SaPKon tehokas toinen erä kruunasi Myllyksen juhlat

Jarmo Myllyksen ilta oli vertaansa vailla. Ensin paita kasvattajaseuran hallin kattoon ja ottelukin sujui savonlinnalaisittain suotuisasti.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja Hokin välinen SaPKon 85-vuotisjuhlaottelu alkoi juhlallisin seremonioin, kun Savonlinnassa kiekko-oppinsa saaneen maalivahtilegenda Jarmo Myllyksen paita nostettiin Talvisalon kattoon. Lisää pässipaitaista juhlaa tarjosi myös itse ottelu, kun SaPKo murskasi Hokin toisessa erässä ja voitti ottelun selvin 6-2 (1-1, 5-0, 0-1) -numeroin.

Ottelu laitettiin pakettiin toisessa erässä, kun kotijoukkueelta onnistui käytännössä aivan kaikki mitä se yritti. Se iski erän alkuun kaksi pikamaalia ja siirtyi nopeasti 3-1-johtoon.

− Otiin hyvä vieras tänään, kotijoukkueen ja varmasti kaikkien SaPKon kannattajien puolesta. Järjestettiin pienessä paketissa kaunis lahja kotijoukkueelle tietenkin mitään heiltä pois ottamatta, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

− Hyvä ensimmäinen erä meiltä ja jatkettiin siitä mitä tällä viikolla on esitetty. Joskus vaan tulee mustia hetkiä ja tänään toinen erä oli aika pimeä meille. Kotijoukkue käytti paikkansa hyväksi ja ratkaisi pelin. Kolmannessa erässä sitten pelattiin enemmän ylpeydestä ja kunniasta.

Tasainen alku

Ottelu alkoi tasaisesti, eikä avauserässä kumpikaan joukkue tekopaikoilla juhlinut. Avauskympillä Hokin vaarallisin tilanne oli syntyä kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksestä, mutta SaPKon Iiro Vehmanen katkaisi poikittaissyötön viime hetkellä heittäytymällä jään pintaan.

Ensimmäinen ylivoimapeli tuli SaPKolle kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Miska Humaloja lähti kaksiminuuttiselle. Maalikaan ei jäänyt kauas, sillä pässikippari Anssi Virkki laukoi kiekon siniviivasta ranteella ylärimaan.

SaPKo ei kuitenkaan maalinteossa ylivoimalla onnistunut ja pian soikin sitten omassa päässä, kun Janne Pälve löysi kiekolle väylän läpi valtavan maskin ja sijoitti sen taka-alakulmaan ohi Jani Kauton, joka ei nähnyt kiekkoa ollenkaan.

Illan tehomies, tehot 1+3 nakuttanut Ville Eskelinen, tasasi puntit kuitenkin puolitoista minuuttia ennen erätaukoa. Teemu Suhonen laukoi, Hokin maalilla aloittanut Tuomas Tolonen tiputti kiekon helpohkosti eteensä ja Eskelinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Peli pakettiin toisessa erässä

Toisessa erässä SaPKo jatkoi siitä mihin jäi, sillä vain puoli minuuttia ennen tauon alkamista Joonas Toivanen laukoi Anssi Virkin poikittaissyötöstä kiekon ohi maskissa olleen Tolosen. Samassa ajassa Hokki vaihtoi ensimmäisen kerran maalivahtia ja maalille luisteli Teemu Seppänen.

Puoli minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen kajaanilaisten maalissa. Eskelinen heitti namupassin takatolpalle ja Mika Hyvärinen siirsi kiekon maaliin. Hokki otti Hyvärisen maalin jälkeen välittömästi myös aikalisän.

Neljä minuuttia myöhemmin Niklas Huovila teki tilanteeksi jo 4-1, jälleen Eskelisen syötöstä. Samalla Hokki vaihtoi yhden torjunnan napanneen ja kaksi maalia päästäneen Seppäsen pois ja otti Tolosen takaisin maalille.

Toisen erän puoivälissä Anssi Köykkä-Luopa lämäsi ensimmäisen maalinsa pässipaidassa ja lisäsi eroksi jo neljä maalia. Erän kruunasi vielä mukavat 1+2-tehot illan aikana summanneen Teemu Suhosen napakka yläkulmaan uponnut laukaus.

− Tänään olimme tehokkaita, eilen jäi tehot hieman matkalle. Eilen rimat kolisi aika identtisistä paikoista kuin tänään, mutta tänään käytettiin paikat hyödyksemme. Toinen erä oli tietenkin huikeaa viimeistelyä, kehui SaPKo-luotsi Janne Sinkkonen.

− Pelillisesti ei nyt voi oikein muuta sanoa, kun hakkaat viisi taululle, niin siinä on ropissut aivan tarpeeksi. Eskelinen oli myös loistava tänään.

SaPKo varmisteli voittoaan, Myllykselle vuolaita kehuja

Kolmannessa erässä näki, että SaPKon suurin hyökkäysinto oli mennyt toisessa erässä ja se keskittyi varmistelemaan johtoaan antaen Hokille avaimet hallita peliä. Hokki pelasikin kiekollisesti hyvän erän ja haki sitä kautta uutta itseluottamusta tuleviin peleihin.

Pisteistä kajaanilaiset eivät enää kamppailleet, mutta maalinteossa Hokki onnistui. Jevgeni Fofanov naulasi taululle ottelun 6-2-päätöslukemat, kun viimeinen erä oli puolivälissä.

Ottelun jälkeen valmentajilla oli pelikommenttien ohessa aikaa antaa kehuja Jarmo Myllykselle:

− Olen itsekin nähnyt Myllyksen pelaavan, kun aikanaan vaikutin Tampereella ja katselin, kun hän pelasi Ilveksen paidassa. Myllys on antanut hienoja hetkiä suomalaisille jääkiekkoihmisille. Hänelle hieno huomionosoitus ja oli kunnia olla läsnä, kommentoi Mattila.

− Tuolla on hieno rivi paitoja hallissa jo tässä vaiheessa ja tänään kun sai olla paikalla Jamon paidan jäädyttämisessä, niin tällaisina hienoina hetkinä palaa itsekin lapsuudenmuistoihin. Jos oma pelipaikka olisi ollut maalivahti, niin luultavasti hän olisi meikäläisen idoli ollut, tunnelmoi puolestaan Sinkkonen.