SaPKo mursi KeuPan kotivireen - Leskiselle kauden ensimmäinen nollapeli

Antti Leskinen nollasi KeuPan 23 torjunnalla.
Ennen perjantain kierrosta kaikki alkukauden kotiottelunsa voittanut KeuPa sai vieraakseen SaPKon. Pässipaidat mursivat keuruulaisten kotivireen vakuuttavan vieraspelaamisensa ansiosta lukemin 0-4.

Viime kaudella SaPKo ei poistunut Keuruulta kertaakaan täydet kolme pistettä taskussaan. Perjantaina savonlinnalaiset onnistuivat kuitenkin pelisuunnitelmassaan täydellisesti maalivahti Antti Leskisen johdolla.

Ottelu alkoi vahvasti KeuPa-merkkisesti. Kotijoukkue hallitsi ja loi painostusjaksoja SaPKon puolustusalueella pitämällä vahvasti kiekkoa. Puolustusasemaan joutuneelta SaPKolta ei nähty liki yhtään organisoitua hyökkäyksiä ennen ottelun avausmaalia.

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kesken KeuPa-painostuksen, Samu Markkula toi kiekon vauhdilla laidasta hyökkäysalueelle ja pelasi pelivälineen Teemu Lepauksen kautta Viljami Wacklinille. Kauden toisen maalinsa tehnyt Wacklin ei erehtynyt laukoessaan suoraan syötöstä.

Maalin myötä pässipaidat saivat hyökkäyspeliään käyntiin, muta KeuPa ei antanut joukkueelle lisää mahdollisuuksia maalintekoon.

SaPKo lisäsi johtoaan

Toisen erän alussa SaPKo siirtyi kahden maalin johtoon käyttämällä harvat maalipaikkansa hyväkseen. Ville Paalanen kirjautti kauden avausmaalinsa ohjatessaan Kai Lehtisen viivavedon ohi voimattoman Lukko-vahti Rasmus Rinteen

Hetkeä myöhemmin Eetu Karvisen korkean mailan johdosta pässipaidat pääsivät neljän minuutin ylivoimalle.

Ylivoima pyöri kauden aiempia otteluita aktiivisemmin sekä viivapelaaminen oli tehokkaampaa. SaPKo ei muutamaa hyvää laukaisupaikkaa lukuunottamatta päässyt kuitenkaan maalintekoon KeuPan neliön ollessa tiivis.

Erän edetessä kotijoukkue oli hyökkäysalueella askeleen edellä. Maalin eteen keuruulaiset eivät kuitenkaan päässeet järjestelmällisesti, ja ratkaisut jäivät puolitiehen.

Bluesista lainalle tullut Veeti Vainio otti näkyvän roolin KeuPa-puolustuksesta käynnistämällä aktiivisesti hyökkäyksiä ja tuomalla kiekkoa yli siniviivan.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla KeuPa sai mahdollisuutensa päästä voittotaisteluun mukaan. Joukkue ei päässyt kahdella peräkkäisellä ylivoimallaan kuitenkaan tolppaa pidemmälle.

Kotijoukkueen kiri jäi alkutekijöihinsä

Päätöserään lähdettäessä KeuPa-luotsi Ville Nieminen supisti joukkueensa pelaavaa kokoonpanoa kolmeen ketjuun hakiessaan samalla kirivaihdetta.

Kotijoukkueen takaa-ajo ei kuitenkaan saanut kipinää ja tyssäsi viimeistään Vainion taklatessa päähän 2+10-minuuttisen jäähyn arvoisesti.

Samaan aikaan SaPKo nosti karvaustaan ja vaikeutti siten kotijoukkueen avauspelaamista. Savonlinnalaiset ratkaisivat ottelun lopullisesti ylivoimalla Casimir Jürgensin toimiessa maalintekijänä.

Tomi Wilenius kaunisteli vierasjoukkueen johtolukemia vielä 4-0:aan Janne Kumpalaisen käynnistämän kontrolloidun hyökkäyksen päätteeksi. Ottelun viimeiset hetket SaPKo puolusti uhrautuvasti turvatakseen Leskiselle kauden ensimmäisen nollapelin.

Voiton myötä SaPKo nousi sarjataulukossa kuudennelta sijalta kolmanneksi. KeuPa puolestaan majailee juuri pudotuspeliviivan yläpuolella.