Katkera voitto ei lopulta riittänyt

Ilmeeltään vaisun kamppailun värikkäimmän hetken tarjoili jo ennen aloitusvihellystä kotijoukkueen luukkuvahti Harri Kohvakka neonpinkillä pipollaan. Kotijoukkue KOO-VEE otti pakkovoiton Titaaneista lukemin 4-2, mutta edessä on tippuminen Suomi-sarjaan.

Liekö kesärenkaiden vaihto verottanut katsojakuntaa, kun sarjapaikastaan taistelevan KOO-VEEn karsintasarjan viimeiseen otteluun oli vaivautunut ainoastaan kourallinen yleisöä. Kotijoukkueen agenda illan koitoksessa oli selvä, sillä vain voitolla joukkue säilyttää mahdollisuuden pelata Mestis-kiekkoa myös ensi kaudella. Lisäksi paikallisvastustaja LeKin olisi hävittävä oma ottelunsa FPS:aa vastaan.

Kotijoukkueen karsintasarja on ollut tukala alusta alkaen, sillä paha loukkaantumissuma on harventanut ennestään kapeaa miehistöä pahimpaan mahdolliseen aikaan. Joukkueen riveistä puuttui viimeisessäkin ottelussa peräti seitsemän runkopelaajaa, joista tuoreimpana listan jatkoksi päätyi kuumetta poteva Tomi Pylvänäinen.

Titaaneilla ei ollut kauden viimeisessä ottelussa panoksena kuin maineensa, sillä joukkue varmisti pelioikeuden Mestikseen jo edellisellä kierroksella ennen karsintasarjan päätöstä. Paineetta Tampereelle matkustanut vierasjoukkue ei päässyt myöskään mukaan parhaalla kokoonpanollaan, sillä kokoonpanoon oli ilmoitettu ainoastaan viisi puolustajaa, mutta hyökkääjiä mukana oli täysi määrä.

- Piti tulla pelaamaan, kun kerran ottelu on ohjelmaan merkitty. Eipä ole ottelusta paljon muuta sanottavaa, Titaanien rennosti esiintynyt valmentaja Jari Helle totesi ottelun jälkeen.

Tunnustelua

Ottelun alkuasetelmat näkyivät selkeästi ensimmäisessä erässä, sillä kotijoukkueen peli oli erittäin varovaista ja virheitä välttelevää. Titaaneilla ei puolestaan potku näyttänyt olevan terävimmillään, mutta ajoittain hyökkäyspäässä välähteli. Viimeistely-yritykset jäivät löysiksi, mutta varsinkin kotkalaisten liukas laitahyökkääjä Aki Korhonen veivasi hetkittäin näyttävästi.

Varsin siistissä erässä KOO-VEE pääsi yrittämään kaksi kertaa ylivoimalla maalintekoa, ja jälkimmäisellä kerroista tärppäsi. Titaaneiden Jari Puustisen rikottua Timo Ruuskaa jäähyn arvoisesti, ”Dynamon” ykkösnyrkki rankaisi näyttävän kuvion päätteeksi. Miikka Kuusela jätti kiekon hyökkäyssiniviivalla Henri Kalliolle, joka sai asetella b-pisteiden välistä kiekon kaikessa rauhassa mainiosti 15 kertaa erässä torjuneen Esa-Tapio Palmun selän taakse. Osumaan toisen syöttöpisteen korjasi Kimmo Lisko.

KOO-VEElla oli erässä parempia maalipaikkoja, mutta Palmun mainiot torjunnat pitivät huonojen laukausten ohella huolen tasaisista numeroista.

Toinen erä ei paljon ensimmäisestä eronnut, vaikka maaleja nähtiin kolme kappaletta. Vierasjoukkue Titaanit pääsi tasoihin kuin varkain, kun erinomaisesti esiintynyt Aki Korhonen kaapi 100-0-aloitusvoiton. Jesse Pehu laittoi vaarattoman näköisen lerpun kohti Juha Taposen maalia ja kiekko livahti olkapään yli verkon perukoille ajassa 22.32.

KOO-VEEn ahdistuneen näköinen kiekkoilu leimasi toistakin erää. Tasatilanteessa KOO-VEE ei kyennyt järkevään hyökkäyspelaamiseen, vaan peli meni molemmin puolin roiskimiseksi. Henri Kallio vapautti ilmapiiriä erän puolessa välissä illan toisella maalillaan. Rami Alakoski ja Juha Keinänen pelasivat kiekon keskialueella kytänneelle Kalliolle, joka tyylitteli näppärällä harhautuksella tilanteeksi 2-1.

Kallion maalilla oli myös suuri merkitys hieman piristyneeseen kotijoukkueen ilmeeseen, sillä johtomaalin jälkeen isännät laukoivat lähes paikasta kuin paikasta. Titaaneiden vaarallisimmat paikat syntyivät näyttävien yksilösuoritusten jälkeen, jollaisia tuskin tavallisissa runkosarjaoteluissa paljon näkee. Laitahyökkääjä Jaakko Niemensivu veivasi muutamaan otteeseen hienosti ja lähellä maalintekoa oli jälleen myös Aki Korhonen, joka suti harhautusten jälkeen kiekon ohi tyhjän KOO-VEE-maalin.

Erän lopussa kotijoukkue teki vielä kolmannen maalin. Samu Helminen taisteli väkevästi kiekon itselleen keskialueella ja syötti kiekon laitaan Janne Anttilalle. Anttila näki vasemmalla puolella liukuneen Teemu Koskisen, joka laittoi kiekon varmasti maaliin pelikellon näyttäessä 38.55.

Viimeinen erä riskitöntä

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen jäi. Peli aaltoili rennosti kenttäpuoliskolta toiselle, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat taklausten tavoin poissaolollaan.

Kuin varkain KOO-VEE siirtyi 4-1-johtoon ajassa 41.58 Tommi Välimaan maalilla. Timo Ruuska petasi kiekon ottelussa vahvasti esiintyneelle Välimaalle, jonka laukaus lipui ohi Esa-Tapio Palmun. Palmua ei osumasta juurikaan voi syyttää, siksi laiskaa puolustuspelaaminen Titaaneilla ajoittain oli.

Titaanit väläyttävät välillä näppärää syöttelypeliä hyökkäyspäässä, eikä ratkaisuja yritetty hakea kovinkaan suoraviivaisesti. Onnistuessaan useampikin tilanne olisi ollut TOP-5 maalikoostemateriaalia.

Vieraat eivät lähestyvästä saunaillasta huolimatta lopettaneet kokonaan yrittämistä, sillä ajassa 57.04 Titaanit tekivät kavennusmaalin lähes vastaavalla tavalla, kuin avausmaalinsa. Aki Korhonen laukoi kiekon Jesse Pehun ja Jyri Seppisen esityöstä. Osuman myöhäisestä syntyajankohdasta huolimatta vierasjoukkueen vaihtopenkki juhli maalia riehakkaasti.

Dynamo hakee vauhtia alempaa

Voitosta huolimatta tunnelma oli varsin masentava ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Forssan ottelun tulosta odotettiin jännittyneinä ilman suurempaa toivon kipinää.

- Olisi pitänyt hoitaa eilinen ottelu, kyllä tämä vähän tällaista taitsi-kiekkoa oli, Ari Jortikka totesi ottelun jälkeen syystäkin pettyneenä.

KOO-VEEn kauden päättyminen on luonnollisesti katkera paikka valmennusjohdollekin.

- Ongelmaksi muodostui epätasaiset esitykset. Kauden jossain vaiheessa peli kulki hienosti, mutta yhtä nopeasti alkoi vaikeudetkin, Jortikka summasi.

Jari Helle oli luonnollisesti tyytyväinen saavutetusta sarjanoususta. Titaaneiden esitykset olivat vakuuttavia, sillä karsintasarjan ainoa tappio tuli merkityksettömässä viimeisessä ottelussa.

- Lähes täydellinen suoritus. Suomi-sarjan kärjen ja Mestiksen häntäpään välillä ei voi sanoa olevan isoa rakoa.

Kauden viimeisen ottelun jälkeen alkaa nopeasti raaka työ joukkueen kasaamisen suhteen. Kaikesta päätellen Helle jatkaa vastuuvalmentajana myös ensi kaudella.

- Minulla on sopimus mallia 2+1 ja eilen seuran puheenjohtajan kanssa nopeasti sivuttiin aihetta. Muutamat yksityiskohdat kuntoon, niin eipä siinä muuta.

- Pelaajasopimuksia ei toistaiseksi ole ainoatakaan, mutta näkisin kyllä rungon muodostuvan nykyisestä ryhmästä. Ketkä sitten pystyy sitoutumaan astetta vaativampaan sarjatasoon, se on toinen juttu. Myös seuran kanssa on selvitettävä tavoitteet ensi kaudelle, ennen kuin rakennustyö ensi kautta varten voi alkaa, Helle totesi.

Jatkoajan KOO-VEE toimitus kiittää lukijoita, joukkuetta ja taustahenkilöitä kuluneesta kaudesta.