Jukurit haki pisteet Vantaalta

Kuumeen kanssa kamppaileva Kiekko-Vantaa kaatui kotonaan jo toistamiseen tällä kaudella. Viime viikolla KalPa haki pisteet Tikkurilasta ja nyt oli Jukureiden vuoro. Vahvasti ottelun aloittanut K-Vantaa notkahti ensimmäisen erän lopussa ja vieraat pääsivät iskemään kaksi maalia minuutin sisään. Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi kaventamaan ja tasoitusta haettiin kuudellakin kenttäpelaajalla, mutta Lasse Kanervan purkukiekko lipui tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla ja sinetöi Jukureille voiton.

Tikkurilaan saapuneille katsojille tarjoiltiin vauhdikasta kiekkoviihdettä heti alusta alkaen. Kotijoukkue aloitti vahvasti eikä juurikaan Jukureita omalle alueelleen päästänyt, joskin Ilkka Kallioinen pääsi muutaman kerran vetämään kohti vantaalaisvahti Antti Niemeä.

Vajaalla neljällä kentällisellä ottelun läpi vienyt Kiekko-Vantaa pääsi vahvan alkunsa jatkeeksi pelaamaan ylivoimaa, kun Mikko Hakkarainen passitettiin jäähyboksiin kiinnipitämisestä. Viimeisimmissä otteluissa vantaalaiset ovat sortuneet liikaan kyttäilyyn ja kiekon hautomiseen - sama meininki jatkui nytkin. Peliä hyvin lukeva Matias Loppi antoi hyviä syöttöjä ketjukavereilleen, mutta vetoja Strömbergiä kohti sateli niukasti. Ylivoiman päätyttyä Jonni Talaksen siniviivalta lähtenyt veto kilahti tolppaan, mutta sen lähemmäksi maalintekoa eivät lohipaidat päässeet.

Jukureiden ylivoimapeli erän loppupuolella sen sijaan tuotti tulosta. Jani Södö sai katsoa jäähyaitiosta, kun vieraat pyörittivät peliä vantaalaispäädyssä ja iskivät ottelun avausmaalin vain kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä. Ville Vuorisaari lähetti kiekon siniviivalta matkaan ja verkko Niemen selän takana heilahti ajassa 17:49.

Jo vajaan minuutin päästä olivat vieraat päässeet kasvattamaan johtoaan. Niemen vartioiman maalin edustalla oli väkeä kuin pipoa, ja Antti Laakso sai onnekkaasti survottua kiekon maaliin. Niemellä ei tässä tilanteessa ollut mitään sanaa, toisin kuin minuutti sitten. Ottelun jälkeen vantaalaisluotsi Jarmo Kaupilla olikin sanottavaa avausmaalista.

- Tästä on käyty Antin kanssa syvällisempiäkin keskusteluja, että kiekko kun tulee viivalle niin älä mene jäihin, mutta niinhän se ensimmäisessä maalissa vain meni, Kauppi harmitteli.

Maaliton toinen erä vieraiden tahdittamana

Kiekko-Vantaan hyvä ote katosi erätauolla ja ottelun toinen kolmannes meni hyvin pitkälti Jukureiden tahdittamana. Maaleja toinen erä ei yleisölle tarjonnut, mutta vauhtia ja hyviä tilanteita oli riittämiin.

Vieraat pitivät Antti Niemen työllistettynä läpi erän, mistä kertovat myös torjuntatilastot: nuori vantaalaisvahti pysäytti kiekon peräti 16 kertaa ja esittikin ison kasan huipputorjuntoja. Muun muuassa Jani Väänäsen terävän rannelaukauksen Niemi nappasi hanskaansa, samoin kuin usean Markku Erholtzin tulisen laukauksen. Jukureiden ykköskentän hyvät maalintekoyrityksetkin tyssäsivät lähes 190-senttiseen muuriin.

Täysin työttömänä ei Jukurivahti Mikko Strömbergkään ollut, joskin töitä oli tarjoilla paljon vähemmän kuin kollegalle. Strömbergin ohittamista yritti mm. Tappara-laina Jarkko Pyymäki läpiajosta sekä Janne Lehtinen kovalla vedolla.

Erän lopussa Kiekko-Vantaalle tarjottiin mahdollisuutta kavennukseen jopa kahden miehen ylivoimalla. Jukurit eivät kuitenkaan jämähtäneet alivoimalla paikalleen, vaan liikkuivat aktiivisesti ja pääsivät purkamaan kiekon toiseen päätyyn.

Vantaan kiri ei riitä

Kolmannessa erässä kotijoukkueen parhaimmat paikat sai luotua Janne Lehtisen kenttä ja kavennusmaali olikin kyseisen miehen käsialaa. Ensin Tomi Lindfors hölmöili itsensä jäähylle ja Kiekko-Vantaa pääsi kokeilemaan, josko ylivoimapeli olisi parantunut edellisestä erästä. Juuri kun kuvio oli viritetty kutakuinkin toimivaan kuntoon, joutui lohipaitojen toinen Tappara-laina, Ilpo Salmivirta, jäähyboksiin kahdeksi minuutiksi.

Tasavajaalla joukkueet ehtivät pelata vajaan minuutin, ennen kuin Janne Lehtinen iski kavennusmaalin. Mikko Juutilaisen pitkä avaus tavoitti Olli Julkusen hyökkäyssinisen kohdalla, tämä nousi laitaa myöten ja syötti maalin edustalla päivystäneelle Lehtiselle, joka vuorostaan pääsi nostamaan kiekon yläkulmaan.

Vaikka kavennus pistikin kotijoukkueen pelaamaan täysin eri sykkeellä ei puhti riittänyt Strömbergin ohittamisen enää toistamiseen. Esteenä oli myös päätuomari Jussi Leppänen, joka määräsi Ilpo Salmivirran jäähylle ja päästi Jukurit myllyttämään ylivoimalla.

Lohipaitojen valmentaja Jarmo Kauppi yritti vielä aikalisällä herätellä joukkuettaan ajassa 58:02. Tämän jälkeen tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla, mutta Vantaan haaveet tasoituksesta hautasi Lasse Kanerva ottelun viimeisellä peliminuutilla. Kukaan vantaalaisista ei ennättänyt Kanervan purkukiekkoon, joka lipui tyhjään maaliin.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kummatkin valmentajat kertasivat ottelun tapahtumia.

- Me voitimme ensimmäisen erän hyvän lopun ansiosta noin niin kuin numeraalisesti... ja muutenkin, Jukurivalmentaja Risto Dufva tuumi.

- Jouduttiin puolustamaankin, taisteltiin ja rimpuiltiin siinä, ja Strömberg maalissa oli erittäin hyvä kuten on ollut koko ajan, Dufva jatkoi.

- Meillä oli kyllä myös lukuisia hyviä maalintekopaikkoja, mutta ei vain saatu tehtyä vaikka maali oli välillä tyhjilläänkin, Dufva harmitteli, mutta oli toki tyytyväinen kahteen pisteeseen sillä muistissa ovat nekin ottelut Vantaalla, joista Jukurit on lähtenyt tyhjin käsin kotiin.

Kotijoukkueen luotsi Kauppi harmitteli vastuun siirtelyä.

- Ensimmäisessä erässä selvä notkahdus meiltä. "Ykkös- kakkossota-alueella" liian pehmeetä pelaamista. Vastuuta siirrettiin liiaksi toisille, Kauppi harmitteli.

- Ei bussin ikkunasta voi mailalla pelata vaan pitää mennä sinne alueelle ja vaikka syödä se kiekko.

- Oli niitä maalintekopaikkoja ensimmäisessä erässä meilläkin. Ei vaan onnistuttu, ja tuska maalintekemättömyydessä vain kasvoi, Kauppi sanoi ja viittasi K-Vantaan edelliseen otteluun, jossa joukkue jäi nollille.

- Joukkueen taisteluilmeeseen olen kuitenkin tyytyväinen. Tämä oli aivan eri esitys meiltä kuin Kokkolassa pari päivää sitten. Vielä kun saamme kolmen tärkeän pelaajan kuumeen paranneltua niin kyllä tästä on hyvä jatkaa matkaa, tuumasi Kauppi toiveikkaana.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan kerran torstaina kun TuTo saapuu vierailemaan Valtti-Areenalla. Jukureiden seuraava koitos on vasta ensi lauantaina kun joukkue kohtaa Järvenpäässä Haukat.