Hokki ratkaisi jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Jani Keskisen jatkomaali ja Mikko Rossin varma peli siiivittivät Hokin komeaan vierasvoittoon sarjajohtaja TuTosta. TuTolle tappio oli jo toinen perättäinen Kupittaalla.

Hokki tehtaili ratkaisun melko heikkotasoisen ottelun jatkoajan viimeisellä minuutilla, kun vieraiden Jani Keskinen ohjasi kiekon maaliin hienon klap-klap -kuvion pääteeksi ohi TuTon maalia vartioineen Petri Koiviston. Jatkoaikavoitot eivät ole Hokin valmentaja Kai Suikkaselle mikään uusi asia.

- Tämä taisi olla viimeiseen kuuteen peliin kolmas vai neljäs jatkoaikavoitto? Koko kaudella olemme olleet kahdeksan kertaa jatkoajalla ja seitsemän niistä voitettu. Siksi voi jatkoaikoihin suhtautua luottavaisin mielin, Suikkanen hehkutti.

Voittonsa myötä Hokki venytti vierasvoittoputkensa uskomattomiin mittoihin.

- Turha kai se on pullistella, mutta me olemme hävinneet viimeksi vieraissa marraskuun 18. päivä. Alkaa tulemaan kolme kuukautta täyteen. Silti me pelataan kotiedusta kynsin hampain, vaikka pelataan paremmin vieraissa kuin kotona. Joku voisi todeta, että on siellä Kajaanissa pikkuisen pimeätä porukkaa, Suikkanen sanoi.

TuTon Lehkonen saapui lehdistötilaisuuteen ääni käheänä.

- Hokki oli hyvä ja teki meistä huonomman kuin me yleensä olemme. Minulla on sellainen kutina, että tuo sarjataulukko hämää meidän ryhmää. Siitä puuttuu se kristallinkirkas ajatus, että miten pelataan historiallisia pelejä. Sitten kun se lähtee ylimielisesti ja näperrellen liikkeelle, niin sitä rytmiä on vaikea muuttaa. Kiitos Koiviston me pysyimme pelissä mukana. Viikonloppuna on koko ryhmällä peiliinkatsomisen paikka, Lehkonen sanoi.

Peli nihkeästi käyntiin

Vierasjoukkueen Jussi Tapio avasi illan maalikarkelot heittämällä maalineduskahinan päätteeksi kiekon maaliin.

Ensimmäisessä erässä TuTon Lehkonen peluutti Tero Forsellin hyökkäysvitjaa varsin säästeliäästi, mutta ottelun edetessä se sai taas enemmän ja enemmän peliaikaa. Myös kauden mittaan hyvin vähän jääaikaa saanut Iiro Junnila pelasi ottelun alkupuolella runsaita minuutteja.

TuTon tasoitus syntyi onnekkaasti toisen erän loppuun. Kotijoukkueen pelatessa ylivoimalla Pasi Järvisen siniviivalaukaus kimposi Mikko Heiskasen polvisuojan kautta kajaanilaisten maaliin.

Hokki siirtyi jälleen johtoon Ville Meriläisen tekemällä osumalla, joka lipsahti Petri Koiviston längistä kolmannen erän alkuminuuteilla.

TuTon kolmannen erän lopun takaaajoa edesautti, että päätuomari Jussi Leppänen passitti kajaanilaisia tasaisena virtana jäähyaitioon.

- Saatan katsoa vähän Hokki-silmälasien lävitse, mutta vähän kyllä tuomarilinjaa ihmettelen. Läpi meni esimerkiksi Vimparin pää tikattavaksi -vamma. Päätuomari sanoi, ettei nähnyt, mutta linjamies oli vieressä. Linjamies ei kuulemma kerro mitään ja linja vastasi mulle, että ei ole hänen tehtävänsä. Tiedä sitten mikä hänen tehtävänsä on, Suikkanen moitti.

Reilut kaksi minuuttia ennen peliajan umpeutumista TuTo teki toisen eriskummallisen maalin, kun Henri Palmothin laukaus laskeutui lopulta Rossin maaliin ja tasoitti pelin. Maali oli puolustaja Palmrothin kauden ensimmäinen.

- Pelillisesti olisi ollut saumat kolmeenkin pisteeseen. Tuo toinen tasoitusmaali, niin siinä meidän hyökkääjä koetti ottaa ilmasta kädellä sitä kiekkoa, joka pomppasi seuraavan meidän miehen kautta maaliin. Ei voi sanoa, että olisi ihan pelaamalla tehty maali tuo, Suikkanen harmitteli.

TuTon Lehkonen piti osasyynä joukkueensa heikkoon esitykseen nuoren joukkueen henkisten ominaisuuksien kehittymättömyyttä.

- Kauhea kuhina tuolla taustalla käy ja rakennetaan tulevia kausia. Se on osa tätä bisnestä, mihin osa on siirtymässä. Sen kanssa pitää pystyä suorittamaan tuolla kentälläkin. Mä en näe sitä ongelmana, mutta osa pelaajista on tekemässä siitä ongelmaa itsellensä, Lehkonen sanoi.

- Sä olet pelannut helvetin hyvin ja olet hyvä kiekkoilija. Sua ollaan viemässä joka paikkaan, niin ihmisiä nuo pelaajat ovat. Pitäisi saada se ajatus, että se oma massu ei olisi aina se tärkein, vaan mitkä ovat sen yhteisön tavoitteet, jotka sitä massua ovat täyttäneet. Yksinkertaistettuna puhutaan tiimille pelaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle