Hölsän nollapeli kaatoi TUTOn

Paavo Hölsä piti maalinsa puhtaana 34 torjunnalla.
RoKi nousi sarjataulukon hänniltä pykälän ylöspäin, kun joukkue kaatoi viihdyttävässä ottelussa TUTOn lukemin 3-0. Vierailla riitti tilanteita tarvittavien maalien tekemiseen, mutta kotijoukkueen uhrautuva puolustus ja täydellinen maalivahtipeli jättivät turkulaiset tyhjin käsin.

Vaikka RoKi hallitsi ottelun alussa kenttätapahtumia, vastasi ensimmäisen erän parhaista maalipaikoista vierasjoukkue TUTO nopeilla vastahyökkäyksillä. Vaarallisimmat tilanteet siunaantuivat läpiajoon karanneelle Kalle Moisiolle ja kahteen kertaan tulisesti laukoneelle Mikko Laineelle, mutta yritykset pysähtyivät kotijoukkueen maalivahti Paavo Hölsään.

TUTO-maalilla neljän kuukauden tauon jälkeen vakuuttavasti esiintyneen Kalle Hokkasen ei tarvinut venyä vauhdikkaassa avauserässä ihmeisiin, kun vieraat pitivät vastustajansa poissa maalintekosektorilta. Molemmat joukkueet pääsivät hakemaan ensimmäistä osumaansa myös kahteen kertaan ylivoimalla, mutta RoKin pakkopeli ei lähtenyt millään toimimaan ja TUTOn yritykset kilpistyivät Hölsän torjuntoihin.

RoKi aloitti maalinteon

TUTO pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta reilun minuutin aikana kiekko ei käynyt kertaakaan RoKin kenttäpuoliskolla. Alivoiman selvitettyään Siniset painoivat pelin turkulaisten päätyyn ja pääsivät hätyyttelemään Hokkasen vartioimaa maalia useaan otteeseen.

Kolmas yritys tuotti tulosta, kun Juhani Tamminen unohtui vieraiden puolustukselta maalin edustalle ja hyökkääjä pääsi ujuttamaan isännät 1-0 -johtoon erän viidennellä minuutilla. Maalin jälkeen TUTO ryhdistäytyi ja vyöryi tilanne toisensa jälkeen RoKin maalille.

Lähimpänä tasoitusta oli Hölsän kanssa nokikkain päässyt Jasper Lindsten, mutta onnistumista ei vieläkään tullut. TUTOn vahva jakso päättyi Miikka Tuomaisen päähän kohdistuneesta taklauksesta tulleeseen jäähyyn, eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuuttaan hyödyntämättä.

Jussi Pelto-Arvo pääsi tälläämään ylivoimalla lukemiksi 2-0, kun mies painoi Tammisen syötön maalin edustalta vastustamattomasti yläkulmaan. Maalin jälkeen TUTO otti aikalisän, mutta rikkonainen loppuerä ei tuonut vieraille kavennusta.

− Päivän teemana oli olla aktiivisia, puolustaa jalalla ja saada sitä kautta TUTOlta tila ja aika pois. Jollain tavalla onnistuttiinkin puolustamisessa ja TUTOlla oli tänään vähemmän maalipaikkoja kuin aiemmissa kohtaamisissamme, summasi kotijoukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Kolmas erä TUTOn hallintaa

Päätöserässä TUTO otti ohjat käsiinsä ja kontrolloi pelivälinettä suurimman osan ajasta. Maalivahdit molemmissa päissä pitivät joukkueitaan pystyssä, kun Hölsän paraatipelastukset estivät vieraiden kavennusyritykset ja Hokkanen piti TUTOn takaa-ajon hengissä torjumalla RoKin vaaralliset vastahyökkäykset.

Tolpatkin olivat RoKin ratkaisumaalin tiellä, kun Ismo Nikkinen ja Harri Pälve kilauttelivat maaliputkia viimeisellä kaksikymmenminuuttisella. Sen lähemmäksi kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt Hokkasen ohittamisessa ja vimmatusti avausmaaliaan hakenut vierasjoukkue piti kotiyleisöä jännityksessä viimeisille minuuteille saakka.

TUTO pääsi vielä ylivoimalle erän lopussa Nikkisen jäähyn seurauksena, mutta RoKin uhrautuva puolustus ja Hölsän täydellinen ilta pitivät vieraat nollilla. Viimeinen sinetti nähtiin, kun vieraat yrittivät kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja RoKin Antti Järvelä pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin.

− Kolmas erä oli meiltä ehdottomasti paras. Syy siihen, miksi emme tehneet tänään yhtään maalia, lähtee niinkin yksinkertaisista asioista kuin syöttäminen ja syötön vastaanotto. Ei se ole maalin tekemisestä, vaan ihan päivittäisestä perustyöstä kiinni, kommentoi vieraiden päävalmentaja Miika Elomo.

Hirvonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta kehitettävääkin pelistä löytyi.

− Kolmannessa erässä oli mahdollisuudet naulata peli, mutta ei pystytty siinä vielä. Keppi tärisee vielä vähän, kun johtoasemassa pelaaminen ei ole jokailtaista.

Molemmat joukkuet jatkavat otteluitaan lauantaina, kun RoKi matkaa runkosarjan viimeiseen vierasotteluunsa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi ja TUTO kohtaa Hermeksen Kokkolassa.