TUTOsta ei ollut vastusta − SaPKo jatkaa voittoputkeaan

MESTIS / Raportti
Kristian Järvinen piti joukkuettaan pystyssä lauantai-illan koitoksessa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Voitokkaasti viikonloppunsa perjantaina aloittanut TUTO isännöi lauantain pelissä SaPKoa kotihallissaan. Savonlinnalaiset jatkoivat Kupittaalla kovaa virettään taistelemalla vierasvoiton maalein 2−4 (0−0, 2−2, 0−2).

Avauserässä vierasjoukkue SaPKo oli selkeästi lähtenyt otteluun pirteämmällä jalalla. Siinä missä TUTO ei edes ylivoimalla meinannut saada mitään aikaiseksi, oli savonlinnalaisvieras vaarallinen täysilukuisenakin: ensimmäisen kymmenen minuutin aikana muun muassa Joona Monto ja Toni Henttonen pääsivät lähes nokikkain Kristian Järvisen kanssa, mutta turkulaisten veskari nappasi kiekot syliinsä.

SaPKolle avautui erän lopulla myös kahden miehen ylivoima turkulaisten hölmöilyjen seurauksena. Ottaen huomioon miten reippaasti vierasjoukkue koko erän pelasi, oli odotettavissa, että pelin avausmaali syntyisi. Turkulaisten alivoima kuitenkin kesti ja Järvinen maalillaan oli jälleen tärkeä viimeinen lenkki.

TUTOn peli piristyi kuitenkin erän kuluessa ja vaarallisia tilanteita SaPKo-maalille luotiin etenkin erän viimeisillä minuuteilla. Toisessa erässä TUTOn piristymään päin ollut peli-ilme passivoitui jälleen. Omalta alueelta lähteminen oli edelleen vaikeaa ja SaPKo saneli pitkälti tapahtumia. 

SaPKo koko ajan kintereillä

Eikä SaPKon iskemä avausmaali parantanut asiaa: ylivoiman avautuessa Jonatan Tanus pääsi iskemään maalin ohi läpi ensimmäisen erän joukkuettaan pystyssä pitäneen Järvisen. Tanus oli vaarallinen läpi erän, mutta enempää tuhoa hyökkääjä ei saanut aikaiseksi.

Sitä vastoin TUTO alkoi siirtyä ottelussa kuskin paikalle. Turkulaispoppoo tarvitsi vain reilun minuutin kahteen maaliin: ensin Joonas Toivanen survoi kiekon häkkiin maalinedushässäkän päätteeksi, ja tämän jälkeen Timi Lahtinen onnistui ylivoimalla.

Turkulaisten harmiksi SaPKon kosto oli lähes yhtä nopea. Vain pari minuuttia myöhemmin peli oli jälleen tasan, kun Mikko Lahtela taituroi kiekon maaliin.

TUTOn taistelu ei riittänyt

SaPKo tuli päätöserään vauhdilla ja iski erän alkuun johtomaalin, kun Rasmus Hämäläistä onnisti. Tästä huolimatta TUTO onnistui haastamaan vierastaan hyvin ja turkulaisyleisölle tarjoiltiin varsin viihdyttävää kiekkoa.

Maalin takaa-ajoasemassa oleva turkulaispoppoo äityi koviinkin hyökkäyksiin erän aikana. Kaikista mehukkaimpaan maalipaikkaan pääsi Tomi Wilenius, joka onnistui ohjaamaan kiekon Juhana Ahon vartioiman maalin tolppaan. Tilannetta käytiin tarkistamassa videoltakin, mutta maalia ei syntynyt.

Tappioasemassa TUTO lähti hakemaan tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta pyristely ei mennyt ihan suunnitellusti: SaPKon onnisti iskeä 4-2-lukemat tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle