K-Vantaalle niukka tappio − "Vastustaja oli todella sitkeä"

Oula Palve nousi lopulta ottelun ratkaisijaksi.
Jukurit ja K-Vantaa kohtasivat keskiviikkona kolmannen kerran tällä kaudella, kun lohipaidat vierailivat Mikkelissä.

Edellinen ottelu Mikkelissä oli suurta maalijuhlaa, mutta tällä kertaa sellaista ei nähty. Viihdyttävä ja yllättävän tasainen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 4-3.

Vastustaja oli tänään todella sitkeä, ja pysyi vahvasti tuloksessa kiinni. Vantaa oli tehokas paikoissaan, piti pelin tiukkana ja puolusti sitkeästi, jukurikäskijä Antti Pennanen tiivisti.

− Ensinnäkin jätkille kiitos siitä, että olivat valmistautuneet hyvin. Ei jäänyt yrityksestä ja taistelusta kiinni, sillä saatiin raavittua kaikki tuonne kentälle, mitä ikinä saatiin, K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä jatkoi.

Ottelu alkoi pirteästi ja alkuminuuteilla mentiinkin päästä päähän -mentaliteetilla. Mitä pidemmälle erä meni, sitä paremmin kotijoukkue Jukurit sai pelin päästä kiinni. Vantaalaisten maalivahti Jani Kautto joutuikin venymään kiekon tielle peräti 16 kertaa ensimmäisen erän aikana.

Jukurit avasi maalihanat alivoimallaan, kun Joonas Sammalmaa ryösti pelivälineen Lassi Raitaselta, ja hassutti kiekon maalin yläkulmaan.

− Tietysti vähän harmittaa nuo maalit, sillä teimme niissä selkeitä virheitä. Varsinkin vastustajan ensimmäinen maali oli meiltä lahja, Mälkiä harmitteli.

Kauaa ei kotijoukkue kuitenkaan saanut maalista nauttia, sillä K-Vantaa kuittasi osuman jo seuraavassa vaihdossa Lasse Uusivirran rannelaukauksella.

Ensimmäisessä erässä maalit mieheen kuittasivat myös Jukureiden Teemu Turunen, sekä K-Vantaan Jere Laine, joka pääsi tuikkaamaan kiekon verkkoon Toni Leinosen kovasta syötöstä.

K-Vantaa ei pysynyt Jukureiden mukana

Toiseen erään lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta. Vielä ensimmäisen erän alussa Jukureiden vauhdissa pysynyt K-Vantaa ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen liikkeeseen. Vantaalaiset hävisivätkin runsaan määrän kaksinkamppailuja, minkä vuoksi Jukurit pääsi maalintekopaikkoihin.

− Toisessa erässä olimme köysissä, mutta sellaista se tuppaa jokaisella vierasjoukkueella täällä Mikkelissä olemaan, Mälkiä kertoi.

Jukureiden kaksi seuraavaa maalia syntyivät pitkien pyörityksien päätteeksi, joita kotijoukkueelta nähtiin useasti toisen erän aikana. Ensin Teemu Henritius ohjasi Teemu Suhosen laukauksen maaliin, jonka jälkeen Oula Palve punnersi Jukurit kahden maalin johdossa erätauolle.

− Meillä on ollut hetkiä, jolloin on lähtenyt ihan lapasesta ja olemme antaneet huippupaikkoja, mutta tänään meidän pelissä oli tasaisuutta, Pennanen kommentoi.

Jännitystä loppuun asti

Kamppailun viimeisessä erässä peli jatkui samalla tutulla kaavalla: Jukurit hallitsi peliä, ja K-Vantaa yritti yllättää nopeilla vastahyökkäyksillä.

Vierasjoukkue onnistuikin yhdestä hyökkäyksestään, kun 300. Mestis-ottelunsa pelannut Pekka Niemimaa nosti kiekon komeasti ylähyllylle. Maaliin syöttäjäksi merkittiin Leinonen, jolle syöttö oli jo kolmas ottelun aikana.

− Kolmannessa erässä panimme hyvin kaikki likoon mitä irtosi, mutta ei tullut pisteitä tänään, Mälkiä harmitteli

Toisin kuin niin monessa aiemmassa Jukureiden kotiottelussa, säilyi tällä kertaa jännitystä aivan loppuun asti. Jukureiden puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä, eikä vierailijat päässeet tasoittamaan ottelua.

− Se muuten ihmetyttää, että me olemme saaneet eniten kakkosia tässä sarjassa. Täytyy pohtia, mistä se johtuu, Pennanen päätti puheenvuoronsa.