Kisa kellisti vajaamiehisen SaPKon

SaPKon hyvä taistelu ei riittänyt Lempäälässä, kun kotijoukkue mursi kipsinsä ottamalla vapauttavan 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) –voiton pässipaidoista. LeKin Mikko Pätsi loisti maalillaan ja Juho Joki-Erkkilä komppasi kahdella osumallaan.

Ottelun selväksi kulminaatioksi nousi Antti Höllin toisen erän loppupuoliskolla rykäisemä avausmaali. Kisan peli vapautui selvästi ja viiden pelin ajan kateissa olleet pisteet jäivät tällä kertaa Lempäälään.

– Olihan tämä ihan hirvottävän tärkeä voitto varsinkin henkiselle puolelle. Aivan järkyttävän tärkeä, Kisan päävalmentaja Sami Hirvonen myönsi ottelun jälkeen.

Myös SaPKolla oli omat paikkansa, mutta kapealla miehistöllä liikkeelle joutuneet vierailijat eivät onnistuneet paikoissaan.

Isännät tarttuvat sarvista

Ottelun alkupuoli oli selkeää Kisan hallintaa. LeKi ajoi tilanteisiin hanakammin ja pyrki painamaan peliä väkisin SaPKon päätyyn. Tuloksenteon paine näkyi kuitenkin lopullisten ratkaisujen tekemisessä, sillä kaikkein parhaimmat maalipaikat jäivät odottamaan parempia aikoja.

Paras isännän ote lipesi SaPKon otettua jäähyjä avauserässä. Kisan liike lakkasi ja SaPKon nelikko pystyi pitämään LeKin pelaajat pois maalintekopaikoilta.

– En sitten tiedä, oliko kyse ylilatauksesta tai mistä, mutta ne ylivoimat lässähdytti meidän hyvän alun. Ottelun alku oli meiltä paras pitkään aikaan, Hirvonen kertasi.

Toisessa erässä kuparinen rikkoutui aivan erän loppupuolella, kun Antti Hölli kiskaisi puolittaisen läpiajon päätteeksi räväkällä rannelaukauksella avausmaalin. Avausmaalia ennen LeKi sai kokeilla ylivoimaa kahden SaPKo-jäähyn verran, mutta niistä jäi mustapekka kouraan.

Myös SaPKo sai paikan ylivoimalla tulla tasoihin, mutta tuloksetta. Yrityksen puutteesta ei voi moittia, sillä mm. maalipörssiä johtava Kalle Konsti laukoi muutamaan otteeseen erittäin vaarallisesti osoittaen, miksi johtaa kyseistä tilastoa.

Joki-Erkkilä vapahtaa

Viimeinen erä piti kotiyleisöä jännityksessä, vaikka Juho Joki-Erkkilä tekikin erän alkuhetkillä 2-0-osuman. Joki-Erkkilän syötöksi tarkoitettu kiekko kimposi vastustajan luistimesta maaliin, mutta kaikki lasketaan.

– En nähnyt kovin tarkasti mistä se lopulta pomppi sisälle, mutta ei me maalinteolla nyt tyylipisteitä jaeta. Pääasia, että lukemat näkyivät tulostaululla, Hirvonen totesi.

LeKi joutui rikkomaan SaPKon hakiessa kavennusta, mutta ylivoimakaan ei tuonut vierailijoille toivottua tulosta. Jan-Mikael Järvisen, Niklas Sirenin sekä Kalle Konstin ykkösnyrkki oli läpi ottelun vaarallinen, vaikka tulosta ei taululla näkynyt.

Kisa löi lopullisen naulan ottelulle vajaa kolme minuuttia ennen loppua, kun kahden maalin Joki-Erkkilä kaunisteli loppunumerot 3-0.

– Ollaan varmasti pelattu kauniimminkin, mutta nyt meidän tärkein tavoite oli 3 pistettä. Se saatiin ja tyytyväinen pitää olla. Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin, Sami Hirvonen summasi.