Jukurit ratkaisi avauserässä

Mikkelin Jukureiden ja Kirkkonummen Salamoiden kohtaaminen ei tarjonnut suurta kiekkoviihdettä Kalevankankaan vähälukuiselle yleisölle. Peli ratkesi jo avauserän maaleihin, eikä Salamat päässyt oikein missään vaiheessa todella kotijoukkueen voittoa uhkaamaan. Loppunumerot 3-0 (2-0, 0-0, 1-0) viimeisteli Lasse Kanerva.

Jukureiden ykkösketju avasi ottelun hurjalla pyörityksellä, mutta Salamat kesti. Ensimmäinen salamahyökkäys päättyi jäähyvihellykseen, sillä erittäin tarkan linjan valinnut Tuomas Pöyhönen komensi Samuli Piiroisen boxiin. Hetkeä myöhemmin Jaakko Suomalainen kämmäsi kiekon suoraan katsomoon, joten valkopaidat pääsivät kahden miehen ylivoimalle.

Ylivoima oli kuitenkin melko ponnetonta ja laukaukset jäivät puuttumaan. Pian jäähyjen päättymisen jälkeen hyökkäsi Jukurit. Kiekko päätyi Janne Jaakkolalle, joka sutaisi kiekon vaarattoman näköisesti kohti maalia. Kaikkien hämmästykseksi laukaus yllätti maalivahti Simo Vehviläisen ja upposi helpon näköisesti längistä maaliin pelikellon näyttäessä vasta aikaa 3.50.

Peli kääntyi selvästi Jukureiden hallinnaksi. Ajassa 7.51 Salamoiden Timo Korhonen joutui rikkomaan ja sai tekosestaan kaksiminuuttisen. Jukurit rankaisi välittömästi. Olli Sipiläinen pelasi kiekon viivalla odottaneelle Kaj Lindströmille, jonka tulinen lämäri upposi ohi maskissa olleen Vehviläisen.

Rauhattoman ja melko sekavan erän loppupuolisko ei tarjonnut enää maininnan arvoisia pelitapahtumia. Salamat pääsi kokeilemaan kahdesti ylivoimaa, mutta vaarallisia paikkoja ei juuri syntynyt. Ville Vuorisaari pääsi kerran ampumaan hyvästä paikasta, mutta rannelaukauksen poimi hanskaansa eleettömästi Jaakko Suomalainen.

Jaakko Suomalainen torjui jälleen kaiken

Toinen erä oli tasoltaan kehno. Jukurit tyytyi jäädyttämään pelin, missä se onnistuikin huomattavasti viimetiistaista paremmin. Ottelun kehitystä edesauttoi vielä erotuomari Pöyhösen viheltely, sillä välillä vaikutti että kentällä ei saa tehdä mitään. Rikkonainen erä menikin lopulta lähinnä seisoskeluksi.

Jukurit pääsi erän alkupuolella jopa kahden miehen ylivoimalle, mutta tällä kertaa ylivoimapeli nikotteli. Kaj Lindström ampui pari kertaa vaarallisesti, mutta muuten ylivoima oli lähinnä tehotonta pyörimistä. Salamat pääsi koettamaan onneaan myös, mutta tulos oli yhtä laiha kuin isännilläkin.

Ottelun lopullinen niitti syntyi kolmannen erän alussa. Petri Lehtonen vapautti Lasse Kanervan oikealta laidalta nokikkain Simo Vehviläisen kanssa. Jukuri-ikonin tarkka rannelaukaus sujahti maalin alakulmaan.

Lopun peliajan katsomo jännitti lähinnä sitä, pelaisiko Jaakko Suomalainen kauden toisen nollapelinsä. Lopulta se tulikin, vieläpä melko helposti. Salamat ei enää innostunut tosissaan hakemaan kavennusta edes ylivoimalla, joten sarvipääpuolustuksella oli helppo työ pitää alistunut vierailija kurissa. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Niki Andersson yritti vielä herätellä joukkuettaan ottamalla maalivahdin pois.

Jukurit parantaa

Vaikka Jukureiden peli ei olekaan erityisen hyvää ollut, keikkuu se silti sarjataulukon piikkipaikalla ilman tappioita. Tämä kertokoon joukkueesta jotakin. Peli on kuitenkin parantunut jatkuvasti, sillä Salamoita vastaan Jukurit väläytteli vaarallisuuttaan jo useamman ketjun voimalla.

- Mietteet ovat positiiviset. Voitto tuli ja pelattiinkin vielä ihan hyvin. Arvostan Salamat kyllä ihan sarjan kärkipäähän, heillä on vaarallinen ykkösketju ja loistava maalivahti, pohti Risto Dufva.

- Taisteleva alivoima ja heti perään kaksi maalia olivat hyvä kivijalka. Tehtiin kolme maalia ja siihen tuli vielä ylärimoja ja tolppia, nyt pystyttiin luomaan hyvin maalipaikkoja, kertasi Dufva pelin hyviä puolia.

Vierailija Salamoiden peli tyssäsi oikeastaan heti alkuun. Tehoton ylivoimapeli ja Jukureiden nopea avausosuma vesittivät vieraiden esityksen. Maalivahti Simo Vehviläinen oli epäonninen, sillä Jaakkolan osuma livahti maaliin helposti. Vehviläisen syyksi tappiota ei sovi kuitenkaan laittaa, sillä vieraiden eväät eivät riittäneet Jukureiden puolustuksen murtamiseen.

- Ottelu oli paras pelaamamme sarjapeli, mutta huippusuoritukseen ei tänään pystytty. Alussa vähän arkailua, huono ylivoima ja siihen heti kaksi maalia ratkaisi pelin, tuumi Salamoiden valmentaja Niki Andersson.

Jukurit saa harjoitella rauhassa, sillä seuraava ottelu on vasta viikon päästä. Tuolloin Kalevankankaalla kohtaavat Mestiksen ennakkosuosikit Jukurit ja Sport. Salamat jatkaa taivaltaan Mestiksessä niin ikään viikon päästä lauantaina, kun KooKoo saapuu Kirkkonummelle.