Jokela nollasi TuTonkin

MESTIS / Raportti
Kajaanin Hokin vieraskiertue osoittautui erittäin hedelmälliseksi. Eilen he kukistivat Forssan Palloseuran ja tänään turkulaisen TuTon, eikä maalivahti Antti Jokela päästänyt koko reissulla taaksensa yhtään maalia.

- Ottelun kuva oli sama kuin eilen, mutta puolustus pelasi tänään paremmin. Katson myös, että TuTo on paljon kovempi joukkue, joten se nostaa tämän voiton arvoa meille. Jokela ja koko joukkue pelasi todella hyvin. TuTolla on erittäin vakuuttava hyökkäysarsenaali ja heidän nollaamisensa on meille todella arvokas asia. Pelasimme kurinalaisesti ja tuomari oli minusta meille tarkempi linjassaan. Alivoimalla kuitenkin onnistuimme. Sen takia me menemme Kajaanin nyt kahden pinnan kanssa. Olen erittäin tyytyväinen, Hokin Vladimir Kolek kertoi.

taustaa

Jokela torjui Hokki-historiaa
[lue lisää]

Vieraitten voiton takuumiehenä hääri Antti Jokela, jonka perusvarma torjuntatyöskentely riitti nollaamaan TuTon heikot laukaukset. Nollapeli on aina osoitus ettei maalivahti ole tehnyt yhtään virhettä, mutta tänään siihen riitti rutiinisuoritus. Sen tunnusti kajaanilaistenkin valmentaja.

- Kaksi päivää ja kaksi nollapeliä. Se on erittäin positiivinen asia, mutta tänään puolustus auttoi Jokelaa paljon enemmän kuin eilen. Eilinen voitto oli enemmän yksin Jokelan kuin tänään, Kolek tunnusti.

Hokin kokoonpano kokee joka tapauksessa muutoksia lähitulevaisuudessa ja Jokelan torjumiset Hokin paidassa ovat tältä erää sitten torjuttu.

- Hän lähtee takaisin nyt Raumalle ja menee Lukon mukaan. Samoin Nordlund menee takaisin Lukkoon. Meillä on nyt Ilkka Törnvall Ilveksessä ja Vimpari Kärpissä. Ensi viikolla nähdään mikä heidän tilanne jatkossa on, Kolek paljasti.



"Oli tosi paska ilta."

Ottelun lopputulos harmitti tietysti TuTon valmennusjohtoa.

- Otteluun lähtö oli tosi huono. Siinä ei ollut sellaista voittamisen latausta. Tai ehkä latausta oli, mutta henkilökohtaisella tasolla sellainen vimma voittaa noita pelejä puuttui. Kaksi arvokasta pinnaa meni ja meni useita pelaajia. Meiltä pelaajia lyötiin paskaksi. Oli tosi paska ilta. Harmittaa aika pirusti. Huono päivä - oikein huono päivä. Tärkeitä pelaajia on romuna. Tämmöistä tämä vaan on, Ismo Lehkonen sadatteli.

Heikkisen maali riitti

Ottelun ainoa maali nähtiin, kun Jarkko Heikkinen sai kiekon B-pisteiden välissä ja ajoi rohkeasti maalille. Heikkinen harhautti tyylikkäästi TuTon maalivahti Juha Kuokkasen jäihin ja heitti kiekon lusikkapuolelta maaliin.

Laihaksi jääneen pistesaaliin ohella TuTon leirissä harmitti loukkaantumiset.

- (Juho) Lehtisalo on pitkään poissa. Toivottavasti se ei ole sitä mitä me epäillään. Tuomasen Teppo pamahti tuossa lopussa. Aika pahalta näyttää. Tepolle tuli kepistä rintaan ja nyt se makaa tuolla pulpetilla. Edellisessä pelissä meni vielä Tammelin. Paska viikko, kun putki katkesi ja tärkeitä pelaajia loukkaantui.

TuTo laukoi ottelussa 73 kertaa ilman maalia. Hokki sen sijaa laukoi 20 kertaa ja vei koko pistepotin. Matemaatikko voisi päätellä, että TuTon ongelma oli laukausten laadussa. Lehkonen oli samaa mieltä, että vedoissa määrä ei korvaa laatua.

- Ihan surkea. Ei tuo Jokelan pelaaminen - pelasi ihan ok voittavaksi maalivahdiksi, mutta ei me päästy sellaisille paikoille. Se on ihan selvä kun pelataan määrätyllä lailla, kirosi Lehkonen.

Kolmannen erän lopussa toivo nousi TuTon leirissä. Tobias Kauppinen suti kiekkoa Jokelan takana ja päätuomari Mika Lindholm näytti käsimerkein maalin syntyneen ja TuTon maalilaulukin pärähti soimaan. Maalituomari ei kuitenkaan missään vaiheessa sytyttänyt punalamppuaan ja pienen pikapalaverin jälkeen päätuomari Lindholm levitti kätensä. Kenttäkuulutuksen mukaan kiekko ei ollut kokonaan ylittänyt maaliviivaa.

Synkkänä hetkenä "Ika" Lehtonen löysi sen pilven hopeareunuksen.

- Yksi asia on hyvä - meillä on vielä Hokkia vastaan ainakin kaksi peliä jäljellä sarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle