Pelittojen avausmaali ei hämmentänyt − LeKi marssi rökälevoittoon

Vuoti ja LeKi saivat tuulettaa maalia useaan otteeseen.
Mestis-kauden avauskierroksella toisensa kohtasivat Peliitat ja LeKi. Heinolalaisisäntä pääsi ottelussa johtoon, mutta vierailija Lempäälästä näytti lopulta kaapin paikan.

Vaikka Niko Kivelä rykäisi Peliitat avauserässä johtoon, se ei riittänyt lähellekään voittoa Mestiksen kauden avauskierroksella LeKiä vastaan. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta heinolalaisittain tylyt 1-5.

LeKi tuli otteluun virkeällä jalalla ja onnistui luomaan tilanteita Peliittojen päätyyn. Parhainta peliä avauserässä esittivät LeKin kolmosketjussa hyökänneet Niko Ahoniemi, Tomi Peltonen ja Miika Heikkilä.

Peliitat onnistui kuitenkin siirtymään johtoon avauserän jälkimmäisellä puolikkaalla, kun Kivelä yllätti tilanteen ylipelanneen LeKi-vahti Christian Heljangon

Peliitat sai maalinsa jälkeen otteen pelistä ja erityisesti Juuso Perttilä oli alati vaarallinen.

Toisessa erässä LeKi sai koneensa käyntiin maalien muodossa, kun Ahoniemi ohitti Lassi Yrjölän Peliittojen maalilla.

LeKin tasoitusosuman jälkeen nähtiin kaksi isompaa rangaistusta, kun ensin Ahoniemi sai korkeasta mailasta 2+2-minuuttisen. Vain hetki tämän jälkeen Peliittojen Arttu Heikkinen sai 5+20-minuuttisen laitataklauksesta. Tästä seuranneesta neljällä neljää vastaan -pelistä LeKi onnistui rokottamaan isäntiä toistamiseen. Asialla oli ykkösketjun laidassa viilettänyt Waltteri Hopponen.

Vielä ennen kuin Heikkisen viisiminuuttinen päättyi, otti Santeri Saari koukkaamisesta pikkukakkosen, joten LeKi pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa. Santeri Vuoti ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja tilanne oli jo 1-3.

Päätöserässä LeKi ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan, vaan lisäsi johtoaan vielä kahdella osumalla, kun Vuoti onnistui toisen kerran ja Peltonen tekaisi vielä yhden kihauksen ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella.

Peliittojen maalilla Yrjölä joutui huhkimaan lähes 40 torjunnan edestä, kun taas LeKi-veräjällä Heljanko selvisi reilulla 20 kopilla.

Joukkueiden kausi jatkuu viikonloppuna, kun LeKi kohtaa kotihallissaan perjantaina TUTOn ja Peliitat puolestaan lauantaina Jyväskylässä JYP-Akatemian.