LeKi nujersi viimein KooKoon

LeKin ja KooKoon kohtaaminen oli odotetun tiukka. Joukkueet testasivat pelisysteemeitään kevään pudotuspelejä ajatellen, eikä kumpikaan joukkue antanut tuumaakaan periksi. LeKille irtosi kauden avauspisteet KooKoosta lukemin 3-1 (0-0, 3-1, 0-0) jännittävän näytelmän jälkeen.
kuvakooste

Perjantain ottelun otokset
[katso kuvat]

Kotijoukkueen peli-ilmeen muutos oli huomattava verrattuna keskiviikon Sport-otteluun. Joukkue taisteli uhrautuvammin ja puolustuspeli oli astetta tarkempaa. Jose Nippalan johtama ketju otti lopulta ratkaisijan roolin kahdella ylivoimaosumallaan.

-Olen erittäin tyytyväinen voitosta ja pisteistä. En voi nimetä joukkueesta yhtään pelaajaa, joka ei olisi laittanut itseään likoon ja taistellut joka vaihdossa täysillä voitosta. KooKoo on mun mielestä paras mittari sarjassa, miten pystytään pelaamaan erikoistilanteita ja maalineduspeliä. Meille iso voitto varsinkin kevättä ajatellen, että voidaan haastaa kärkijoukkue noilla osa-alueilla, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi iloitsi.

KooKoo taisteli erinomaisesti läpi ottelun, mutta ei onnistunut pääsemään parhaimmille maalintekopaikoille. Teemu Ramstedt johti ykkösviisikkoa maestron elkein, ainoastaan onnistumiset pisteiden muodossa jäivät puuttumaan.

- Olen tyytyväinen ensimmäiseen ja kolmanteen erään. Toisessa erässä olis sitten 13-14 minuuttia hengetöntä pelaamista, joka ratkaisi pelin LeKille. Siinä he saivat edun ja pitivät sen loppuun asti, KooKoo käskyttäjä Vladimir Kolek tiivisti.

Avauserä tunnustelua, toisessa tapahtuu

Juha Juujärvi oli painottanut selkeästi ennen ottelua, että puolustuspään riskejä ei KooKoota vastaan oteta. Ainoat varsinaiset tilastomerkinnät tulivat maalivahdeille, LeKin Santaselle laskettiin 8 torjuntaa ja Antti Orelle toisessa päässä 10 torjuntaa. Avauserän torjunnoista ainoastaan muutama oli varsinaisia maalintekotilanteita, siksi varmasti molemmat joukkueet pelasivat.

Tuomarilinja oli varsin salliva, sillä vihellysvapaassa erässä jäi pari tilannetta viheltämättä, vaikka aihetta kenties olisi ollut. Toisaalta linja oli sama molemmille ja otteet pysyivät avauserässä siisteinä.

Toisessa erässä tapahtuikin sitten avauserän edestä. LeKi oli kaivanut todellisen taisteluilmeensä neljän erän naftaliinista. Kotijoukkueen painostaessa KooKoon Teemu Ramstedt joutui rikkomaan LeKi-peluria ja Santanen luisteli vaihtoon maaliltaan. Syystä tai toisesta Antti Hildén kompuroi omalla puolustusalueella kiekon omiin, mutta osuma jäi lopulta hyväksymättä, vaikka tuomari osoitti ensin keskiympyrää. Kolekia tilanne luonnollisesti kismitti.

- Meidän näkemyksen mukaan meiltä vietiin selvä maali, joka olisi pitänyt hyväksyä. Seuraavasta vaihdosta kolahti sitten omiin, ja meidän huono esitys jatkui lähes koko erän.

Otteluvalvoja Pekka Rindell ei yhtynyt Kolekin näkemykseen vaan toi maalin hylkäämiseen johtaneen perusteen ottelun jälkeen selkeästi esiin.

- Sääntö sanoo tilanteesta yksiselitteisesti, että maali tulee hylätä jos tilanteessa on ollut selkeää häirintää. Siksi tuomarin tekemä päätös oli aivan oikea ja kohta on säännöissä suoraan kirjoitettuna. Jos kiekolliseen pelaajaan kohdistuu minkäänlaista häirintää, niin osuma tulee hylätä.

Kisa ei hässäkästä säikähtänyt, vaan läväytti isännät johtoon Jose Nippalan osumalla. Tilanne rakentui nopeasti, kun Tuukka Suoniemi avasi keskialueella viilettäneelle Antti Ropolle. Roppo ylitti siniviivan ja KooKoo-pelaaja joutui kampittamaan, mutta liukas laitahyökkääjä onnistui pelaamaan kiekon maalin takakulmalla väijyneelle Nippalalle, joka pamautti avausmaalin ajassa 23.47.

Tasoitus seurasi lähes välittömästi KooKoon saatua täyden miehityksen jäälle. Jani Honkanen avasi pitkällä syötöllä vauhtiin pääseelle Oskar Essenille. Essen latasi kipakan lämärin, joka ohitti Santasen varsin helpon näköisesti längistä.

Maalinteko ei tuohon loppunut, sillä vain vajaa minuutti edellisestä LeKi pamautti johto-osuman Matti Huillan kärsiessä rangaistustaan pelin viivyttämisestä. Maalinteossa onnistui sama ketju, joka värkkäsi avausosuman, tälläkertaa maalintekijäksi löytyi maalinedusruuhkasta Tommi Välimaa. Syöttöpisteet kirjattiin Nippalalle sekä siniviivalta laukoneelle Suoniemelle.

KooKoon tasoitus oli lähellä ajassa 33.02, kun Mike Clarke kilautti takatolppaa aloituksen jälkeen. Välittömästi tilanteen jälkeen Ore tasoitti imaisut, kun Lassi Mattila siirsi kotijoukkueen 3-1-johtoon Tomas Jaskon oivaltavan poikittaissyötön jälkeen. Mattilan lämäri tuli täysin ilman maskia ja oli lähes identtinen toisinto Essenin tekemästä kavennusmaalista.

KooKoo sai vielä otteen pelistä toisen erän loppuminuuteillä, mutta ylivoimasta huolimatta osumat jäivät syntymättä. LeKi pelasi erittäin vahvaa alivoimaa, eikä pelätty vierasjoukkueen ylivoima ottanut onnistuakseen.

KooKoon hurja loppukiri

Kolmas erä oli tuloksen valossa toisinto ensimmäisestä, mutta joukkueet järjestivät todella vauhdikkaan esityksen vielä illan päätteeksi. Asetelma koko erään oli selkeä, sillä LeKi suojeli kahden maalin johtoaan ja KooKoo haki vimmatusti lisää maaleja. Kotijoukkue onnistui pelaamaan kenties kauden parhaimman puolustuspelinsä, eikä KooKoo päässyt missään vaiheessa kunnon maalintekopaikkoihin. Juha Juujärvi oli joukkueensa esitykseen syystäkin tyytyväinen.

-Minun mielestä tämä oli Mestis-kiekkoiluksi erittäin hyvätasoinen peli. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja maalinteko ei tullut kuin itsestään. KooKoo on tämän sarjan parhaita, ellei paras joukkue puolustamaan, mutta osaa myöskin hyökätä. Jokaiseen osumaan täytyi tehdä valtava määrä töitä ja se palkittiin voitolla, Juujärvi niputti.

Vladimir Kolekin oli helppo olla samaa mieltä ja löysi ottelusta selkeän taitekohdan.

- Toinen erä ratkaisi pelin LeKille, enkä voi muuta kuin onnitella voitosta. Meidän täytyy vain katsoa eteenpäin, Kolek päätti.

KooKoon seuraava kamppailu on tulevana keskiviikkona, jolloin joukkue matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. LeKin kolmen kotiottelun viikko päättyy lauantai-illan Salamoiden kohtaamiseen.