K-Laser kaatui heikkoon viimeistelyyn

SaPKo palasi jälleen Mestiksen kärkeen kukistettuaan Savonlinnassa vierailleen Oulun Kiekko-Laserin. Varsin vauhdikkaassa ja tapahtumarikkaassa ottelussa SaPKo onnistui viemään jatkoajan jälkeen kaksi pistettä paremman viimeistelynsä turvin lukemin 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0).

Ennen ottelun alkua SaPKolla oli pienimuotoinen juhlaseremonia, kun Jesper Piitulainen pokkasi itselleen Mestiksen kuukauden pelaajan palkinnon. Ottelu alkoi kuitenkin vierailijan tahdissa ja sitä avitti myös Oskar Essenin hyökkäyspäässä ottama turha estämisjäähy ennen kuin ensimmäistä minuuttiakaan oltiin pelattu.

Oululaiset saivat ylivoimalla ihan hyvää pyöritystä aikaan ja heti huomasi, että vetoja ainakaan ei oltu Savonlinnaan asti tultu säästelemään. Lähimpänä maalia oli heti ylivoiman alussa Akseli Mattila, jonka veto osui tolppaan.

Kun Laser ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään, niin toista tahtia ylivoimatehokkuudessa piti kotijoukkue. SaPKo pääsi ylivoimalle, kun Antti Maaninka karvasi kiekkoa ylhäältä liian innokkaasti ja otti kiinnipitämisestä kakkosen reilu neljän minuutin pelin jälkeen.

SaPKon ykköskenttä ei turhia aikaillut, vaan komean pyörityksen päätteeksi takatolpalle noussut puolustaja Markus Tuomaala sai iskeä Tero Koposen nappisyötöstä tyhjiin ottelun avausosuman.

Erän edetessä Kiekko-Laser otti yhä enempi ja enempi otetta peliin. SaPKon puolustuksessakin tuntui ajoittain olevan avoimien ovien päivät. Sen verran useasti oululaiset pääsivät kokeilemaan SaPKon maalille palannneen Pekka Lahikaisen taitoja.

Etenkin ketju Iiro MemonenTomi PeltonenAku Joki-Erkkilä puolustajaparinaan Toni KirenMikko Niemelä oli todella hyvällä pelipäällä, mutta viimeistely ontui heilläkin ja SaPKo pääsi erätauolle maalin johtoasemassa.

K-Laser painoi päälle

Toiseen erään vierailija Kiekko-Laser pääsi ylivoimalle, kun ensimmäisen erän lopulla Oskar Essen oli ottanut toisen jäähynsä. Pekka Lahikainen kuitenkin kesti maalin suullaan loistavilla otteillaan, vaikka paikkoja tuntui K-Laserille siunaantuvan ihan maalin eteen. SaPKon päästyä taas täysilukuiseksi, ei tahti juurikaan muuttunut, vaan K-Laser vei erän alkua todella pirteällä esityksellään.

SaPKon päävalmentaja Pekka Tirkkonen yrittikin herätellä joukkuettaan aikalisällä ennen erän puoliväliä, mutta tuloksetta. Hieman erän puolivälin jälkeen SaPKo joutui kahden miehen vajaalle, kun sekä Pekka Niemimaa että Antti Uusitalo ottivat samassa ajassa koukkaamisesta kahden minuutin istunnon.

Tätä tilaisuutta eivät Oulun miehet jättäneet käyttämättä, vaan Tomi Peltonen sai kunnian iskeä kiekon reppuun noustuaan oikealta maalintekosektorille.

Pekka Lahikainen piti välillä SaPKoa pystyssä loistavilla torjunnoillaan.

SaPKokin sai tilaisuutensa jälleen osoittaa ylivoimataitojaan 34 minuutin pelin jälkeen, mutta ylivoimapeli tuntui olevan hieman hukassa sekin Laserin pyörityksen jäljiltä. Muutama minuutti myöhemmin savonlinnalaiset kuitenkin saivat yrittää jälleen ja tällä kertaa joukkue ei erehtynyt.

Suuren vastuun kotijoukkueen ylivoimasta saava ykköskenttä pääsi jälleen rokottamaan vierailijaansa, kun Jesper Piitulainen iski SaPKon maalin edestä jälleen johtoon Tero Koposen annettua nappisyötön maalin takaa. Tämän osuman myötä SaPKo pääsi jälleen erätauolle maalin johtoasemassa.

Kolmen pisteen sijasta kotijoukkue vei vain kaksi

Kolmanteen erän alkuun SaPKo tuli selvästi ratkaisemaan ottelua. Hyvä painostus tuotti lopulta ylivoimaa, kun Kiekko-Laserin maalia vartioinut Antti Rautiola otti estämisjäähyn. Tällä kertaa SaPKon tehokas ykköskenttä tarvitsi pelata ylivoimaa 40 sekuntia, kunnes kiekko saatiin maaliin. Markus Tuomaalan vedon saattoi maaliin asti Tero Koponen, kun kiekko vieri hiljalleen Laser-vahti Rautiolan selän taakse.

Oululaiset eivät kuitenkaan suostuneet luovuttamaan, vaikka SaPKo karkasikin kahden maalin karkumatkalle heti kolmannen erän alkuun. Iiro Memonen pääsi vuorostaan yrittämään kavennusta aivan maalin edestä, mutta Lahikainen vei pidemmän korren.

SaPKon puolustus oli hätää kärsimässä useinkin nopeiden Laser-hyökkääjien kanssa ja Tuomaala joutuikin koukkimaan itsensä jäähyaition puolelle, kun kolmatta erää oli pelattu nelisen minuuttia. Laserin ylivoima tuotti tulosta ja Toni Kiren nousi upeasti maalille viimeistelemään vierailijoiden kavennuksen.

Tilanteesta tuomittiin myös SaPKolle jäähy, kun Jarkko Malinen pääsi maalin syntyajassa aloittamaan kahden minuutin istuntoaan.

Tomi Peltonen oli lähimpänä maalintekoa, mutta veto kimposi yläriman kautta päätyverkkoihin. Lopulta ylivoima tyrehtyi kesken, kun Antti Maaninka otti jo illan kolmannen rangaistuksensa. SaPKon ylivoima pyöri totuttuun tapaan loistavasti, mutta tällä kertaa vain vaaralliset maalintekotilanteet jäivät näkemättä.

Savonlinnalaiset pelasivat kuitenkin viisaasti erän loppua kohden ja K-Laserin loppukiri ei näyttänyt saavan edes alkuaan. Kuin varkain Ville-Matti Koponen polki oikealta laidalta päätyä kohti ja Tomi Ståhlhammar pääsi tökkäisemään syötöstä kiekon ylänurkkaan pari minuuttia ennen loppua.

Erän loppuun asti molemmat hakivat aktiivisesti voitto-osumaa, mutta lopulta edessä oli jatkoaika. Jatkoajan suureksi savonlinnalaissankariksi nousi lopulta Taneli Maasalo, joka purjehti Marko Mäenpään syötöstä vetopaikkaan ja laukoi yläriman kautta ottelulle ratkaisun.

– Oli hienoa, että nelosketju ratkaisi pelin ja että meiltä löytyy laajuutta ratkaisuihin, vaikkakin ykköskenttä tekikin kolme ylivoimamaalia. Puhuttiin kopissa, että tänään saa antaa kaikkensa ja mitään ei tarvitse jäädä varastoon, kehui SaPKon päävalmentaja Tirkkonen omiaan.

– Peli oli meille neljäs kahdeksaan päivään ja nyt pelaajat pääsevät lataamaan akkuja. Täytyy olla tyytyväinen voittoon, vaikka kolmea pistettä ei tullutkaan.

– Ei mennyt suunnitelman mukaan ja pettynyt täytyy olla, kun hävittiin, kertaili pettynyt K-Laserin päävalmentaja Mikko Manner peliä.

– Maalinedustoilla hävittiin tämä peli, kun ei oltu teräviä omissa maalipaikoissa ja kaveri pääsi syöttämään kolmesti maalintekosektorin ulkopuolelta maalintekosektoriin, joista viimeisteli maalit.

SaPKolla on edessään reilu viikon tauko, kun joukkue pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon keskiviikkona kotonaan Mikkelin Jukureita vastaan. K-Laserin Mestis-taival jatkuu puolestaan tulevana perjantaina, kun he pääsevät isännöimään Ouluun saapuvaa K-Vantaata.