Jokipojat karisti vihdoin Jukurit-peikkonsa

MESTIS / Raportti
Jokipoikien Mikael Edelman oli yksi voiton takuumiehistä.
Kalevankankaan perjantai-illassa nähtiin perinteinen Mestis-kamppailu, kun Jukurit sai vastaansa Jokipojat Joensuusta. Ottelu päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen joensuulaisten 2-1-voittoon.

Ennen illan ottelua Jukurit oli onnistunut voittamaan Jokipojat 16 kertaa peräkkäin. Tämä Jukureiden voittoputki katkesikin perjantaina, kun joensuulaiset poistuivat voittomaalikilpailusta voittajina Janne Väyrysen ja Ossi Pellisen osumien ansiosta.

− Tiedettiin, että mihin paikkaan tullaan. Jukurit on kova joukkue, mutta me puolustimme tänään loistavasti ja uskoimme omaan tekemiseen, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kommentoi pelin päätyttyä.

Erikoistilanteiden sävyttämässä avauserässä kotijoukkue Jukurit esiintyi vierailijoita pirteämmin. Molemmat joukkueet pääsivätkin pyörittämään ylivoimaansa, mutta ainoastaan kotijoukkue onnistui maalinteossa.

− Ensiksi onnittelut Jokipojille voittomaalikilpailun voitosta. Tyytyväinen täytyy olla omaan peliin siinä mielessä, että pystyttiin luomaan paljon hyviä maalintekopaikkoja, mikkeliläisten päävalmentaja Antti Pennanen kehui.

Ottelun avausmaalista vastasi Jukurit ja Roope Ranta, joka laukoi hallitusti kiekon verkkoon maalin edestä ohi loistavan ottelun pelanneen Mikael Edelmanin.

− Meillä on molemmat maalivahdit hyvässä iskussa, eikä ole väliä kumman maaliin laittaa. Edelmann on kuitenkin loistanut viime aikoina, kehui Aaltonen.

Toiseen erään ärjypaidat tulivat hyvällä asenteella. Vaikka Jukurit hallitsi näennäisesti, pääsivät joensuulaiset laadukkaammille maalipaikoille. Parhaimmat maalipaikat siunaantuivat Pelliselle ja Joonas Larinmaalle, mutta kumpikaan ei onnistunut tasoittamaan ottelua.

− Muutama pelaaja ajatteli peliä liikaa hyökkäyspelaamisen näkökulmasta jossain vaiheessa ja sen vuoksi Jokipojat pääsivätkin muutamaan ylivoima-hyökkäykseen, tuumi Pennanen.

Ottelun puolenvälin ylityttyä Jokipojat onnistui vihdoin vahvan maalineduspelaamisen turvin. Maalintekijäksi merkattiin Teemu Holttinen, joka onnistui sohimaan kiekon maaliin jukuripuolustuksen estelyistä huolimatta.

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavista 1−1-lukemista. Avauskymmenminuuttisella Jokipojat pääsi jälleen yrittämään maalintekoa läpiajosta, kun Jukurit-puolustaja Vilho Virmavirta hölmöili kiekon Holttiselle, joka ei pystynyt ohittamaan jukurivahti Juhana Ahoa.

Myös Jukurit oli lähellä siirtyä ottelussa johtoon, kun Jaakko Turtiainen pääsi sivaltamaan maalin edestä. Tolpat olivat kuitenkin tällä kertaa Edelmanin puolella, eivätkä mikkeliläiset onnistuneet ratkaisemaan ottelua edukseen.

− Jos kymmenistä maalipaikoista pystyy tekemään vain yhden maalin, vaikeaa se on ottelua voittaa. Niin kuin joku on joskus sanonut, eivät pelaajat tahallaan epäonnistu maalipaikoissa, Pennanen lisäsi.

− Välillä oltiin purjeessa, mutta olen erittäin ylpeä joukkueesta. Meillä on pitkä lista pelaajia loukkaantuneena niin kuin toki on myös monilla muilla joukkueilla, Aaltonen muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle