Nuoret leijonat kaatoivat Hokin

MESTIS / Raportti
Kajaanin Hokin synkkä viikonloppu jatkui sunnuntain kotiottelussa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Pikkuleijonat latoivat Vimpelinlaaksossa viisi maalia ja ottivat maukkaan 2-5-voiton isännistään. Nuorten maajoukkueen tehomiehenä hääri maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Pelicans-puolustaja Jani Forsström.
taustaa

Pikkuleijonien MM-kisaprojekti aikataulussa
[lue lisää]

- Keskimäärin reissulla on mukavampaa voittaa kuin hävitä. Tännekin kokosimme satojen kilometrien päästä pelaajia, jotka nukkuivat edellisen yön kuka Helsingissä, kuka jossain muualla. Pelaajille on hyvä kun välillä voitetaankin, olemme nyt hävinneet neljästi ja voittaneet kolme kertaa. Ei me mitään joulupukkireissuja tehdä jatkossakaan vaan tapellaan pisteistä tosissaan, nuorten maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta kommentoi.

Liukkaasti liikkuneen nuorten maajoukkueen voittomaali syntyi ajassa 27.09 ja oli TPS-hyökkääjä Jerry Ahtolan käsialaa. Omalta puolustussiniviivalta täysin yksin läpiajoon päässyt Ahtola ohitti karkumatkansa päätteeksi Hokin maalipuiden väliin palanneen Tuomas Lohtanderin. 1-3-maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle Hokki-puolustaja Veli-Antti Leinosen hutilaukauksesta toisessa päässä kenttää.

Seppänen veivasi pikkuleijonat taukojohtoon

Voittomaalia lukuun ottamatta toinen erä oli varsin tapahtumaköyhä. Avauserässä sentään nähtiin kolme maalia ja tukku hyviä tilanteita, joista ensimmäisen tuhlasi Hokin ykkösketjun keskushyökkääjäksi nostettu Jarkko Oikarinen, joka laukoi kiekon tolppaan pyörityksen päätteeksi jo kolmannella peliminuutilla.

Paikkoja Hokilla oli myös ensimmäisen ylivoimansa aikana. Markus Haverinen ja Teemu Rintaniemi eivät kuitenkaan onnistuneet viemään isäntiä johtoon. Pikkuleijonatkin pääsivät mukaan otteluun ennen erän puoliväliä. Parhaan paikan sai Teemu Virtalan harhasyötön jälkeen b-pisteiden välistä täysin vapaasti laukomaan päässyt Jori Lehterä. Tuomas Lohtander venytti kuitenkin patjansa Lehterän laukauksen tielle.

Virtala järjesteli tilanteita myös toisessa päässä kenttää ja ottelun avausmaali syntyikin pienikokoisen taitosentterin esityöstä. Tuomas Nikoskelainen pääsi laukomaan Hokin 1-0-osuman suoraan Virtalan poikittaissyötöstä. Ajassa 11.19 syntyneen maalin toiseksi syöttäjäksi kirjattiin ketjun kolmas lenkki Juha Silvander.

Nuorten maajoukkue pääsi ylivoimalle pian takaiskun jälkeen Markus Haverisen kaksiminuuttisen ansiosta. Haverinen ei ehtinyt jäähypenkkiä puolta minuuttia kauemmin kuluttaa, sillä pikkuleijonien ylivoima tuotti tulosta jo varhaisessa vaiheessa, kun maskimieheksi maalille mennyt Jani Forsström ohjasi Mikael Kurjen siniviivalaukauksen maaliin ajassa 12.03. Syöttöpisteen sai myös Jesse Uronen.

- Pelasimme ensimmäiset 10-11 minuuttia erittäin hyvin, saimme painetta maajoukkueen päätyyn ja teimme maalinkin. Saimme heti maalin jälkeen jäähyn, jota ei olisi pitänyt ottaa ja he tekivät tasoituksen. Meidän pelimme ei sen jälkeen kulkenut, helpoista syötöistä tehtiin vaikeita. Työ kuitenkin jatkuu, Hokki-valmentaja Vladimir Kolek kommentoi.

Puolustajat vastasivat pikkuleijonien avauserän maaleista, sillä taukojohdon turvanneen 1-2-osuman iski nousunsa päätteeksi Timo Seppänen, joka veivasi kiekon Lohtanderin taakse hienolla yksilösuorituksellaan ajassa 17.25 Hokki-puolustuksen seuratessa katseellaan. Esityön maaliin teki Tomas Sinisalo.

Maajoukkue kesti päätöserän rynnistyksen

1-3-tappioasemasta päätöserään lähtenyt Hokki paransi selvästi peliään kahdesta aiemmasta 20-minuuttisesta ja maalivahti Jani Niemisellekin tuli töitä tasaiseen tahtiin. Linnapaidat saivat kuitenkin kylmän suihkun ajassa 45.51 kun Kim Strömbergin b-pisteiden välistä lähtenyt lämäri viuhui kajaanilaismaalin vasempaan ylänurkkaan. Syöttöpisteet merkattiin Tomas Sinisalolle ja Jani Forsströmille.

Hokki nousi voittotaisteluun Jarkko Oikarisen 2-4-kavennuksella ajassa 48.31. Maalille noussut puolustaja Iikka Törnvall ehti yrittää Niemisen ohittamista kahteenkin otteeseen ennen kuin Oikarinen iski kiekon maajoukkueen tolppien väliin maalin edustalta.

- Niemisen Janin maalivahtipeli tietyssä vaiheessa ottelua nousi yhdeksi voittomme kulmakivistä. 2-4-tilanteessa Hokki nosti peliään ja loi tilanteita, mutta Nieminen kesti ja teimme sitten vapauttavan viidennen maalin. Hokin luistin liikkui koko ajan paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni, Aravirta kommentoi.

Vapauttavan 2-5-maalin iski ajassa 53.50 3-2-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Jonas Enlund, joka pääsi laukomaan kiekon vapaasti kajaanilaismaaliin toiseksi syöttäjäksi merkatun Tomas Sinisalon kaaduttua maalivahti Lohtanderin päälle. Ykkössyöttäjäksi merkattiin Jani Forsström.

- Kyllä me tehtiin virheitäkin, mutta se on ymmärrettävää monestakin syystä kun kokoonnutaan suoraan peliin. Vastustaja pelasi tänään hyvin ja aggressiivisesti alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kauden kolmanteen Mestis-voittoon luotsannut Aravirta kommentoi.

- Näillä virheillä ei pärjää kansainvälisissä peleissä, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä rutistus hyvähenkiseltä joukkueelta, Aravirta jatkoi.

Hokin valmentaja Vladimir Kolek löysi joukkueensa pelistä jotain hyvää tappiosta huolimatta.

- Voin olla tyytyväinen yritykseen. Vastustajalla oli erittäin hyvä maalivahti, meillä oli paljon paikkoja mutta emme onnistuneet. Virheitä tuli kuitenkin paljon. En voi muuta kuin onnitella maajoukkuetta voitosta. Tämä oli hyvä ja mielenkiintoinen peli, Kolek sanoi.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

23 Juha-Pekka Ketola - 8 Jarkko Oikarinen - 9 Kimmo Happo

39 Tuomas Nikoskelainen - 41 Teemu Virtala - 19 Juha Silvander

14 Markus Haverinen - 21 Tuomo Laukkanen - 16 Niko Saarenpää

22 Ville Meriläinen - - - 10 Miika Kurka

34 Veli-Antti Leinonen - 5 Iikka Törnvall

95 Jarkko Heikkinen - 18 Antti Halonen

4 Teemu Rintaniemi - 7 Tuomo Kortelainen

6 Lauri Lahesalu

1 Tuomas Lohtander (35 Joni Myllykoski)

Suomi U20:

14 Jonas Enlund - 10 Teemu Ramstedt - 28 Tomas Sinisalo

51 Jerry Ahtola - 15 Tommi Laine - 34 Jarmo Jokila

52 Antti Jaatinen - 53 Joonas Riekkinen - 23 Jarkko Hattunen

41 Kim Strömberg - 11 Jori Lehterä - 48 Jesse Uronen

62 Timo Seppänen - 61 Joni Haverinen

42 Esa Lehikoinen - 2 Henrik Maunula

7 Juho Jokinen - 3 Niko Hannula

26 Mikael Kurki - 49 Jani Forsström

70 Jani Nieminen (1 Riku Helenius)

» Lähetä palautetta toimitukselle