Mikkelissä tasainen kamppailu

Kaksi positiivisen tammikuun pelannutta joukkuetta kohtasivat tänä pimeänä tammikuun iltana Mikkelin Kalevankankaalla ja keräsivät pisteitä tasaisesta ottelusta, joka päättyi jatkoajan jälkeen kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Käytännössä parhailla kokoonpanoilla yhteen iskeneet Jukurit ja Sport tarjosivat yleisölle mieluisan ja tapahtumarikkaan ottelun, joka kuitenkin jäi varsin vähämaaliseksi. Ottelussa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta viimeistely oli tänään hieman hakusessa, johon myös hyvällä maalivahtipelillä oli osuutensa.

Sport terävämpi alussa

Sport aloitti ottelun räväkästi. Ensimmäiset hyökkäykset painuivat heti kohti kotijoukkueen Mikko Strömbergin vartioimaa maalia. Vieraiden painostus tuottikin tulosta ja avausmaali syntyi vajaan minuutin pelin jälkeen. Ari-Pekka Pajuluoman aloitusvoiton jälkeen Jussi Heikkinen pääsi viivalta nousemaan b-pisteen kaarelle ja laukaisi maskin takaa etuyläkulmaan Strömbergin oltua jo polvillaan.

Jukurit pääsi takaiskun jälkeen pian peliin mukaan, sillä ottelussa kolmesti jäähyillyt Patrik Westerback aiheutti kotijoukkueelle ylivoimatilanteen jo kolmannella minuutilla. Sportin aktiivinen ote kuitenkin piti Jukurien tilanteet vähissä. Tasamiehistöllä Pete Suonpää oli lisätä vieraiden johtoa Vesa Myllyahon passista, mutta Strömberg torjui Suonpään laukauksen. Kotijoukkueen paras tilanne erän avauspuoliskolla oli Tero Koposella, jonka kuti kuitenkin sujahti Håkan Danielssonin vartioiman maalin ohi.

Jukureille aukeni erän puolivälin jälkeen oiva tilaisuus tasoitukseen, kun päätuomari Jarkko Kosonen passitti kaksi vaasalaista peräjälkeen jäähylle. Jukurit käyttikin tilanteen nopeasti hyödykseen. Koposen poikittaissyöttö Juha Silvanderille oli sopivan kova, eikä Danielsson ehtinyt mukaan, kun Silvanderin laukaus upposi etukulmasta verkkoon. Erän loppu kiekoteltiin tasaisemmin.

Tasaista menoa

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Vaaralliset paikat olivat vähissä ja oman maalin edustan pyrkivät molemmat pelaamaan erityisen tarkasti. Sportin paras paikka tuli muutaman minuutin jälkeen, kun Chris Allenin terävä laukaus b-pisteen yläkaarelta kilahti jukurimaalin pystytolppaan.

Jukurit pääsi erässä jälleen hieman niskan päälle Sportin jäähyillessä. Lyhytaikainen 5-3 –tilanne pakotti jo Juhani Tammisen ottamaan aikalisän, jotta takaiskulta tällä kertaa vältyttäisi. Jukurit ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään Sportin jäähyjä, vaan laukaukset viuhuivat ohi ja yli, eikä kotijoukkue kyennyt maalin edustalle rakentamaan varsinaisia huippupaikkoja.

Erän lopulla nähtiin myös dramatiikkaa, kun Kristian Hjerpe tuli kovalla vauhdilla kohti päädystä kiekkoa hakemaan mennyttä Mikko Strömbergiä. Hjerpe kaatui vaarallisen näköisesti ennen törmäämistään Strömbergin patjoihin ja päätyyn. Hurjan näköisestä tällistä selvittiin kuitenkin ilman loukkaantumisia ja rangaistuksia.

Päätöserässä Jukurit jäähyili vuorostaan enemmän ja Sport oli hieman niskanpäällä. Vaaralliset tilanteet olivat kuitenkin vähissä. Markus Jämsän pujottelu maalin edustalle ja erän puolivälin jälkeen Marko Santasen vahva nousu olivat vaasalaisten vaarallisimpia paikkoja. Kotijoukkueen parhaat paikat rakensi Tero Koposen johtama kakkoskenttä, varsinkin viimeisten minuuttien ylivoimalla.

Jatkoajalla Jukurit käytti paremmin kentän tilaa hyödykseen ja hallitsi kiekollista peliä heti ensisekunneista. Minuutin pelin jälkeen syntyi ratkaisu. Markku Erholtz pääsi tälläämään b-pisteen yläkaarelta Olli Sipiläisen syötöstä kiekon yläkulmaan ohi Danielssonin.

Sport on lähes aina kyennyt Mikkelissä mallikkaaseen esitykseen ja oli myös tällä kertaa kova vastus vahvana kotijoukkueena tiedetylle Jukureille. Tasaisen avauserän jälkeen Jukurit oli hitusen vahvempi toisessa ja Sport kolmannessa erässä. Jukureilla oli tilanteita ottelussa hieman enemmän lähinnä ylivoimatilanteista johtuen, joten pisteet jakautuivat lopulta varsin oikeudenmukaisesti. Kovin suuri vääryys ei olisi ollut vierasvoittokaan, sillä Sport pelasi tänään hyvän ottelun.

Erityisesti vieraat olivat kotijoukkuetta edellä fyysisessä pelissä, joka tosin oli usein sääntöjen rajamailta, kuten jäähytilasto osoittaa. Lisäksi Sport rakensi tilanteitaan huolellisemmin ja syötöt päätyivät kotijoukkueen työskentelyä useammin joukkuetoverin lapaan. Jukurien aktiivisuus oli jälleen tuttua vauhdikasta tasoa kotiottelussa, mutta kovin moniin vaarallisiin tilanteisiin ei Jukureillakaan ollut paikkoja. Maalivahdit olivat mainiolla pelipäällä molemmissa päädyissä ja pitivät osaltaan maalit tiukassa.

Juhani Tamminen löysi omiensa esityksestä parannettavaa, vaikka ei kovin pettynyt ollut tulokseen.

- Ollaan saatu peliä kasaan syksyn jälkeen, mutta se ei riittänyt tänään. Kaveri vei jatkoajalla ja niissä meillä on vielä parannettavaa.

- Kahden pinnan saaminen täältä on kova juttu ja yhdenkin pinnan puolikova, Tamminen tuumi.

Tami lupasi myös jo tuttuun tyyliinsä näyttävän mikkeliläisyleisölle ensi kerralla vieläkin kovemman Sportin.

- Toivottavasti tullaan tänne vielä myöhemmin keväällä, sillä silloin näette vielä paremman Sportin.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva piti tulosta oikeutettuna.

- Tämä oli hengeltään hyvä ja tasainen suoritus. Kovan tunteen myötä kiekko kuitekin pomppi vähän sinne tänne.

- Avauserä oli tasainen ja toisessa erässä saatiin ylivoimien ansiosta ote pelistä. Kolmannessa vastustaja sai taas ylivoimiensa ansiosta otetta.

- Mielestäni tämä oli oikeutettu tulos, sillä saimme kahdessa ensimmäisessä luotua enemmän paikkoja. Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

Jukurit matkustaa lauantaina Hokin vieraaksi Kajaaniin ja Sport kohtaa jo perjantaina Jokipojat Joensuussa.