Espoo United kesti TUTOn kirin

MESTIS / Raportti
Aleksi Järvinen onnistui rangaistuslaukauksessa.
Kuva © Timo Savela
Kun Aleksi Järvinen onnistui rangaistuslaukauksesta reilut seitsemän minuuttia ennen loppua, pistesaldo näytti menevän selvällä erolla Espoo Unitedin mukaan. TUTO aloitti kuitenkin kirin ja nousi vielä maalin päähän, mutta lopulta Markus Piispanen viimeisteli 4−2-espoolaisvoiton tyhjään maaliin.

Ottelun kuudesta maalista viisi nähtiin päätöserässä. Espoo United oli onnistunut erässä jo kahdesti, kun TUTOn Olli-Pekka Heinimäellä oli loistava paikka avata kotijoukkueen maalitili, mutta Juha Tarkkanen pelasti laukauksen maaliviivalta. Pian sen jälkeen Espoo Unitedin Jiri Veistola joutui rangaistusaitioon, ja ylivoiman aikana Aki Keinänen teki kavennusmaalin.

Kalle Moision toi paluukiekosta TUTOn maalin päähän, mutta kolmatta maalia ilman maalivahtia kotijoukkue ei onnistunut enää tekemään. Markus Piispanen tähtäsi tarkemmin kuin Victor Westermarck hieman aiemmin ja osui omalta alueelta tyhjään maaliin.

− Hieno ottelu. 55 minuuttia suunnitelman mukaan, sitten TUTO haistoi veren ja meinasi tulla tasoihin, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen summasi.

Espoo United vahvempi irtokiekoissa

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Markus Nurmi petasi Petteri Nummelinille paikan. Konkaripuolustaja lähti yrittämään vanhanaikaista siinä kuitenkaan onnistumatta. Tilanteesta seuraksi kuitenkin Felix Westermarckille rangaistus.

TUTO ei onnistunut ylivoimaansa käyttämään. Kalle Moision rangaistus tarjosi vieraille ylivoiman, ja sen aikana syntyi ottelun avausmaali. Niklas Tikkisen laukaus oli sen verran paha, että Karolus Kaarlehto ei saanut sitä vangittua. Paluukiekosta yritti ensin Aleksi Järvinen, ennen kuin Jiri Veistola kasvatti maaliputkensa kolmeen otteluun.

Erän lopulla Espoo United sortui useisiin pitkiin kiekkoihin, mikä toi lisärasitusta pelaajille. Näitä tilanteita TUTO ei kuitenkaan osannut hyödyntää.

TUTO ei saanut hyökkäyspäässä tilaa toisessa erässä. Sen myötä tilanteet jäivät varsin vähiin. Kun toisessakaan päässä ei nähty onnistumisia, kahden erän jälkeen tilanne oli edelleen 0−1.

Kolmannen erän alussa Jani Elgbacka teki Nicolas Wuolleen takapatjaan suuntaamaan laukauksen paluukiekosta espoolaisten toisen maalin, ennen kuin Järvinen onnistui rangaistuslaukauksesta lisäämään johdon kolmeen maaliin.

Rangaistuslaukaus syntyi, kun Järvinen kiersi konkaripuolustaja Nummelinin, joka joutui koukkimaan. Nummelin seurasi läheltä myös ottelun avausmaalia, joten peli ei ollut häneltä onnistunut.

- Tämä oli sitä, mitä keväällä peli tulee olemaan. Pitkästä aikaa sellainen ilme. Vastustaja kuumimpia joukkueita sarjassa. Ekassa erässä ei pystytty hyödyntämään tyhjiä maaleja. Espoo United oli maalin verran parempi. Kylmä suihku, mutta erittäin hyvä valmistava peli pudotuspelejä varten, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo arvioi peliä.

Espoo Unitedin ykkösmaalivahti Rasmus Tirrosen kärsiessä pelikieltoaan viimeviikkoisesta tappelusta torjuntavastuu lankesi Nico Viksténille. Nuoren maalivahdin peliä leimasivat lukuisat annetut irtokiekot, mutta espoolaispuolustus toimi hyvin pelin loppuhetkille asti, joten TUTO ei päässyt tilanteita hyödyntämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle