voitti, kiitos, Mikael Kotkaniemi antoi lyhyesti näkemyksensä pelistä.

Pelin alussa kotijoukkue pääsi saman tien nauttimaan ylivoimasta. Ei mitään merkittävää tulosta tällä kuitenkaan saanut aikaan. Syötöt olivat hitaita, ne eivät tulleet lapaan ja peli meni kulmissa pyörimiseksi.

Vierasjoukkue saikin pelin ensimmäisen kunnon maalipaikan aikaiseksi. Kultakypärä Lassi Mattila pääsi kokeilemaan metrin päästä maalista Aleksis Ahlqvistin hereillä olemista. HCK:n onneksi vielä tällä kertaa koppi tarttui.

Muutaman päästä päähän kiekkoilun jälkeen Alhqvist joutuikin kaivamaan ensimmäistä kertaa kiekkoa selkänsä takaa. Vesa Kulmala astui epäonnisesti kiekon päälle ja pelasi itsensä pois tilanteesta. Joonas Koskisella ja Olli Henrikssonilla oli helppo työ syöttää maalin takaa sivusta valuneelle Juho Saariselle, joka täräytti kiekon yläkulmasta sisään.

Tomi Mustonen kävi ennen seuraavan maalin syntymistä paukauttamassa kiekon maalivahdin parhaimpiin kavereihin. Nopea kääntyminen omassa päässä ja Keravan tehotrio toi kiekon takaisin hyökkäysalueelle. Jesse Juntheikki pelasi maalin eteen Kristian Ruismalle. Paavo Ylipaino irtosi viivasta ja kävi maalinedustalla olevan sumpun ohi laukomassa tasoitusmaalin ohi Lauri Rämön.

Epäonnea ja muutama maali

Vierailijoiden osalta toinen erä alkoi hyvin, vaikka kotijoukkue saikin aloittaa ylivoimalla. Vetoja tuli enemmän kohti Ahlqvistia kuin kollega Rämöä.

Heti ensimmäisen ylivoiman jälkeen Juuso Forsström aiheutti hyvällä nousulla LeKin pelaajan takaisin boksiin istumaan.

Ylivoima pyöri paljon paremmin kuin ensimmäisessä erässä. LeKi oli myös pakotettu ottamaan toinen jäähy ylivoiman aikana. Jäähy ei kuitenkaan ikinä päässyt täytäntöön, kun HCK:n kultakypärä Roope Ranta laittoi ranteen laulamaan hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Maaliin syötöt merkkauttivat trion tutut miehet Ruisma ja Juntheikki.

HCK:n käyttäessä oman ylivoimansa hyödyksi LeKi teki omalla vuorollaan saman ja iski ottelun ensimmäisen onnekkaan maalin. Viivasta lähtenyt veto pomppi kotijoukkueen lavan, luistimen ja patjan kautta lipuen maalin kulmalle. Markus Korkiakoski tuikkasi kiekon ja yhden kotijoukkueen pelaajankin maalin perälle.

Kotijoukkueen pakka meni täysin sekaisin tasoitusmaalin johdosta. Heti perään vierailijat laittoivatkin vilkun päälle ja menivät ohi. Antti Hildén ryösti kiekon Ylipainolta ja kolmella yhtä vastaan-tilanne avautui. Mattila pelasi viisaasti ja ei lähtenyt omalta sektoriltaan vielä ampumaan, vaan pelasi maalin eteen Korkiakoskelle, joka latasi kiekon verkon perukoille.

Erä oli täynnä nahistelua ja pientä sikailua. Verisin tilanne nähtiin Kulmalan toimesta. Puolustaja toimitti kiekkoa viivasta maalille osuen Ruismaa päähän. Räsähdysääni kuului katsomoon asti, kun kypärän pleksi hajosi ja kiekko osui poskipäähän. Verta tuli kentälle lammikon verran ja Ruisma jouduttiin taluttamaan kahden miehen voimin pois kentältä.

Erän lopussa Mustoselle pelattiin vielä tasoituspaikkaa, mutta kapteenin merkkiä rinnassa kantava hyökkääjä ei pystynyt ohittamaan Rämöä.

HCK laittoi uuden vaihteen silmään, mutta se ei riittänyt

Kolmas erä oli melkein yhtä päätyä, mutta toinen joukkue käytti maalipaikkansa vain paremmalla prosentilla hyödyksi.

Joonas Hyttinen pelasi poikittaissyötöllä maalin kulmalla seisovalle Juntheikille, mutta jollain ilveellä Rämö sai itsensä kiekon tielle.

Aivan varkain LeKi sai aikaan vastahyökkäyksen, joka päättyi Hildénin maaliin. Korkiakoski jätti takana tulevalle Hildénille, joka laittoi puikoista sisään ja siirsi vierailijat kahden maalin johtoon.

HCK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi päidensä hakkaamista seinään. Tämä tuotti tulosta, kun Forsström pelasi Kimi Koivistolle, joka jätti viivassa Ylipainolle. Mies laukoi toiseen kertaan maalin edessä olevan sumpun läpi.

Vierailijat eivät saaneet peliä ollenkaan avattua ja Hannu Hanhi kävi tällä kertaa vierailemassa kotijoukkueen kokoonpanossa. Mustonen lähetti kiekon viivasta maalille. Rämö yritti kopata kiekkoa räpyläänsä, mutta kiekko pomppasi räpylästä pois ja suoraan miehen yli maaliin. LeKi päävalmentaja Jarkko Glad protestoi maalin syntymistä, mutta maali hyväksyttiin.

− Onneksi tämä ei päättynyt siihen kotijoukkueen viimeiseen maaliin. Omasta mielestäni siinä oli tuomarivirhe ennen maalin syntymistä. Selvä estäminen, Glad kommentoi tasoitusta.

Tasoitusosumaa kotijoukkue kerkesi juhlia 17 sekuntia, kun Hildén maalasi toistamiseen kolmannessa erässä. Syötöt merkkautettiin Toni Niemelle ja toistamiseen Mattilalle.

Maalin jälkeen Forsström marssi pukukoppiin saatuaan kiekon sormeensa. Mies oli jo toinen kotijoukkueen kokoonpanosta pelin aikana sivuun jäänyt pelaaja.

HCK ei saanut enää kunnolla pakkopeliänsä pyörimään ja maalivahdin pois ottamisen jälkeen yksikään laukaus ei enää Rämölle asti mennyt. Vierailijat veivät pisteensä mukanaan kotiin.

− Me puolustimme hyvin ja käytimme maalipaikat paremmin hyväksemme. Meidän taistelumme hengissä säilymisestä jatkuu, Glad antoi hyvää palautetta omiensa taistelutahdosta.

LeKi saa lauantaina vierailijoita Lempäälään, kun vastaan asettuu Hokki. HCK taas lähtee samana päivänä Mikkeliin haastamaan Jukureita.