Keskiviikkoillan nyhjäys Heinolassa

MESTIS / Raportti
Taneli Maasalon voittomaalikisasuorituksen tuomio oli selkeä: voittomaali.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Siltojen kaupungin keskiviikkoillassa nähtiin hidasta ja osoitteetonta jääkiekkoa, jossa kummallakaan joukkueella ei tuntunut onnistuvan mikään. Ottelun parasta antia olikin yleisömäärä, joka ylitti reilusti 600 hengen rajapyykin, sekä innokkaat keuruulaiskannattajat.

Peliitat lähti otteluun ilman tähtisentteri Michal Kristofia, joka palasi kokeilemaan liigasiipiä Vaasan Sportiin. Vierasjoukkue oli saanut tukun vahvistuksia Sportista ja Lukosta. KeuPaa kannustamaan oli Heinolan betonihalliin saapunut aimo kasa vierasjoukkueen kannattajia ja kannustusta kyllä riittikin.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman hakevaa ja välillä näytti siltä, että kentällä pelattiin jotain muuta kuin nopeatempoista jääkiekkoa.

Peliitat pääsi kokeilemaan ylivoimaa viiden minuutin pelin jälkeen. Peli pyöri mukavan oloisesti KeuPan alueella, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Jäähyn jälkeen pelattiin muutama minuutti lähes yhtä maalia, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta tulos oli laiha. KeuPa piristyi tämän jälkeen ja loi muutaman maukkaan paikan Heikki Tuomiston maalille.

Erä jatkui tasaisena vääntönä kunnes Peliitat joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. KeuPa loi pientä pyöritystä alueelle, mutta maali jäi uupumaan tästäkin ylivoimayrityksestä. Erän lopullakaan ei ylämummoja nähty, joten taululla kimmelsivät kiikarit.

− Tiukka vääntö meille tänään. Vastustaja oli erittäin vaikea ja siitä hatun nosto heille. Valmistautuminen oli hankalaa, sillä joukkueessa oli kentällinen ennestään tuntemattomia pelaajia, kommentoi KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki ottelua.

Toiseen erään vauhtia

Jos ensimmäinen erä oli lähes seisoskelevaa sekametelisoppaa, oli toisen erän alku täysin päinvastaista kiekkoa. Kentällä mentiin päästä päähän ja tilanteita syntyi.

Peliitat sai ylivoiman neljän minuutin pelin jälkeen, mutta erikoistilanne oli paikoin suorastaan karmeaa katseltavaa. Välittömästi kotijoukkueen ylivoiman jälkeen oli vieraiden vuoro.

Peli saatiin kotijoukkueen alueelle, mutta tulosta ei syntynyt tälläkään kertaa. KeuPa sai pelin juonesta paremmin kiinni jäähyn jälkeen, luoden muutaman vaarallisen paikan Peliittojen päätyyn.

Peliitat sai erän puolivälin jälkeen jälleen ylivoimamahdollisuuden, mutta hapuileva sählinki jatkui tälläkin osastolla. Erän loppu mentiin taas päästä päähän, molempien luodessa muutamia kohtalaisia maalipaikkoja.

− Ei taidettu olla ihan täysin hereillä alussa. Maalivahdit pitivät molemmat joukkueet pelissä tänään. Muuten komppaan täysin kollegan sanoja, tunnelmoi Lauri Merikivi pelin jälkeen.

Kristofin poissaolo näkyi kentällä. Vaikka sota ei yhtä miestä kaipaisikaan, olisi eritoten Peliittojen ylivoima kaivannut hieman piristystä.

Laidasta laitaan ja jäähylle

Kolmas erä alkoi samoin kuin toinenkin. Vauhtia riitti molemmilla joukkueilla, mutta osoite oli kadoksissa kuin mummon villasukat talven kynnyksellä. Neljän minuutin pelin jälkeen alkoi lähes koko loppuerän jatkunut jäähysuma. Joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa vuorovedoin.

Jäähyjen keskellä nähtiin myös pelin läpiajo, kun Peliittojen Jukka Sompi sai keskialueelle nappisyötön ja pääsi vastakkain Oskari Setäsen kanssa. Varmasti pelannut Setänen oli tällä kertaa vahvempi.

Peliitat kunnostautui vielä pelaamalla kuudella kenttäpelaajalla väärään aikaan. Samassa ajassa Christian Silfver otti henkilökohtaisen kympin ja poistui kaukalosta pukuhuoneen puolelle. Peliitat sai vielä mahdollisuuden, kun Antti Uitto kamppasi itsensä rangaistujen penkille. Maalia ei tästäkään erikoistilanteesta syntynyt ja näin Heinolan illassa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaikakaan ei tuonut selvyyttä paremmuudesta ja Heinolassa nähtiin kauden ensimmäinen voittomaalikilpailu. Maalivahdit jatkoivat varmaa työskentelyä myös kilpailun aikana, vaikka ottelu ratkesikin ensimmäisten kolmen laukojan aikana. KeuPan Taneli Maasalo onnistui heti ensimmäisenä maalinteossa ja kun muut epäonnistuivat, lähti lisäpiste tällä kertaa vieraiden matkaan.

− Täytyy olla tyytyväinen kahteen pisteeseen. Sille pienelle faniporukalle myös iso kiitos hienosta kannustuksesta. Fiilis oli melkein kuin kotiottelussa, kiitteli Tupamäki vielä lopuksi.

Peliitat jatkaa kotiotteluitaan lauantaina kun vastaan asettuu yksi Mestiksen kestomenestyjistä, Mikkelin Jukurit. KeuPa puolestaan kohtaa Jukurit Mikkelissä jo perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle