Selvää pässinlihaa

Titaanit selviytyi kotiturnauksensa finaaliin kaatamalla SaPKon selkein lukemin. Etenkin ottelun avaus- ja päätöserässä kotkalaiset hallitsivat tapahtumia kaukalossa oman mielensä mukaan. Punanuttujen voittolukemat kirjattiin lopulta muotoon 5-1 (3-0, 0-1, 2-0).

Titaanit lähti uuden päävalmentajansa Jari Blombergin johdolla tavoittelemaan kotiturnauksensa voittoa ja ensimmäisen askeleen kotkalaiset punanutut selvittivätkin varsin kivuttomasti. Torstaisessa ottelussa SM-liigajoukkue SaiPan kanssa tasapelin mitellyt SaPKo oli toista erää lukuunottamatta lähes täydellinen vastaantulija.

Tämän seurauksena Titaanit kohtaa lauantaisessa Kotkan turnauksen finaaliottelussa sinne aiemmin päivällä tiensä selvittäneen ja turnausvoittoa viime vuodelta puolustavan HeKin.

Titaanit vei ja SaPKo vikisi

Ottelu Kotkan turnauksen finaalipaikasta alkoi vieraiden lievässä komennossa ja kamppailun ensimmäiset minuutit saivat jo herkkähermoisimmat titaanikannattajat uskomaan tappioon. Toisin kuitenkin kävi, sillä punanutut saivat koneensa kunnolla käyntiin kun joukkueen nuorisoketju Olli Kaarosen johdolla näytti vieraille maalintekemisen mallia.

Titaanit tuli kauniilla kiekonsiirtelyllä nopeasti omalta alueelta aina SaPKon maalille asti ja viimeisenä lapansa kiekon tielle saanut Kaaronen ohjasi limpun SaPKo-vahti Mika Korhosen längistä verkon perukoille.

Pelikello ei tämän jälkeen ehtinyt raksuttaa kuin muutaman minuutin, kunnes taas pölähti SaPKo-maalissa. Kauniin ylivoimakuvion päätteeksi sai Lasse Lintula tulittaa sydämensä kyllyydestä vulkaanisen kuminpalasen aivan maalin vasempaan yläkulmaan. Maukkaat syötöt Titaanien 2-0-osumaan tarjoilivat klap-klap-tyyliin kiekkoa siirrelleet Tuomas Tikkanen ja Jason Platt.

Titaanien avauserän jatkuva paine katkesi hetkeksi maalintekijä Lintulan ottamaan hieman tyhmään hyökkäyspään rangaistukseen, mutta välittömästi tasalukuisiksi päästyään siirsivät kotkalaiset pelin painopisteen takaisin SaPKo-veskari Korhosen nenän alle.

Myös illan kolmas maali tuli näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi. Tosin osumaan vaadittiin myös pikkuriikkisen tuuriakin, sillä Tikkasen tolppaan laukoma kiekko pyöri lopulta epäonnisen SaPKo-puolustajan jalan kautta ohi voimattoman Korhosen.

Ensimmäisen myös päättyi näihin 3-0-lukemiin ja katsomossa eläteltiin jo toiveita kotijoukkueen mahdollisesta rökälevoitosta.

Fischerin alivoimamaali toi SaPKolle uskoa...

Myös ottelun toinen erä lähti liikkeelle Titaanien komennossa ja kotkalaiset pääsivätkin varsin nopeasti jälleen pyörittämään ylivoimapeliä. Tässä kohtaa pelissä nähtiin pienimuotoinen käännös, kun SaPKon onnistui kaventaa lukemia hienolla alivoimamaalilla.

Rohkealla karvauksella kiekon titaanialueen kulmassa itselleen saanut Mikko Silvennoinen malttoi mielensä ja syötti lopulta täysin vapaana aloituspisteiden välissä olleelle Mario Fischerille. Itävaltalaishyökkääjä otti pari potkua eteenpäin ja sivalsi limpun tarkasti vasempaan yläpesään tyhjää haroneen titaaniveskari Kai Tillasen ulottumattomiin.

Alivoimamaali sekotti Titaanien pelin hetkeksi aikaa varsin pahasti ja nyt olikin SaPKon vuoro viedä peliä. Etenkin tuulennopea hyökkääjä Andy Contois oli alati kotkalaisten kiusana, mutta miehen sihti olisi saanut olla hieman paremmin kohdillaan.

Tosin osasyynä Contoisin tehottomuudelle oli Titaaneita SaPKo-myllytyksissä pystyssä pitänyt maalivahti Tillanen, joka torjui toisen erän aikana muun muassa kaksi kertaa amerikkalaishyökkääjän läpiajon.

Aivan erän loppuun Titaanit pääsi pelaamaan hetken aikaa kahden miehen ylivoimalla, mutta punanutut tössivät mahdollisuutensa väärään vaihtoon ja tauolle poistuttiin näin ollen kotkalaisten 3-1-johtolukemissa.

...kunnes Kolhosen ylivoimamaali sammutti savonlinnalaisten lyhdyt lopullisesti

Kamppailun päätöserä oli tapahtumien puolesta ottelun selkeästi vaisuin, sillä SaPKo ei Titaanien vahvan luistelun ja työmoraalin takia päässyt juurikaan kunnon takaa-ajoa virittelemään.

Toki maalipaikkojakin aika-ajoin nähtiin, mutta niin SaPKon Pentti Nöyränen kuin Titaanienkin Tuomas Tikkanen tuhrivat omat mahdollisuutensa.

Ottelun käännyttyä kohti iltaruskoaan päätti SaPKon päävalmentaja Jori Kokkonen pelata upporikasta ja rutiköyhää. Mies kutsui joukkonsa koolle ajassa 53:30 otetun aikalisän turvin ja tämän jälkeen savonlinnalaisvahti Korhonen saikin jäädä penkille.

SaPKon kuuden miehen taktiikka myös kannatti, sillä se sai heti vahvan paineen kotkalaismaalille sekä lopulta tilannetta seuranneen rikkeen myötä ylivoimamahdollisuuden. Titaanit kuitenkin puolusti nöyrästi Tillanen viimeisenä lukkonaan, eikä SaPKolle kunnon tekopaikkoja siunaantunut.

Punanutut sen sijaan eivät olleet vielä täysin kylläisiä ja esimakua tulevasta saatiin, kun Mikko Kansikas karkasi yksin läpi. Tämän vielä hyvin heittäytynyt SaPKo-vahti Korhonen torjui, mutta tilannetta seuranneen ylivoimapelinsä kotkalaiset käyttivät armotta hyödykseen ratkaisten samalla ottelun lopullisesti.

Hetken hieromisen jälkeen paikka pelattiin täysin vapaana takakulmalla olleelle Pietari Kolhoselle, jonka suora ohjaus Roope Mustosen namupassiin meni kuitenkin ohi puolityhjänä ammottaneen SaPKo-maalin. Kolhonen kuitenkin pelasi tilanteen loppuun asti ja mies tuikkasi maalin takaa limpun Korhosen suojien kautta sisään. 4-1-osuma oli viimeinen naula SaPKon arkkuun ja katsomossa alettiinkin jo virittelemään titaanikannattajien toimesta voitonsäveliä urkuun.

Loppusilauksen pässilauman teurastukselle päätti iskeä vielä avausmaalin tehnyt Olli Kaaronen, joka suupaisi omalta alueelta rystynostolla kiekon tyhjänä ammottaneeseen SaPKo-maaliin vain hetki sen jälkeen kun Mika Korhonen oli työpaikkansa jättänyt.

Päätöslukemat 5-1 tiesivät sitä, että Titaanit kilvoittelee lauantaisessa finaaliottelussa Kotkan turnauksen voitosta HeKin kanssa. SaPKo sen sijaan kohtaa pronssikamppailussa Hokin.

Tappiosta huolimatta SaPKon päävalmentaja Jori Kokkonen ei hirveän harmissaan ollut. Mies oli varsin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen, mutta maalintekoon olisi Kokkosen mukaan pitänyt saada lisää terävyyttä.

– En ole pettynyt poikien esitykseen, sillä joukkue jaksoi tehdä paljon duunia ottelun aikana. Oman pään pelaamisemme oli hieman liian huolimatonta. Paikkoja meilläkin oli aivan riittävästi ottelun voittamiseksi, mutta ne pitäisi käyttää nyt nähtyä paremmin hyödyksi.

– Ehkäpä meillä oli mielessä vielä eilinen hieno peli SaiPaa vastaan ja emme olleet valmiina pelaamaan. Kiekko tosin pomppi pari kertaa isännille, mutta en halua ottaa mitään pois Titaaneilta. Kaikki kunnia vahvasti päälle tulleelle kotijoukkueelle, totesi Kokkonen.

Titaanien päävalmentaja Jari Blomberg oli saanut joukkonsa keskiviikkoisen Kiekko-Vantaa tappion jälkeen täysin eri latinkiin ja tuloskin oli sen mukainen.

– Pelinopeutemme oli tänään erittäin hyvällä tasolla. Etenkin ensimmäisessä erässä olimme vastustajaa selkeästi edellä ja se ratkaisi tämän ottelun.

– Pelityylin muutos selkeästi kiekolliseen suuntaan vaatii oman aikansa, jotta se alkaa kunnolla toimia. Tänään saatiin jo viitteitä siitä mitä tuleman pitää kun meillä kulkee. Hyvä näin ja huomenna jatketaan, tuumi Blomberg.