Jukurit jälleen voittoon

Jukureiden kotiottelut ovat noudattaneet perin tuttua kaavaa, sillä perjantai-iltana joukkue siirtyi jälleen avauserässä kahden maalin johtoon. Vierailija TuTo ei kyennyt isäntien puolustuspeliä murtamaan, joten pisteet jäivät Mikkeliin maalein 3-1 (2-0, 1-0, 0-1).

Jukurit palasi sarjan kärkeen vakuuttavalla tavalla, vaikka joukkueen peli ei ollutkaan parhaimmillaan. Hieman väkinäisestä esityksestä huolimatta vierailija TuTo jätettiin lopulta varsin aseettomaksi, vaikka päätöserässä pelin hallinta olikin valkopaitojen käsissä.

TuTo hallitsi hieman pelin alkua, mutta ote siirtyi pian Jukureille. Ensimmäinen maali oli melkoinen onnenkantamoinen. Simo Mälkiä päätti mainion nousunsa heittämällä kiekon pienestä kulmasta maalin eteen. Maalivahti Juha Kuokkanen sai kiekon haltuunsa, mutta pudotti sen epäonnekseen juuri ja juuri maaliviivan yli. Pian avausosuman jälkeen Jukureille tarjoutui mahdollisuus toiseen maaliin, mutta Lasse Kanervan oma ratkaisuyritys 2-0-hyökkäyksessä jäi maalivahdin patjoihin.

TuTolla tuotti suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin, vaikka kiekko ajoittain Jukureiden alueella pyörikin. Erän puolenvälin jälkeen turkulaiset saivat lisää kylmää vettä niskaansa, kun mainiosti debyyttiottelussaan esiintynyt Anssi Laitinen vapautti Mika Niemen maalintekoon. Upealla rannelaukauksella syntynyt osuma oli tamperelaiselle kauden ensimmäinen. Tämä riitti Ismo Lehkoselle, joka vaihtoi Kuokkasen tilalle maaliin Timo Kinnusen.

Lopun erän aikana merkittävin tapahtuma oli vierailijan saama ylivoima. TuTo sai kyllä paineen hyvin Jukureiden alueelle, mutta maalipaikkoja ei liiemmin syntynyt. Lähimmäksi pääsi vanhanaikaista yrittänyt Tapio Laakso. Jukurit kärsi jälleen epäonnea, sillä Jesse Kiukas joutui jättämään pelin jo kolmen vaihdon jälkeen käsivamman vuoksi.

Tuttua menoa

Ottelun käsikirjoitus toisen erätauon jälkeen oli selvä. Jukurit onnistui jäädyttämään pelin jälleen tutun vahvalla viisikkopuolustuksellaan. Toinen erä oli ajoittain melko sekavaa keskialueella sohimista, missä kunnon hyökkäykset jäivät harvinaisuuksiksi.

Kerran oli kiekko kuitenkin maalissa. Henri Hokkanen pääsi ampumaan Tero Kettusen hyvästä paikasta, mutta maalivahti Timo Kinnunen venyi torjuntaan. Irtokiekossa oli kuitenkin ensimmäisenä paikalla Kalle Kaijomaa, joka huudatti kotiyleisöä nostamalla kiekon komeasti maalin kattoon. Tilanteessa oli mukana myös hyvän jättösyötön Hokkaselle antanut Tero Kettunen.

Kolmannessa erässä TuTo pääsi viimein hieman pelin juoneen kiinni ja saikin aikaiseksi muutamia tilanteita. Heti erän alkuvaiheessa Juho Lehtisalo pääsi iskemään kavennuksen ohittamalla Jaakko Suomalaisen tarkalla laukauksella etukulmaan. Kavennus herätti vieraat pelaamaan, mutta auttamatta liian myöhään. Lehtisalolle tarjoutui tosin kotvan kuluttua oiva tilanne kavennukseen, mutta Suomalainen oli tällä kertaa etevämpi.

TuTo haki tasoitusta lopussa ottamalla maalivahdin pois, mutta edessä seisoi varmaotteinen Suomalainen. Turkulaiset kyllä jaksoivat taistella loppuun saakka, mutta Jukureiden tiiviisti ja uhrautuvasti pelannutta puolustusta ei saatu horjutetuksi tarpeeksi.

VMTL-miesten kokoontumisajot

Ottelusta tuli lopulta melko heikkotasoinen, mitä selittää suurelta osin joukkueiden repaleisuus. TuTo joutui otteluun ilman tärkeää tehohyökkääjää Markku Vuorisaloa, ja Ismo Lehkonen olisi varmasti löytänyt käyttöä myös Vikki Tammelinille ja Matti Kesselille. Jukureiden hieman risa pelaajisto harventui aamujäillä vielä lisää, kun kolme pelaajaa joutui siirtymään katsomon puolelle. Petri Koskinen, Janne Jaakkola ja Antti Laakso saivat vielä seuraa Jesse Kiukkaasta, jonka uskomaton epäonni loukkaantumisten kanssa jatkuu.

Kentälle lopulta selvinnyt Jukurit vahvistui A-junioreista nostetuilla Anssi Laitisella ja Henri Hokkasella, jotka molemmat saivat syöttöpisteet tililleen. Erityisesti Laitisen esiintyminen edustusmiehistössä antoi aihetta odottaa lisää vierailuja Mestiksessä. Rauhallisesti pelannut Laitinen väläytti pelisilmäänsä illan voittomaaliksi jääneen osuman syötöllään. Kokonaisuudessaan Jukurit ei peliesityksellään loistanut, mutta pisteet tyydyttivät varmasti kotikatsomoa.

- Joukkue meni käytännössä kokonaan uusiksi hyökkäyskaluston osalta. Kolme pelaajaa jäi aamujäille ja se vaikutti pelaamiseemme. Vielä seitsemäs loukkaantuminen kolmannessa vaihdossa, kun Jesse Kiukas loukkasi kätensä, pistää varmasti joukkueessa ajattelua vähän sekaisin, pohti Risto Dufva.

- Ottelun alku oli TuTon ensimmäiseen maaliin asti, joka oli onnenkantamoinen. Siitä eteenpäin pelasimme niin hyvää peliä, kuin tällä materiaalilla pystymme vetämään, Dufva jatkoi.

Vierailija TuTo jätti itsestään valjun kuvan. Täysin Tero Forsellin kentän varassa ollut vierailija oli kaksi erää pahasti tuuliajolla, mutta petrasi esitystään hieman päätöserässä. Maalissa Timo Kinnunen pelasi hyvin antaen joukkueelleen vielä mahdollisuuden päästä peliin mukaan.

- Ensimmäiset neljä minuuttia pelattiin ihan ok alku, mutta sitten yksi sellainen helpohko maali ja sitten vielä Mikkelin oikeastaan ensimmäisestä paikasta tilanne olikin jo 2-0. Tämän tasoista vierasjoukkuetta vastaan on aika vaikea lähteä siitä pelaamaan, tuumi Ismo Lehkonen.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejä jo huomenna. TuTo jatkaa Itä-Suomen odysseiaansa Joensuuhun ja Jukurit puolestaan matkustaa Kiekko-Vantaan vieraaksi.