TuTo Jukureita terävämpi

MESTIS / Raportti
Maalintekemisen vaikeuden kanssa tuskaileva Jukurit jäi aseettomaksi TuTon playoff-harjoituksissa.

Mestiksen runkosarjan voiton itselleen varmistanut TuTo näytti kärkipään taistossa huolellisuuden merkityksen. Turkulaiset olivat löytäneet peliinsä valmentaja Ismo Lehkosen peräänkuuluttaman maltin ja terävyyden yhdistelmän, vierailulle saapunut Mikkelin Jukurit taas kadotti pelin käsistään heti alkuhetkillä.

- Tiedettiin, että täytyy pystyä pelaamaan hyvä ja kurinalainen peli, jos täältä pisteitä haluaa. Sitten tuli kaksi sellaista maalia alkuun, että aika vaikeaa siitä olisi ollut nousta, harmitteli jukuriluotsi Kari Makkonen.

Avausmaalin iski heti alkusekunneilla Jouni Virpiö Jukureiden maalivahdin Joni Myllykosken rähmättyä helpon irtokiekon maalitykin lapaan. Erän puolivälin jälkeen uinui puolestaan vierasjoukkueen pakisto ja Tuomas Muhonen pääsi vapaasti latomaan 2-0 –numerot sinipaitojen seuratessa lähietäisyydeltä.

Johtoasemaan pääsyn jälkeen ottelun ohjakset olivat tukevasti kotijoukkueen käsissä, vaikka Jukurit kiekollista peliä ajoittain näennäisesti hallitsikin. TuTon paketti pysyi tiiviisti kasassa ja kärsivällisyys riitti oman sekä vastustajan pelaamisen kontrollointiin.

- Sen aiemmin ryssityn Sport-pelin jälkeen ryhmä on kasvanut henkisesti paljon. Nyt pojat pystyvät jo aika kylmästi jäädyttämään peliä. Se lupaa hyvää, ettei hermostuta siihen oman maalin suojeluun, Lehkonen muisteli muutaman viikon takaista romahdusta Sportia vastaan.

Jukureiden tehot kateissa

Jukurit on tuskaillut viime otteluissaan maalinteon kanssa, eikä perjantai-ilta tuonut helpotusta tilanteeseen. TuTo tarjoili ottelun alkupuolella omassa kenttäpäädyssä tukun harhasyöttöjä ja vieraat pääsivät pyörittämään peliään, mutta terävyys oli kateissa ratkaisupaikoissa.

- Maalinteko on nyt tuskaista ja oltiin muutenkin askeleen verran jäljessä koko illan. TuTo ei antanut saumoja tänään, se oli heidän hyvyyttään ja meidän heikkoutta, Makkonen summasi.

Mikkeliläisten tehottomuus kulminoitui lukuisiin ylivoimatilanteisiin. Petri Koivisto TuTon maalilla koppasi runsaasti laukauksia, mutta aivan parhaimpaansa ei luottovahdinkaan tarvinnut venyä.

- Ei löytynyt avaimia ylivoimallakaan. TuTo antoi neljälläkin kovaa painetta, ei saatu kunnon laukauksia aikaiseksi, Makkonen tunnusti.

TuTo sen sijaan hyödynsi ylivoimatilaisuuden ottelun puolivälissä. Tero Forsell tarjoili kulmauksesta maailmanluokan poikittaissyötön ja Virpiö tälläsi suoraan syötöstä loppuluvut maalin kattoon. Illan toisella maalillaan Virpiö nousi Mestiksen maalipörssin kärkeen Markku Vuorisalon rinnalle.

Kuvioiden hiontaa ja poikapainia

Pikkuvioista ja parannuskohteista huolimatta Lehkonen oli varsin tyytyväinen kotijoukkueen peliin. Suuret linjat alkavat olla kohdillaan ja Turussa voidaan keskittyä pelaamisen yksityiskohtien hiomiseen.

- Runkosarja saatiin nyt taputeltua meille, ryhmällä on ollut huikea suorittamisen taso kokonaisuutena. Ketjut ja puolustajaparit on lyöty lukkoon, nyt keskitytään hiomaan pikkuasioita, Lehkonen laskeskeli.

TuTon päästyä kolmen maalin johtoon Jukurit ei missään vaiheessa löytänyt eväitä kunnon loppukirin rakentamiseen. Päätöserän värikkäimmät tapahtumat nähtiin päätöshetkillä, kun kaukalossa haettiin pudotuspelejä varten henkistä yliotetta hellän poikapainin merkeissä.

Ensin todellista amatöörinyrkkeilyä esittelivät Aki Keinänen ja turkulaisten hampaissa jo pidempään ollut Timo Kuuluvainen. Päätössummerin soidessa nahinoimaan innostuivat puolestaan Iiro Junnila ja toinen TuTo-pelaajien kestosuosikki Lauri Kinos. Lyhyen lääpinnän tulokseksi kirjattiin Junnilalle selätys ja 14 rangaistusminuuttia. Henkisiltä ja fyysisiltä vammoilta vältyttiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle