Tuskaista kiekko Vaasa Arenalla

Sport ja FPS nyhjäsivät unettavan kiekko-ottelun Vaasassa. Ensimmäisen erän vauhti jäi loppuotteluksi koppiin. Sport nappasi pisteet Turo Virran osumalla viitisen minuuttia ennen loppua.

Sportilla alkoi tästä ottelusta hurja otteluputki ja se pelasikin paljon 4:llä ketjulla verrattuna viime otteluihin. FPS taas oli tullut jatkamaan hyvää vierasvirettään, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Raportin otsikko ei kerro koko totuutta illan ottelusta. Avauserä oli kivaa katseltavaa. Putki kulki ja varsinkin Sport loi tekopaikkoja paljon.

Kun Sportin uusittu kakkosvitja tuli toisen kerran jäälle polki Kasper Kenig tapansa mukaan tekopaikkaan, mutta niin kuin niin useasti tällä kaudella laukaus jäi puuttumaan.

Sportin alkukauden komeetta Teemu Kuusisto näytti taitojaan hetken kuluttua, kun tuli yksin kahta FPS-pakkia vastaan ja niputti puolustajat harhautuksillaan, niin totaalisesti, että löysi itsensä yksin FPS-veskari Taposen kanssa. Räväkkä rannelaukaus meni ohi. Samassa vaihdossa Myllyaho pelasi Kuusiston toistamiseen tekopaikkaan, mutta kovan laukauksen tiellä oli Taponen.

Seuraavan kerran, kun Kuusisto oli kentällä tapahtui. Täysin samankaltainen kuin edellisessä vaihdossa Kuusisto niputti tällä kertaa yhden puolustajan, Joni Kujalan, ja laukoi tämän jaloista ranteella etuyläpesään. Todella komea maali.

Tämän jälkeen Sportin Juha Salmu otti kaksi tilanteen ulkopuolista turhaa jäähyä ja FPS pääsi ylivoimille. Ensimmäinen kerta oli todella ponneton, mutta jo toisella kerralla alkoi siihen löytyä ideaa. Tiukimmin maalintekoa yritti Matti Raunio, mutta Härkönen Sport maalilla kesti.

Ylivoimien jälkeen tilanne normalisoitui ja Sport oli jälleen niskan päällä. Vesa Myllyaho pääsi laukomaan parhaalta maalintekopaikalta, mutta kuti jäi voimattomaksi.

Erän puolen välin jälkeen Sportin puolustuksessa hyvin ahertanut Olli Hällfors sai estämisestä kakkosen ja FPS-ylivoima pyöri vaarallisesti. Viivalta koko ottelun ahkerasti pommittanut Marko Toivonen laukoi ahkerasti ja Härkönen torjui vaivoin. Muutaman kerran kiekko pyöri vaarallisesti maalin edustalla. Sportin alivoimanelikko ei päässyt vaihtoon ja kehissä oli todella väsyneitä miehiä. Maali jäi kuitenkin tekemättä.

Alivoiman jälkeen FPS oli niskan päällä, mutta Raunion yhden käden yritystä huolimatta hyvät paikat olivat vähissä. Erän loppua kohden Sport sai jälleen otetta.

Huoh…

Ensimmäinen erä oli ajoittain todella vauhdikasta kiekkoa. Sen takia ihmeteltiinkin mihin molemmilla joukkueilla jäi se into luistella ja taistella. Taistelua nähtiin toisessakin erässä, mutta se oli painia, vääntämistä ja kääntämistä.

Sportin jäähyily jatkui, kun toisen erän alkuun Teemu Kuusisto sai kakkosen. FPS-ylivoima ei kauaa kerinnyt vanheta, kun Sportin Antti Karhula tempaisi mailalla Toni Ronkaista päähän. Hurjalta näyttänyt lyönti oli vahinko ja johtui siitä, että Karhulaa koukkineen pelaajan maila vapautuikin yllättäen tämän kainalosta. Karhula pyysi nöyrästi tilannetta anteeksi ja kaunoja ei kannettu.

FPS pelasi viidellä kolmea vastaan minuutin ja 24 sekuntia ja pommia siniviivalta paukutti vuorotellen Matti Raunio ja Marko Toivonen. Härkönen kesti tai kiekot jäivät maalin edessä käytyyn pystypaini joukkioon. Kerran kiekko pelattiin maalin eteen Jussi Kulmalalle, mutta hän laukoi aika keskelle maalia ja Härkönen sai torjuttua.

Sport kesti alivoiman, mutta hetken päästä kolisi. Toni Ronkainen ajoi syvälle ja löysi toisesta aallosta yksin maalille purjehtineen Henri Pekkolan, joka laukoi aika onnekkaasti kiekon Härkösen selän taakse.

Loppuerä olikin surffailua pahimmasta päästä. Molempien joukkueiden yritykset olivat todella väkinäisiä ja harvoin nähtiin kaksi peräkkäin onnistunutta syöttöä samalta joukkueelta.

Virta laukoo pisteet Vaasaan

Kolmas erä ei ollut juurikaan toista kummoisempi. Sport yritti, mutta FPS muodosti siniviivalleen barrikadin ja kun roikkua sai ei maalille päässyt millään.

Erän puolen välin tienoilla Toni Ronkainen ampaisi nopeaan hyökkäykseen ja Kasper Kenig koukki miehen nurin. 11 sekuntia myöhemmin Kristian Hjerpe kampitti kakkosen arvoisesti FPS-pelaajan ja jälleen 5-3 ylivoima.

Sport taisteli kuitenkin hienosti ja luistimiin saatiin se ratkaiseva vauhti, jotta tasatilanteessa pysyttiin. FPS-ylivoiman maestrona toimi jälleen Matti Raunio, mutta tuloksetta. FPS:n ylivoima oli yhtä aneemista, kun molempien joukkueiden peli ja se viimeinen puristus puuttui.

Ylivoiman jälkeen Sport painoi taas päälle, mutta hyökkäykset pysähtyi siniviivalla ja kiekkoa lyötiin päättömästi päätyyn.

Viitisen minuuttia ennen loppua Sport-karvaus tuotti tulosta, kun Kristian Hjerpe nappasi kiekon pois puolustajalta maalin takana. Hjerpe pelasi kiekon nopeasti maalille, mistä se ponnahti siniviivalta nousseelle Turo Virralle, joka laukoi sen tylysti Taposen jalkojen välistä maaliin. Samassa myräkässä FPS:n Sinkkonen otti kunnon iskun nokkaansa ja tämän aiheuttamia verivanoja pyyhittiinkin jäältä seuraavat minuutit. Tuomarit palaveerasivat asian tiimoilta, mutta erhettä ei löydetty ja kiekko vietiin keskelle.

FPS:n kiri oli aika aneemista ja koko kolmannen erän tiukasti puolustanut joukkue ei saanut potkua takaa-ajoon. Kun aloitus saatiin Sport-päätyyn otettiin Taponen vaihtoon ja kuudella yritettiin maalintekoa. Aloitus voitettiinkin, mutta kun Toivonen viritti jälleen pyssyään pääsi Pete Suonpää katkoon. Suonpää tuuppasi kiekon eteenpäin ja Ari-Pekka Pajuluoma pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin.

Taponen otettiin pois vielä toistamiseen, mutta tuloksetta.

Yhteenvetoa

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta jääkiekkoa, mutta molempien joukkueiden vire jäi erätauolla koppiin.

Kotijoukkueesta hyvin pelasi puolustuksessa kaksikko Olli Hällfors ja Pasi Kuusisto. Varsinkin omassa päässä Hällforsin otteet olivat kypsiä. Hyökkäyksessä Teemu Kuusisto oli ensimmäisessä erässä hirmu vedossa. Ottelun vanhetessa tuokin vire katosi. Maalilla Härkönen oli hyvä. Antti Karhula väläytteli syöttötaitojaan, mutta koko joukkueen tavoin oli nihkeä liikkeissään. Karhula kärsi todella paljon tuomarilinjan sallineesta painimisesta.

FPS:n ykkönen oli puolustaja Marko Toivonen, joka laukoi todella paljon. Härkönen oli ajoittain vaikeuksissa kovien pommien kanssa. Hyökkäyksessä Ronkaisen veljekset oli normaalia nihkeämmällä pelipäällä. Taponen oli maalilla hyvä, vaikka muutaman kerran pompottikin.

FPS laukoi enemmän mikä johtui lukuisista ylivoimista. Tuomarilinja salli tiukan kiinnipitämisen ja peli menikin ajoittain painimiseksi. Mailalla tehdyt rikkeet otettiin tarkasti pois.