Sama kaiku kärpän askelten

LIIGA / Ennakko
Ivan Huml on ollut usein kuumassa vireessä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/

Edelliset ottelut

Kärpät seilaa seitsemän suoran voiton putkessa ja on tämän ansiosta noussut uhkaamaan Tapparan piikkipaikkaa koko Liigan kärjessä. Kymmenestä edellisestä ottelusta oululaiset ovat hävinneet vain kaksi. Ässäkasvatti Mika Niemi hallitsi hetken pistepörssiä, eikä ole nytkään kuin parin pisteen iskuetäisyydellä.

Kärpät pelaa juuri niin hyvää jääkiekkoa kuin sopii odottaakin.

Ässien alkukausi on ollut vaikea. Väliin mahtuu toki hienojakin esityksiä, mutta jatkuvassa loukkaantumiskierteessä puhti loppuu välillä kesken. Edellisessä ottelussa porilaiset toki nappasivat TPS:ltä kolme pistettä vaihtelevista tapahtumista huolimatta. Trendi on kuitenkin erilainen kuin perjantain vierasjoukkueella.

Joonas Huovinen kutsuttiin Poriin Mestis-komennukseltaan paikkaamaan rivistä pudonneita pelimiehiä.

Ratkaisukohdat

Kärppien ykkösketju menee uusiksi, sillä Niemen rinnalla viilettäneistä lupaavista nuorista Sebastian Aho koki kauhun hetkiä torstaina Raumalla. Ässissäkin pikaviisitillä poikennut Aho sai loppusekunneilla kiekon niskansa seutuville, ja matka jatkui myöhemmin illalla Poriin jatkotutkimuksiin.

Materiaalietu on Kärpillä kiistaton, mutta Ässät on hetkittäin pystynyt kärkijoukkuettakin vastaan huimaan taisteluun ja hurmokseen. Historia puoltaa vahvasti vierasvoittoa, mutta maalivahti Andreas Bernardin ja tehonsa löytäneiden Aleksi Saarelan ja Pat Mullanen johdolla kotijoukkueellakin on sanansa sanottavana.

− Tiedämme, miten Porin perjantai-illassa mennään ensimmäinen kymmenen minuuttia, päädystä päätyyn ei kannata mennä. Ässät tulee eilisen huilanneena peliin, mutta mielestäni meidän aikataulumme on ollut järkevä. On syöty ja levätty hyvin, kuvailee Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

− Pelaajia puuttuu tarpeellinen määrä, mutta kiinnitämme huomion siihen, millainen mahdollisuus tämä on hieman vähemmälle peliajalle jääneille. Muut saavat nyt paikan näyttää omaa parastaan. Tässä mitataan niin joukkuetta kuin yksilöitäkin, arvioi puolestaan kuntosalilta tavoitettu Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Tilastohuomio

Kymmenen ottelun raja meni jo rikki Kärppien peräkkäisissä voitoissa Ässistä, tarkalleen ottaen lukema on 12 kärppävoittoa. Oululaisjoukkue koki tappion Padalle viimeksi 14.2.2013. Päävalmentaja Lauri Marjamäen saldo on samaa luokkaa, sillä tuolloin Bluesia käskyttänyt Marjamäki ei ole hänkään hävinnyt Ässille kevätkauden 2013 jälkeen.

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Nuori laitilalainen on päässyt kovaan vireeseen. Viimeisissä kolmessa ottelussa Saarela on iskenyt neljä maalia.

Mika Niemi #31 |

Keskushyökkääjä

Paluu kotikulmille on varmasti tunteellinen hetki Niemelle. Saa todennäköisesti raikuvat suosionosoitukset myös porilaisyleisöltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle