LeKi murskasi Titaanit

Kotijoukkue LeKi sai otteluun hyvän alun, kun ennen kymmenettä peliminuuttia joukkue johti jo 2-0. Vierasjoukkue ei selvästikään muistanut, että tarkoitus oli pelata jääkiekkoa täydet 60 minuuttia ihan alusta pitäen.

Ottelun avausmaalin aloituksen jälkeen siipaisi LeKin Juho Joki-Erkkilä maalin etukulmalta Titaani-vahti Teemu Hankasen selän taakse. Esityön maaliin teki Ilveksestä lainaksi saatu, vielä A-junioreissa pelaava Joonas Rask.

Seitsemän ja puolen minuutin kohdalla lempääläläisyleisöä huudatettiin jälleen, kun LeKin nelosketjun Heikki Silvennoinen sytytti punalampun laukauksellaan maalin edestä. Syöttöpisteet kirjasivat nimiinsä Jaakko Kolari ja Henri Sandvik.

- Tehtiin itselle kovin vaikeaksi tämä peli. Avauserässä heti kaksi oman pään merkkausvirhettä ja niistä maalit, huokaili Titaanien päävalmentaja Jari Blomberg avauserää.

Ylivoima ei maistunut avauserässä kummallekaan

Vierasjoukkue Titaaneille tarjoiltiin avauserässä ylivoimaa kuuden minuutin verran. Ensimmäisen ylivoiman aikana joukkue sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen. Jälkimmäisillä ylivoimilla laukausten määrä kohti LeKin maalissa pelannutta Mikko Tolvasta sentään kasvoi. LeKin alivoimanelikko pelasi kuitenkin loistavasti.

Myös kotijoukkueelle tarjoiltiin avauserässä mahdollisuutta ylivoimamaalin tekemiseen, mutta yrityksen tasolle jäivät. Kuusi sekuntia ennen erän päättymistä vierasjoukkueen Mika Luukkainen otti rangaistuksen kiinnipitämisestä päästäen isännät toisen erän alkuun ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Maalien makuun

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen erä jäi. LeKi piti paineen Titaanien kenttäpäädyssä. Viidessä ensimmäisessä minuutissa kotijoukkueelle piirrettiin laukaisusarakkeeseen numero kahdeksan, kun vierasjoukkueen oli tyytyminen yhteen.

- Täysin oikea lopputulos on taululla. Tämä oli meille kuuden pisteen peli, ja onnistuttiin voittamaan se, LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen totesi.

Toisessa erässä jatkoivat molemmat joukkueet jäähyilyä. Ensin Titaanien Pietari Kolhonen otti pikkukakkosen estämisestä ja samalla pelikatkolla Ilkka Heikkilä poltti päreensä henkilökohtaisen käytöskympin arvoisesti.

Kun LeKin ylivoima oli päättynyt tuloksettomana, pääsi LeKin Jose Nippala puolestaan testaamaan jäähypenkin epämukavuutta. Päätuomari Jere Lahden herkässä ollut pilli määräsi ottelun toisessa erässä käytännössä kummastakin joukkueesta vuorotellen pelaajia jäähylle.

Vierasjoukkueella oli toisessa erässä oma etsikkoaikansa, mutta maalit jäivät syntymättä, vaikka Tuomas Tikkanen ja Ossi Häkkinen loistopaikoilla olivatkin.

Ajassa 36:25 LeKin Johannes Alanen kiitti ja kumarsi sekä laukoi illan ensimmäisen ylivoimamaalin Nippalan sekä Juha Leimun saadessa syöttöpisteet. Ennen Alasen maalia ottelussa oli pelattu ylivoimaa yhteensä lähes kaksikymmentä minuuttia.

Alasen maalista huolimatta ei todellakaan voi sanoa, että joukkueiden ylivoimapeli olisi kohdallaan. Titaanit otti vielä toisen erän loppuun kaksi rangaistusta, joiden aikana maalia ei kotijoukkue saanut aikaiseksi. Kun ylivoimat olivat tehottomia, kiitokset kuuluvat luonnollisesti alivoimanelikolle ja maalivahdille.

Tolvanen kuin muuri

Kolmannen erän alussa katseet kohdistuivat LeKi-maalille. Mielenkiinnolla odotettiin, josko vihdoin LeKi-vahdillekin merkittäisiin kaudella nollapeli.

- Viimeiseen erään sovittiin, että koko ajan kolmas varmistaa ja tekee myös työtä. Ja kun juuri se kolmas ajaakin syvälle sisälle, niin vastustaja pääsi tekemään erän maalit, Titaanien päävalmentaja Blomberg moitti pelaajiaan.

Kun vastustaja ei siis maaleja tehnyt, päätti kotijoukkue vielä näyttää mallia. Viimeisen erän neljännellä minuutilla LeKin Joki-Erkkilä laukoi illan toisen maalinsa Jari-Pekka Pajulan ja Raskin esityöstä.

- Meillä on illasta toiseen kentällä pelaajia, jotka tekevät merkkausvirheitä ja menettävät kiekkoja. Näiden on nyt pystyttävä voittamaan omat kamppailunsa ja sitä kautta joukkuekin voi voittaa, Blomberg möyhensi vielä omiaan.

Vajaa kolme minuuttia edellisestä maalista Rask löysi vielä vapaan paikan maalin oikeasta yläkulmasta ja löi taululle loppulukemat 5-0. Ottelu oli Raskin ensimmäinen Mestiksessä ja tuloksena komeat tehot 1+2. Syötön maaliin tarjoilivat Joki-Erkkilä sekä myös ensimmäistä otteluaan LeKissä pelaava puolustaja Mikko Pukka.

- Oli hieno nähdä kun yksi mies hyrräsi pitkin kenttää Mestis-debyytissään ja vielä onnistuikin. Erityisesti kun muilla meidän pelaajilla tuntui olevan tänään hieman tuskaista, LeKin Sami Hirvonen antoi positiivista palautetta Raskille.

Maalivahti Mikko Tolvaselle nollapeli oli kauden ensimmäinen. Torjuntoja ottelussa Tolvaselle kertyi kaikkiaan 25, joten aivan helpolla ei veräjänvartija illan ottelussa päässyt.

Kumpikin joukkue pelaa seuraavan ottelunsa tulevana lauantaina. LeKi matkaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi ja Titaanit saa kotikaukalossa vastaansa Kajaanin Hokkin.