RoKin ylivoima liikaa Ketterälle

Olli-Matti Järvelä iski Ketterän verkkoon tehot 2+1.
Ketterä ja RoKi löivät yhteen kolmannessa Mestis-karsintaottelussa. Ottelun käännekohdaksi muodostui avauserän loppu, jossa RoKi iski kiekon kolmesti ylivoimalla maaliin ja eteni lopulta selkeään 5-1-voittoon.

Ketterä aloitti kolmannen karsintaottelun vahvasti ja Rudolfs Maslovskisilla olikin ottelun ensiminuuteilla loistava tilaisuus viedä Ketterä johtoon yksilösuorituksensa päätteeksi, mutta Paavo Hölsä RoKin maalilla nollasi tilanteen.

Imatralaisryhmä jatkoi aktiivista otettaan ja hyvistä paikoista Hölsän yllättämistä pääsivät kokeilemaan vuorollaan Jarno Lippojoki, Jevgeni Soloviev sekä Arttu Reponen, mutta rovaniemeläisvahti piti maalinsa puhtaana.

Ottelun suunta muuttui kuitenkin erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Ketterä otti neljä peräkkäistä rangaistusta. Kamppailun avausosumasta vastasi ylivoimalla Henri Fomin, jonka rannelaukaus lirui Ville Hostikan längistä sisään.

Maalin jälkeen vierailijan peli piristyi huomattavasti ja Harri Pälve iski maalinedustalta rovaniemeläiset kahden maalin karkumatkalle ajassa 17.23 - jälleen ylivoimalla.

Erän viimeisellä minuutilla RoKille tarjoiltiin vielä kahden miehen ylivoimaa. Sinipaidat eivät tätä mahdollisuutta käyttämättä jättäneet, vaan Juhani Tamminen ampui Olli-Aleksi Pietilän tarjoilusta taululle taukolukemiksi jo 0-3.

Ketterän yritys palkittiin

Rovaniemeläisryhmä jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi. Peli pyöri imatralaispäädystä ja lopulta Olli-Matti Järvelä napautti maalin edestä neljännen osuman reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Ketterä sai pelin juonesta kiinni erän edetessä ja imatralaisten nelosketju sai aikaan hyvän myllyn RoKi-päätyyn. Pariinkin otteeseen paikkaan päässyt Soloviev sai kuitenkin jälleen todeta Hölsän paremmakseen.

Vauhdikkaassa erässä myös RoKille aukesi muutamia loistavia paikkoja lisätä johtoaan, mutta laukaukset paukkuivat ohi maalin tai pysähtyivät Hostikan suojiin.

Ketterä sai kovasta yrityksestään palkinnon erän viimeisellä minuutilla. Vahvan ottelun pelannut Soloviev nousi laidalta ja syötti maalille, josta Jesse Lindsten ohjasi 1-4-kavennuksen Hölsän selän taakse.

RoKin taistelu riitti voittoon

Päätöserässä Ketterä haki hanakasti lisäosumia ja oli erässä hallitsevampi osapuoli. Tilanteet pysähtyivät kuitenkin yksi toisensa jälkeen Hölsän varusteisiin.

Ketterä-vahti Hostikka sai erässä käytösrangaistuksen hieman epäselvän tilanteen seurauksena. RoKin Marco Zorecille tuomittiin erässä 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta, kun hän taklasi voimalla Ketterän Reposta.

Kotijoukkue yritti kaventaa peliä vielä ilman maalivahtiakin, mutta sekään ei tuonut toivottua tulosta. Lopullisesti kirin katkaisi Jesse Koskisen ottama rangaistus, jonka aikana Järvelä kaunisteli rovaniemeläisten johtolukemat 1-5:een, jotka jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Ottelusarjan neljäs kohtaaminen pelataan jo keskiviikkona Imatralla, jolloin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla RoKille.