Makkonen laukoi jatkoaikavoiton TuTolle

TuTo nappasi vapauttavan avausvoiton Jussi Makkosen jatkoaikamaalilla lukemin 5-4 (2-1,1-1,1-2,1-0). Kiekko-Vantaan nousu kahden maalin takaa tasoihin piti joukkueen viikon pistetavoitteessaan.

Aivan odotetun kaltaista rymistelyä ei TuTon ja Kiekko-Vantaan välisessä ottelussa nähty, mutta yleisön kaipaamia maaleja ja vauhdikasta peliä senkin edestä. Kaksi kertaa kahden maalin karkumatkalla käynyt TuTo onnistui viemään ottelun nimiinsä vasta jatkoajalla. KooKoota vastaan vielä hiukan ujostellut Jussi Makkonen laukoi kiekon ohi Kiekko-Vantaan maalissa pelanneen Sami Heinosen, kun jatkoaikaa oli pelattu 2.20. Maali oli Makkoselle ensimmäinen miesten peleissä.

Jalava onnistui keskushyökkääjänä

Illan ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue. Ykkösketjun keskelle siirretyn Tuomas Jalavan voittamasta aloituksesta kiekko ajautui Sami Vireelle, joka nosti kiekon rystypuolelta ohi Heinosen. Ennen avausmaalia Makkosella oli ollut jo muutama hyvä tilanne maalitilin avaamiseen.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin ennen erän puoliväliä. Vahvan ottelun pelannut Mikko Kainulainen pujotteli TuTon puolustuksen läpi ja laukoi kiekon soolonsa päätteeksi ohi hiukan epävarmasti TuTon maalilla pelanneen Ari Reunasen.

Kiekko-Vantaalla oli erässä mahdollisuus mennä johtoonkin, mutta Tuomo Jääskeläinen ei saanut Kimmo Pikkaraisen tarjoilemasta avopaikasta laitettua kiekkoa maaliin.

TuTo vei erän nimiinsä, kun illan paras TuTolainen, Tuomas Jalava, laukoi kiekon tarkasti ohi Heinosen puolittaisen läpiajonsa päätteeksi. Jesse Saarinen vapautti Jalavan upealla syötöllä vasemmalta laidalta karkumatkalle.

Kotijoukkueen valmentaja Ismo Lehkonen näkisi Jalavalla uuden uran keskushyökkääjänä, mutta totesi samaan hengenvetoon, että Jalava itse hieman nikottelee sentteripelaamista.

Vauhdikkaan avauserän jälkeen ottelun taso hieman notkahti. Toisessa erässä ei juuri maalipaikoilla juhlittu, mutta molemmat joukkueet onnistuivat silti kertaalleen maalinteossa.

TuTo karkasi ottelun puolessa välissä kahden maalin johtoon, kun Tapio Laakso kieputti kiekon maaliin vanhanaikaisella. Tilannetta edelsi kentällisen vahva karvauspeli Kiekko-Vantaan maalin takana. Kotijoukkue oli lähellä tehdä seuraavankin maalin, kun Markku Vuorisalo kilautti rautoihin läpiajosta.

Vierailijat saivat toisessa erässä palkinnon näennäiselle hallinnalleen, kun Olli Julkunen toi vantaalaiset maalin päähän erän lopulla. Reunanen oli juuri saanut hukkaamansa mailan takaisin itselleen, kun Julkunen laukoi kiekon etukulmasta sisään.

Riskillä tasoihin

Heti kolmannen erän alkajaisiksi TuTo karkasi illan komeimmalla osumalla jälleen kahden maalin päähän vierailijasta. Tuomas Jalava nousi oikealta Kiekko-Vantaan alueelle ja tarjosi loistavan poikittaissyötön, josta Markku Vuorisalo iski tarkasti lukemiksi 4-2.

Kiekko-Vantaan takaa-ajon mahdollisti aivan kauden kynnyksellä tullut puolustaja Kimmo Pikkarainen, jonka löysä veto viivalta livahti helpohkosti Reunasen selän taakse.

Kotijoukkueen maalin johdossa mentiin aina kolmannen erän viidelle viimeiselle minuutille. Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi otti ehkä hieman yllättäenkin Heinosen pois maalilta jo ajassa 56.34. Kiekko-Vantaa pelasi ilman maalivahtia lähes kaksi minuuttia, kunnes Tuomo Jääskeläinen onnistui survomaan maalin kulmalta ottelun jatkoajalle.

- Pientä riskiä otettiin lopussa, kun vedettiin maalivahti niin aikaisin pois, mutta halusin sillä antaa joukkueelle aikaa rakentaa sitä tilannetta. Ehkä lipsahti Reunaselta se maali, mutta kaikki lasketaan. Olen todella tyytyväinen tähän pisteeseen, Kauppi kertoi.

Kotijoukkueen uuden ilmeen aisti aina katsomoon saakka. Viime kauden apatiasta ei ollut tietoakaan, kun kroppaa laitettiin likoon ja töitä tehtiin avausvoiton saavuttamiseksi.

- Oli todella makea kolmetuntinen ehtoo. Kiittää täytyy joukkuetta, noitten kavereitten kanssa on kivaa olla, kun ne taistelevat joka kiekosta, Lehkonen kiitteli joukkojaan.

TuTosta vahvimmin esillä olivat hyökkääjät Tuomas Jalava ja Jussi Makkonen. Puolustuksen ykkösmies oli Jussi Rantala, joka varsinkin avauserässä laukoi useasti kohti Heinosen vartioimaa maalia. Vierailijoiden parhaimmistoa hyökkäyksessä olivat Matias Loppi, Tuomo Jääskeläinen sekä Mikko Kainulainen. Puolustuksen ykkönen oli jatkoaikamaalista huolimatta Kimmo Pikkarainen.