Keskinkertainen Hokki kuittasi pisteet

MESTIS / Raportti
Kajaanin Hokin ei tarvinnut venyä parhaaseensa, kun se kukisti kotijäällään aneemisen Forssan Palloseuran. FPS jäähyili itsensä ulos pelistä, eikä Krister Antilan keskinkertainen päivä auttanut FPS:n voittomahdollisuuksia. Kun vielä forssalaishyökkäyksenkin maalintekolama jatkui, pääsi Hokki tänään helpolla ja maalilla Sasu Hovi kuittasi helpon nollapelin.

Hokki aloitti pelin räväkästi ja vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen Niko Papinahon siniviivalaukaus ohitti Krister Antilan helponlaisesti. Maalin jälkeen Palloseura pääsi heti kokeilemaan ylivoimaansa, mutta Tero Alminojan avopaikkaa lukuunottamatta FPS:n ylivoima ei juuri toiminut. Myös kotijoukkue sai pian tämän jälkeen kokeilla omaa ylivoimaansa yhtä heikolla lopputuloksella.

Hokki pääsi yrittämään vielä kahden miehen ylivoimaa muutama minuutti myöhemmin, kun Marko Ronkainen otti hölmön hyökkäyspään jäähyn jo valmiiksi päällä olleen joukkuerangaistuksen kuorrutteeksi. Hokin 5-3-ylivoima ei kovinkaan lupaavalta näyttänyt, mutta lopulta kiekko saatiin alueelle ja Mikko Palomäen tulinen lyöntilaukaus ohitti Antilan toistamiseen. Veto oli tarkka, mutta maskitta tullut laukaus oli kiinniotettavissa.

Kokonaisuudessaan avauserä ei suurta kiekkojuhlaa tarjonnut. FPS haki pelistä otetta lähinnä kovan fyysisen pelin kautta, mutta se ei kajaanilaisia horjuttanut ja Hokki pääsi erätauolle 2-0-johtoasemassa.

FPS:n Mikko Kankaanperän olkapää ei kestänyt pelaamista ja mies jäi sivuun ensimmäisen erän jälkeen. Tämä sekoitti Palloseuran kentällisiä automaattisesti ja samalla myös joukkueen peli piristyi.

Toinen erä lähti käyntiin rikkonaisesti, kun vuorotellen valkoista ja vihreätä miestä istui jäähyboksissa. Kumpikin joukkue sai aikaiseksi vaarallisia tekopaikkoja, mutta ratkaisuyritykset olivat osoitteettomia. Todella rikkonaisen avauspuoliskon aikana vierailijat joutuivat rikkomaan jatkuvasti ja Hokki pääsi harjoittelemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Jäähyilynsä muutamaksi minuutiksi lopettanut FPS sai hyvän vaihteen päälle Ronkaisten ketjun johdolla ja saikin rakennettua hyviä tekopaikkoja, mutta Sasu Hovi ei ollut ohitettavissa. Myös Hokin venäläistry-out Aleksandr Karaultshuk pääsi nokikkain Antilan kanssa, mutta Antila piti tunnelin kiinni. Pian tämän jälkeen Hokki pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta ties kuinka monennen kerran kajaanilaiset olivat avopaikoissa liikkeellä hehtaarisihdillä.

FPS pääsi heti kolmannen erän alussa 5-3-ylivoimalle, kun Antti Räikkönen veti Tuomas Ilolalta jalat alta. Palloseuran etsikkoaika kuitenkin valui hukkaan, kun joukkueella oli suuria vaikeuksia tuoda kiekko Hokin alueelle.

Hokki löi Palloseuran arkun kiinni kolmannen erän puolivälissä, kun Hannu Karru viimeisteli vaarattoman näköisestä tilanteesta 3-0-osuman. Karrun avausmaali varmasti jää miehen muistiin erikoisesta syntytavasta, sillä Karru sutaisi kuolleesta kulmasta ja musta meni sisään Antilan luistimen kautta.

Talosen tentti

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat olivat Urheilukanavan Turkka Talosen tentissä. Nihkeästä esityksestä huolimatta Vladimir Kolek oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Olemme tyytyväisiä voittoon, se oli todella tärkeää meille. Puolustus paransi vähän ja nollapeli, mutta vielä on töitä. Pisteet ovat kuitenkin erittäin hyvä asia, kun voitosta pelattiin.

- Olemme harjoitelleet aika paljon, joten terävyys ja rentous hieman puuttuu. Meillä oli tänään paljon paikkoja, mutta ei oikein osuttu maalipuidden väliin, Kolek noteerasi.

Vierasjoukkueen Timo Tuomi harmitteli suurta jäähymäärää. Viherpaidat istuivat peräti 22 minuuttia jäähyboksissa, ja näistä peräti 18 kahdessa ensimmäisessä erässä.

- Jäähymäärä kahdessa ensimmäisessä erässä... jos samat kaverit sekä tappavat jäähyjä ja kokeilevat yhtäkkiä taas ylivoimaa, niin kyllähän siinä energiaa menee hukkaan. Meillä on niin kapea materiaali, että samat ukot joutuvat tekemään samoja hommia. Ei tälläisella jäähymäärällä voi kuitenkaan mitään voittaa, Tuomi tähdensi.

- Kyllähän me pelattiin erittäin hyvää vastustajaa vastaan ja Hokki on tosi hyvä kotonaan. Kuvaavaa kuitenkin on, kuten tuossa kolmannessakin erässä ajettiin kovaa kiinni niin kaveri saa ensimmäisestä paikastaan maalin, Tuomi harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle