KooKoo kesti tällä kertaa

Karsintoihin suuntaava SaPKo jatkoi kaukalokiusaamistaan, mutta KooKoo sinnitteli lopulta 2-3 (0-1, 1-2, 1-0) –taisteluvoittoon. Mikko Liukkonen iski juhlapelissään kaksi tärkeää osumaa.

KooKoo menetti johtoasemansa viime viikon molemmissa kamppailuissaan, eikä se helpolla päässyt SaPKonkaan vieraana. Kotijoukkue nousi maalin päähän heti päätöserän alussa ja sai oivan mahdollisuuden tasoitukseenkin, kun kaksi ensimmäistä erää kurinalaisesti pelannut KooKoo kulutti jäähypenkkiä ahkerasti ottelun viimehetkillä.

SaPKo sai jauhaa pelin viimeiset minuutit 6-4- ja lopulta jopa 6-3-ylivoimaa, kun vierasjoukkueen pakeista Mikko Tarkiainen, Tero Konttinen ja Mikko Heiskanen ottivat perätysten kaksiminuuttiset. KooKoo kesti kuitenkin piinaavat loppuhetket, kun maalivahti Tuomas Lohtander torjui muun muassa tshekkikonkari Vladimir Machuldan yritykset.

Tolppien väliin muutaman huilipelin jälkeen palanneen ja kaikkiaan 32 kertaa torjuneen Lohtanderin lisäksi kouvolalaisten tähtenä hääri kapteeni Mikko Liukkonen. Laitahyökkääjä juhlisti uransa 300. runkosarjaotteluaan viimeistelemällä kaksi tärkeää osumaa.

– Liukkonen pelasi jälleen erittäin isolla tasolla. Lohtander on toinen pelaaja, joka pitää erikseen mainita. Hän oli mies paikallaan, kiitteli KooKoo-valmentaja Vladimir Kolek.

SaPKolle tulos oli turhankin tuttu. Hyvästä esityksestä huolimatta pisteet jäivät tälläkin kertaa saamatta niukimman mahdollisen eron turvin. Maalin tappio oli sille jo kauden yhdeksästoista.

AV-duo tekee taas tuhojaan

Ottelun ensimmäinen erä oli KooKoon heiniä. Viisikkopuolustus toimi, eikä SaPKo päässyt juurikaan hätyyttelemään Lohtanderin vartioimaa maalia.

– Pelasimme ensimmäisessä erässä aktiivista jääkiekkoa. Meillä oli paljon paikkoja, mutta harmi kyllä emme saaneet niistä kuin yhden maalin, Kolek kertoi.

Avauserän ainokaisesta vastasi sarjan vaarallisin alivoimakaksikko. Jo neljä kertaa alivoimalla kauden aikana osunut Lou Dickenson teki tällä kertaa esityön, kun Liukkonen iski sesongin kolmannen av-maalinsa ottelun neljännellä minuutilla.

Hyviä paikkoja erässä siunaantui myös Dickensonille sekä Markku Flinckille, mutta myös SaPKon tanskalaisvahti Simon Nielsen oli mies paikallaan.

Peli jännäksi lopussa

SaPKo tasoitti pian erätauon jälkeen, kun kokenut Jani Väänänen näpäytti läheltä sisään heti erän toisella minuutilla. KooKoo ei kuitenkaan tasoituksesta häkeltynyt, sillä juhlakalu Liukkonen kuittasi vieraat uudelleen johtoon jo kaksi minuuttia myöhemmin.

Ratkaisun avaimia vieraille tarjoiltiin erän puolivälin jälkeen. Ensin puolustaja Tarkiainen vei KooKoon maalinkulmalta kahden maalin johtoon ja hieman myöhemmin paikka karkumatkalle siunaantui 5-3-ylivoiman muodossa.

KooKoo ei kuitenkaan pystynyt sinetöimään voittoaan, vaan SaPKo nousi vielä peliin mukaan. Pässipaitojen kolmoskenttä osui toistamiseen heti päätöserän alussa. Tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Jami Miettinen, jolle osuma oli vasta kauden toinen.

Aikalisä rauhoitti kouvolalaisten pelaamista toviksi, mutta lopussa kaivattiinkin jo lähes nitroja – sekä Lohtanderin vahvoja otteita. Vielä viime kaudella SaPKo-paitaa kantanut veskari venyi kiekon eteen päätöserässä peräti 15 kertaa.

– Peli menee helposti vaikeaksi, jos ei tee paikoista maaleja. Meille kävi ehkä vähän niin ja samalla SaPKo nosti profiiliaan ja pelasi hyvin. Molemmilla oli paljon paikkoja toisessa ja kolmannessa erässä, mutta saimme lopulta tahtovoiton ja tärkeät kolme pistettä, Kolek tiivisti.

Kehuja pakkikokelaalle

SaPKolle ottelun lopputuloksella ei sen suurempaa merkitystä ollut, mutta KooKoolle pisteet maistuivat hyvin. Se palasi voittokantaan kahden katkeran tappion jälkeen ja jatkaa tiukkaa taisteluaan pudotuspelien kotiedusta. Lisäarvoa voitolle tuo myös hankalahko lähtökohta: loukkaantumisten ja sairastelun johdosta kouvolalaisilta oli sivussa parin kentällisen verran pelimiehiä.

Vierailla oli matkassa vain 11 hyökkääjää, mutta se pystyi tahkoamaan ottelun läpi neljällä ketjulla. Matti Huilla uurasti ensin yksin ja sitten vuorotahdilla Flinckin kanssa kahdessa ketjussa, kunnes Petri Pyhäjärvi siirtyi päätöserään sentteriksi ja Liukkonen sai urakointivuoron.

KooKoo-puolustuksessa ensiesiintymisensä miesten peleissä teki puolestaan 19-vuotias Kalle Hammar. Junioreista mukaan nostetulle nuorukaiselle kertyi peliaikaa mukavasti, eikä peliesitys kaukalossakaan ollut hassumpi.

– Positiivinen yllätys. Hän pelasi tasaisen ottelun ja teki perusasioita hyvin. Olen tyytyväinen, kiitteli Kolek debytanttia.

KooKoon pelit jatkuvat jo ylihuomenna perjantaina, kun bussi suuntaa kohti Lempäälää. SaPKo koittaa puolestaan harjoittaa seuraavaksi kiusaamistaan lauantaina Vantaalla.