Jokipojille rutiinivoitto

Joensuun Jokipojat haki tärkeät sarjapisteet Heinolasta. Jokipoikien peli ei mitenkään häikäissyt, mutta rutinoituneempana ja nälkäisempänä joukkueena ärjypaidat saivat tehtyä tarvittavat osumat ja kaunisteltua vielä voittonumeroita päätöserässä.

Sarjakärki KooKoon lauantaina yllättäneestä Heinolan Kiekosta ei ollut tänään vastusta Jokipojille. Vieraat olivat luistimen potkun edellä vieraitaan. Maalinteossa oli joensuulaisilla tänään onnikin mukana, mutta onni oli täysin ansaittua.

HeKillä ei ottelussa todellisia maalipaikkoja hirveämmin siunaantunut. Jokipoikien puolustus pystyi tehokkaasti blokkaamaan vapaana viilettäneet irtohyökkääjät ja peittämään parhaat laukaisusektorit.

Ottelun ensimmäinen erä mentiin vielä tasaisissa merkeissä. Pelin avausmaalin teossa onnistui vierasjoukkue parisen minuuttia ennen erän päättymistä. Jani Keräsen laukaus singahti ilmaan HeKi-vahti Joonas Kuuselan torjunnasta kuin lottokoneesta lentänyt arvontapallo, ja putosi lopulta korkeuksista Kuuselan selän kautta maaliin.

Toisessa erässä Jokipoikien hyvä onni maalipaikoissa sai jatkoa. Roberts Jekimovsin maalissa oli kyllä tosin rutkasti taitoakin mukana. Jekimovs laukoi kiekon kaatuessaan maaliin lähes nollakulmasta. Heikki Puustisen laukaus puolestaan liukui Kuuselan sivuttaisesta torjuntaliikkeestä sisään pömpelin pohjille. Tilanne 0-3, kun toista erää oli pelattu vajaat viisi minuuttia ja peli sitä myöten käytännössä ratkaistu.

Jokipojat meni menojaan

Jani Keinänen herätteli vielä kotijoukkueen toiveita ylivoimalla tekemällään 1-3-kavennuksellaan pelin puolivälissä. HeKi sai kavennuksen jälkeen lisää ruutia luistimiinsa, mutta maalinteossa onnistui seuraavaksi taas Jokipoikien Keränen.

Kotijoukkueen puolustaja Pekka Saittakarin 2-4-kavennus toisen erän loppuhetkillä oli loppujen lopuksi enää laiha lohtu, sillä Jokipojat onnistui maalinteossa vielä kolmasti päätöserässä. HeKi löysäili pelaamistaan lopussa ja antoi vieraiden päästä suorastaan luvattoman helposti kaunistelemaan loppulukemat turhankin rumiksi.

Pelaajista esiin ottelussa nousivat kotijoukkueen sinikypärä Keinänen, sekä jo Kouvolassa hyvässä pelivireessä ollut Matias Pulkkinen. Vieraista näkyvimpiä hahmoja olivat Jekimovsin ja Keräsen lisäksi monessa mukana ollut Scott Matzka.

Jokipojat ja HeKi ovat seuraavan kerran tositoimissa ensi lauantaina (20.2.). Jokipoikien vieraaksi saapuu TuTo Turusta ja heinolalaiset saavat puolestaan vieraakseen SaPKon Savonlinnasta.