HCK nousi päätöserässä tärkeään voittoon

HCK:n kapteeni Jesse Uronen palasi sairstuvalta kaukaloon.
Keravalla nähtiin hyvin vaiheikas Mestiksen karsintasarjan ottelu. HCK:n vieraaksi saapunut Nokian PYRY karkasi kymmenessä minuutissa 0-3-johtoon, mutta kotijoukkue jaksoi kärsivällisesti toimittaa kiekkoa maalille ja nousi lopulta komeaan 6-3-kotivoittoon lukemin (0-3, 1-0, 5-0).

HCK sai takaisin kokoonpanoonsa tärkeän miehen, kun Jesse Uronen oli viimein toipunut pelikuntoon sairasteluistaan. Ottelussa 14 minuuttia pelannut kapteeni toi etenkin HCK:n ylivoimapeliin taitoa ja pelisilmää. Jokerit-kasvatti merkkautti paluuottelussaan heti tehot 0+2.

- Jesse on kumminkin iso pelaaja ja kaveri on ollut reilun kuukauden pois, ja hän oli tänään yksi kentän näkyvimpiä hahmoja, HCK:n päävalmentaja Sami Ranta kommentoi tähtipelaajansa paluuta.

PYRYn päävalmentaja Jukka Kerisalmi oli tyytyväinen joukkueensa avauserään. Hän myös muistutti että jääkiekossa ei ole varaa varmistella 3-0-johtoasemassakaan.

- Ensimmäinen erä oli hyvä meiltä ja lataus oli kunnossa. Kaikki tietävät, miten kummallinen laji tämä jääkiekko on, että johdat 2-0 tai 3-0 ja kuinka kelkka voi kääntyä, Kerisalmi kommentoi.

Ensimmäinen erä täysin vierailijoille

PYRY avasi maalihat jo puolen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Jaakko Kerisalmi pääsi yksin läpi. Keravalaispuolustajat saivat häirittyä hyökkääjää ratkaisuhetkellä sen verran, että tuomari vihelsi rangaistuslaukauksen. Kerisalmi laukoi kiekon kylmästi Aaro Peltosen längistä maaliin.

Kello pyörähti 48 sekuntia, ja kiekko löytyi jälleen isäntien maalista. PYRYn parhaaksi pelaajaksi valittu Matti Huilla punnersi kiekon maalille HCK:n puolustaessa lepsusti ja tuikkasi pikkumustan helposti ohi Peltosen.

Nokialaiset menivät jo 3-0-johtoon hieman ennen erän puoliväliä. Maalin kulmalla hääri jälleen Huilla, joka sai napauttaa kiekon lähes tyhjään tyhjään verkkoon. Ylivoimamaaliin syötöt Teemu Lindroosille ja Jani Leinolle.

- On tässä tullut 18 vuotta valmennettua, ja tämä on varmasti yksi ikimuistoisimpia ottelun alkuja, Ranta kommentoi.

HCK pääsi mukaan peliin

HCK tuli toiseen erään avauserää terävämmin ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta läpi erän. PYRYn maalilla 42 kertaa torjunut Niklas Nalli esti kuitenkin kerta toisensa jälkeen keravalaisten yritykset.

Kotijoukkue avasi maalihanat, kun Georgi Pogodin-Aleksejevin kenttä pyöritti PYRYn päädyssä luoden useita maalipaikkoja. Usean yrityksen jälkeen Kimi Koivisto rikkoi HCK:n kuparisen ajassa 23.49, kun hän sai pienen kulmapyörityksen jälkeen kiekon venäläiseltä ja tuikkasi sen maalin etuyläkulmaan.

Erän puolivälissä Keravalaisia kuohutti maalitilanne, jossa HCK-pelaajan laukoma kiekko kimpoili Nallin torjunnasta maaliviivan tuntumassa. HCK vaati tilanteen tarkistamista viedolta, mutta tilanteen nähnyt tuomari ei katsonut videotarkistamista tarpeelliseksi.

- Ehkä siellä jonkun pelaajan takaraivoon hiipi semmonen asia, että ruvetaan varmistelemaan toisessa erässä, Kerisalmi kertasi.

- Oltiin aivan purjeessa toinen erä, mutta selvittiin yhdellä takaiskulla siitä.

Isännät menivät menojaan

HCK kavensi ottelun 2-3:een heti kolmannen erän alkuminuutilla. Uronen pelasi kiekkoa maalille, josta paluukiekon tuikkasi maaliin Timo Kuuluvainen.

Isäntien tasoitusmaali oli Keravan oman pojan Miikka Lindholmin käsialaa. Lindholm pääsi huudattamaan kotiyleisöä laukomalla kiekon siniviivan tuntumasta pahan maskin takana seisoneen Nallin selän taakse. Syöttöpisteet tasoitusmaaliin keräsivät Olli Korkeavuori ja Toni Jeskanen.

Keravalaisten voittomaalin viimesteli Mikael Salmivirta komeahkon kuvion päätteeksi. PYRYn alivoimaneliö oli pahasti levällään, kun Uronen ja Tomi Tuomisto namuttelivat kiekon maalin kulmalla seisoneelle Salmivirralle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

HCK:n illan parhaaksi pelaajaksi valittiin pelin viidennen ja kuudennen osuman viimeistellyt Janne Kivilahti. Illan tehomiehenä häärinyt, tehot 1+2 nakuttanut Kimi Koivisto, nappasi syöttöpisteensä Kivilahden molemmista maaleista.

- Kolmannessa peliä piti nopeuttaa ja kyllä me sitä alettiin nopeuttaa ja tilanteita alko tulemaan, Ranta sanoi.

Kumpikin joukkue isännöi seuraavaksi etelän-kiertueelle matkaavaa RoKia. PYRY kohtaa rovaniemeläiset perjantaina, kun taas HCK:n vieraaksi RoKi marssii lauantaina.