Ennätysyleisö todisti päätöserän jännitysnäytelmää - SaPKo tehoketjun verran parempi

MESTIS / Raportti
Rasmus Tirrosen venytykset eivät riittäneet lauantaina.
Kuva © Antti Varonen
Espoo United sai nöyrtyä toistamiseen Talvisalossa, kun SaPKo varmisti päätöserässä itselleen kolmannen kiinnityksen loppuottelupaikkaan. Espoolaiset olivat ottelussa niskan päällä, mutta SaPKo osoittautui Teemu Lepauksen johtaman ketjun verran paremmaksi.

Lauantai-illan ottelu SaPKon ja Espoo Unitedin veti Talvisalon jäähalliin yhteensä 2321 katsojaa, mikä on savonlinnalaisjoukkueen tämän kauden ylivoimainen yleisöennätys.

− Oli loistava tunnelma hallissa, ja yleisöä reilusti paikalla, Varmasti pelaajat nauttivat tuosta. Kevään kiihkeintä aikaa, SaPKon Pasi Räsänen jakoi kiitoksensa kotiyleisölle ottelun päätyttyä.

Ottelun alku ei kuitenkaan noudattanut kotijoukkueen laatimaa käsikirjoitusta. Avauserän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli asemien tarkkailua ja kyttäilyä, mutta erän loppua kohden Espoo United nappasi kotijoukkueesta pelillistä yliotetta.

Illan ensimmäinen kaksiminuuttinen tuomittiin espoolaisille, mutta pässipaidat vastasivat peräti seuraavasta viidestä alivoimatilanteesta. Sarjassa takaa-ajoasemassa olevat espoolaiset eivät luovuttaneet pelivälinettä helpolla, jolloin kotijoukkue ajautui tahtomattaan puolustuskannalle.

− Hieno ottelu. Pelattiin erittäin hyvin, Espoo Unitedin Timo Hirvonen kehui suojattiensa panosta.

United loi tilanteensa pitkälti pääty- ja laitakamppailemisen kautta, mutta SaPKo-vahti Juhana Ahoa ei kuitenkaan haastettu erityisen laadukkailla maalipaikoilla 17 laukauksesta huolimatta.

Toisessa päässä espoolaiset tukahduttivat tehokkaasti savonlinnalaisten tehohyökkääjät. Kotijoukkue kirjauttikin avauserässä vain kolme laukausta kohti Rasmus Tirrosta.

Espoolaiset ytimessä - SaPKo lämpeni hiljalleen

Espoolaisille tarjoutui heti toisen erän alkuun kahden miehen ylivoimaa. Kultakypärä Aleksi Järvinen tykittikin Unitedin 1−0-johtoon ja SaPKon ensimmäistä kertaa kevään pudotuspeleissä tappioasemaan.

Unitedin johto ei kuitenkaan kestänyt kuutta minuuttia pidempään. SaPKo sai hiljalleen juonesta kiinni ja eteni kolmen hyökkääjän rintamalla kohti hyökkäysaluetta. Teemu Lepaus toteutti maalin takana patenttiratkaisunsa ja syötti rystypuolelta Jonatan Tanukselle, joka ei järkähtänyt maalipaikassa.

Toisessa erässä SaPKo kirjasi jo 17 laukausta, mutta maalipaikoille pääsy edellytti vahvaa kamppailupelaamista ja voittoja yksi vastaan yksi -tilanteissa.

− Vahva kamppailupeli. Olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, Räsänen totesi ja myönsi SaPKon olleen ajoittain vastaanottavana osapuolena.

Espoolaiset olivat siirtyä erän lopulla uudestaan johtoon, mutta Markus Piispasen salakavala, puolustajan jaloista lähtenyt laukaus ei lipunut tarpeeksi maaliviivan yli.

Jos perjantain ottelu Espoossa oli ohi jo avauserän jälkeen, lauantain kamppailun päätöserä tarjosi yli 2000-päiselle yleisölle jännitettävää aina päätössummeriin saakka.

Ensin kovia kokenut Juuso Forsström suti pässipaidat ylivoimalla 2−1-johtoon, ja vain puoli minuuttia myöhemmin Victor Westermarck kuittasi takaiskumaalin välittömästi survoessaan espoolaisten 2−2-tasoituksen.

Lopulta ratkaisijan asemaan nousi keskiviikon kamppailun tapaan Teemu Lepaus. SaPKon ylivoimakentällinen ei saanut ratkaisua aikaan Jani Elgbackan rangaistuksen aikana, mutta kultakypärä Lepaus päätti tehdä ratkaisunsa Elgbackan päästyä jäähyaitiosta.

Tulinen laukaus löysi tiensä ohi Rasmus Tirrosen ja räjäytti kotiyleisön huutomyrskyyn kolmannen kerran.

− Täytyy sanoa, että malttia on valttia. Melkein kaksi minuuttia ne jauhoi siinä, Räsänen kehui joukkueensa ylivoimaa kummassakin päätöserän osumissa.

Espoolaisluotsi Timo Hirvonen totesi SaPKon ratkaisseen pelin jälleen ylivoimalla. Hirvonen kuitenkin suuntasi katseensa kohti maanantain kotiottelua, jossa sarja on ensimmäistä kertaa katkolla.

− Ei voi muuta kuin mennä eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle