Onnistuuko Lukko myös vieraissa?

LIIGA / Ennakko
Lukko ja Blues pelaavat jo toistamiseen kuluvalla viikolla vastakkain, kun tiistaina Raumalla voiton vienyt Lukko saapuu torstaina Espooseen. Viimeksi syyskuun puolella vieraissa voittanut Lukko kuuluu liigan heikoimpiin vierasjoukkueisiin, Blues sen sijaan on pelannut kotonaan todella hyvällä menestyksellä.

Kuntokäyrät

Espoolaisjoukkue pelasi loistavan seitsemän ottelun voittoputken, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt vieraisssa niin KalPalle kuin Lukollekin. Bluesin alkukausi on yleisesti ottaen ollut selvästi positiivinen ja joukkue on pelannut varsinkin kotonaan erinomaisen tehokkaasti.

Lukko sen sijaan on pelannut etenkin maajoukkuetauon jälkeen heikosti. Tiistainen Blues-voitto olikin joukkueelle erittäin tärkeä. Vieraspelaaminen raumalaisilla on ollut heikkoa koko kauden ja edellisen vierasvoiton Lukko otti syyskuun lopussa.


Björn Melinin ja Lukon vieraspelaaminen on ollut tuskaista.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

Yksi Bluesin voittojen takuumiehistä on ollut maalivahti Petri Koivisto. Lukkoa vastaan espoolaisten maalilla nähdään kuitenkin nuori Lars Volden, sillä Koivisto on poissa joukkueen vahvuudesta henkilökohtaisten syiden takia. Paljon on kiinni Voldenin onnistumisesta, sillä Lukon maalilla Mika Noronen on ollut vakuuttava.

Lukon Perttu Lindgrenin johtama ketju on ollut raumalaisten parhaimmistoa, mutta joukkue kaipaisi onnistumisia myös laajemmalla rintamalla. Raumalaisten pelilliset virheet ovat korostuneet erityisesti vierasotteluissa, joissa Lukon peli on ollut ajoittain jopa kammottavaa katseltavaa.

Vastakkain ovat siis kotona hyvin esiintynyt espoolaisjoukkue ja vieraissa heikosti menestynyt raumalaisryhmä. Molempia joukkueita yhdistää ylivoiman heikkous, joka oli havaittavissa myös tiistaisessa ottelussa Raumalla.

Kokoonpanot

Kotiyleisön edessä torstaina ensiesiintymisensä tekevät Dale Clarke ja Mika Hannula. Clarke pelasi espoolaisten mukana jo Kuopiossa, Hannula sen sijaan liittyi joukkueen vahvuuteen vasta Lukko-peliin. Välillä väläytellyt, mutta kokonaisuudessaan vielä hieman hukassa ollut Hannula tuonee ajan myötä Bluesin hyökkäyspeliin kaivattua tehokkuutta.

– Hannula auttaa meitä varmasti paljon pitkässä juoksussa. Ensimmäinen peli oli vähän vaikea, mies oli vasta liittynyt joukkueeseen, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki kommentoi tiistaisen Lukko-pelin jälkeen.

Ketjukoostumuksia Blues ei aio otteluun tiistaisesta muuttaa. Poissa espoolaisilta on maalivahti Koiviston lisäksi Matti Järvinen, Mikael Kurki, Petri Lammassaari ja Ari Vallin.

Lukon vahvuudesta loukkaantumisten vuoksi poissa ovat Samuli Kivimäki, Tomi Pettinen, Mikko Kuukka ja Jesse Virtanen. Teemu Aalto sai tiistaisessa kamppailussa kiekon jalkaansa ja pelaaminen on epävarmaa. Uutena miehenä mukaan tulee puolustaja Johan Björk.

Muuta

Merkkipaalu

Ennen torstaista ottelua Lukko on tehnyt pääsarjatasolla 6999 maalia. Jos raumalaiset onnistuvat ohittamaan Voldenin edes kerran, menee 7000 maalin raja rikki.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Camilo Miettinen 1 3 4
2.Joakim Eriksson 2 2 4
3.Tommi Huhtala 2 1 3
4.Roope Talaja 2 1 3
5.Dale Clarke 1 2 3
Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 1 8 9
2.Jussi Pesonen 2 4 6
3.Lauri Tukonen 3 3 6
4.Björn Melin 2 1 3
5.Janne Keränen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle