Sport katkaisi tappioputkensa

Sportin oletettiin voittavan ottelunsa sarjan häntäpään Titaaneita vastaan. Niin kävikin, mutta Titaanit tarjosi reilusti sarjasijoitustaan paremman ottelun.

Sportilla oli alla kolmen ottelun tappioputki. Kahdessa viimeisessä kotipelissä Sport hallitsi kenttätapahtumia, mutta hävisi niukasti, eikä Joensuunkaan esitys ollut varmasti huonoimmasta päästä. Tammisen suojateille kelkan kääntäminen sarjapisteiden hankinnassa olikin tärkeintä, sillä yrityksestä ei palkita kuin painissa. Titaanit lähtivät otteluun varsin synkistä lähtöasetelmista, sillä viimeisin voitto varsinaiselta peliajalta oli niinkin kaukaa kuin 1.11.

Ottelun alku oli Sportilta katastrofaalinen. Parin minuutin aikana puolustus lähes yksi kerrallaan hukkasi kiekon omassa päässä, mutta Titaanit ei onnistunut ennenaikaisia joululahjoja lunastamaan. Sport selvisi alkupaineistaan, ja saikin ottelun hiljalleen hallintaansa. Parin puolittaisen paikan jälkeen Sport onnistui tekemään avausmaalin. Pete Suonpää taklasi Titaanien pelaajan laitaan ennen siniviivaa, Markus Jämsä laukoi kiekon maalille, ja Samuli Kivimäki oli ensimmäisenä paikalla, kun Jason Platt ei saanut irtokiekkoa mukaansa.

Erää pelattiin tasaisissa merkeissä, missä Titaanit loi muutaman mainion vastaiskun, mutta Sport keräsi lopulta palkinnon pitkän painostusjakson päätteeksi. Miro Laitinen antoi laidalla jättösyötön Markku Erholtzille, joka oli siniviivalta asti kerännyt vauhtia nousuunsa. Erholtz sai kierrettyä puolustajan ulkokautta, kampesi itsensä maalille, ja omasta irtokiekosta löi maalin ohi jäissä maanneen Tillasen.

Sport ehti vielä tekemään vielä erän lopussa kolmannen osumansa. Ylivoimalla pelatessa Justin Aikins onnistui pelaamaan maalinedustalle vapaaksi unohdetun Eetu Heikkisen tekopaikkaan. Heikkinen veivasi pari kertaa kiekkoa eestaas saaden Tillasen jäihin. Heikkinen sai työnnettyä kiekon yliviivan Tillasen hanskan alta, kun Tillanen ei onnistunut selällään maaten sulkemaan kiekkoa. Tilanteessa Paul Cabana tulistui Mikko Haapaseen, ja tarjosi Haapasen naamaan rehellisen vasemman suoran, ja Cabana tilanteesta kakkoselle.

Cabanan jäähyn aikana Titaanit kavensivat tilannetta. Ylivoimalla Juhani Kaisjoen laukaus jäi maalin edustale pyörimään. Jesse Pehu yritti kertaalleen, mutta Jason Platt sai vasta punavalon palamaan. Plattin lähilaukaus maalinedushässäkässä osui ensin ylärimaan, mistä kiekko meni maaliin onnekkaasti Jaakko Suomalaisen käden kautta.

Toisen erän alku oli Titaaneilta hyvää peliä. Sport joutuikin käyttämään aikalisän erän alkuvaiheissa katkaistakseen vieraiden hyvän vaiheen. Tämä yritys epäonnistui ja onnistui. Heti aikalisän jälkeen Lasse Lintula joutui jäähylle, mutta ylivoiman jälkeen Sportin verkossa soi. Jesse Pehu pelasi kiekon omalta alueelta juuri jäähyltä vapautuneelle Lintulalle, joka pelasi Roope Mustosen läpiajoon Sportin väsyneen ylivoimaviisikon katselleessa. Mustonen ei kaukaa kiekkoa lavassa hautonut, vaan lasautti kiekon Suomalaisen kilpikäden yläkulmaan.

Erän lopussa Sport sai taas hieman peliään kuosiin, mutta kohtalaisen tasaisissa merkeissä erää vietiin. Vasta kolmannessa erässä alkoi ratkaisun makua löytymään.

Erä alkoi varsin poikkeavalla tavalla. Sportin kapteeni Markus Jämsä kävi ujuttamassa kiekon maaliin muutama sekunti paitsiovihellyksen jälkeen, jonka seurauksena Jämsä vietti seuraavat kymmenen minuuttia jäähyaitiossa. Sport sai taisteluilmettä päälle, ja erässä Titaanit joutuivat selkeämmin altavastaajaksi. Sportin turhautuminen alkoi näkyä, ja ruumiillistui lopulta Antti Jaatiseen, kenen kasetti jäi jumiin ja suunsoitosta Jaatinen komennettiin Jämsän kaveriksi kymmenen minuutin ajaksi.

Sport onnistui muutaman mallikkaan paikan jälkeen tekemään henkisesti tärkeän 4-2 osuman. Ylivoimalla viivamiehen tontilla huseeraava Kim Nabb laukoi varsin vaarattoman rannelaukauksen maalille, minne oli unohdettu Juha Koivisto ja Lauri Kinos kahdestaan. Koivisto oli korkean laukauksen välissä mailoineen, ja ohjasi kiekon ilmasta ohi tyhjää hanskallaan haroneen Tillasen.

Sportin peli vapautui selkeästi maalista, eikä erän lopussa jäällä ollut kuin oikeastaan yksi joukkue. Sport teki vielä viidennen maalin, mutta siihen tarvittiin maali ilman Tillasta sen vartijana. Tuomas Immonen sai kiekon omalla sinisellä, eikä kokenut pakki turhaa aikaa säästellyt laittaessaan kiekon tyhjään maalin.

- Valmistautuminen otteluun oli hyvä ja joukkue taisteli täydet 60 minuuttia. Ensimmäisessä erässä meille tuli kaksi nukahdusta ja niistä kaksi maalia omiin. Onnistuimme kuitenkin Sportin kolmannen maalin jälkeen nousemaan vielä hienosti 3-2-tilanteeseen, mutta jos tuomaritoimintaa pitää arvostella niin tuo mailasta kiinni pitäminen oli tosi kyseenalainen. Meidän mies menee ensin kiekkoon ja suojaa kiekkoa. Haettiin loppuun asti tasoitusta jopa alivoimallakin, mutta maalivahdin poisotto osui väärään rakoon ja siitä sitten tuli vielä viides osuma tyhjiin. Tämän mokan otan minä, Blomberg kertoi.

Juhani Tamminen ei vaikuttanut tyytyväiseltä, mutta pelillistä ilmettä tärkeämpi asia oli tappioputken katkaisu.

- Ylivoimaisesti tärkeimmät pisteet tällä kaudella. Aiemmissa kolmessa pelissä, erityisesti kaksi viimeistä kotipeliä, ovat olleet meidän dominointia. Mutta olemme jääneet niissä pisteittä. Tänään ei ollut pelillisesti niin hyvä esitys, kertoi Tamminen.

Titaanit lopettaa syyskauden kotonaan HeKiä ja nuorten maajoukkuetta vastaan ennen joulutaukoa. Sport pelaa vielä perjantaina Turussa TuToa vastaan.