Paikalliset alta pois

LIIGA / Ennakko
Pääkaupunkiseudulla keskitytään tulevan viikon aikana paikallispeleihin, jotka avaa HIFK:n ja Bluesin kohtaaminen tiistaina. Viime aikoina nihkeästi maalanneet joukkueet voivat olla törmäyskurssilla pienessä kaukalossa.

Kuntokäyrät

HIFK:n kevätkunto ei ole ollut paras mahdollinen. Joukkue on kuitenkin onnistunut pysymään kiinni kotiedussa ja sarjataulukon neljännessä paikassa. Viimeksi lauantaina HIFK hävisi HPK:n vieraina lukemin 4-2. Edellisessä kotiottelussa puolestaan kaatui JYP puhtaasti 3-0.

Blues on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän, joista neljä jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Viimeksi lauantaina kaatui Oulussa Kärpät lukemin 1-3. Espoolaiset ovat voitoillaan hinanneet itsensä lähes sarjan häntäpaikoilta taistelemaan paikasta jatkopeleissä. Blues löytyy sarjataulukosta sijalta 11, muutaman pelin enemmän pelanneena ja muutaman pisteen päässä edellään olevasta joukkueryppäästä.

Kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat kaikki menneet HIFK:lle. Ensimmäinen ottelu Helsingissä päättyi peräti 7-0, mutta seuraava peli venyi voittomaalikilpailuun ja kolme viikkoa HIFK voitti kotonaan niukasta 3-2.

Ratkaisun paikat

Odotettavissa on varmasti tiukkaa kamppailupelaamista, sillä Blues on ollut jo vuosia liigan intensiivisimpiä joukkueita ja kevättä kohti mentäessä ottelut muuttuvat tiukemmiksi. Lähtiessään peliin karvauspeliin perustuvalla taktiikalla HIFK pystyy samoin aiheuttamaan vastustajalleen painetta fyysisellä pelillään.

Joukkueiden avainkysymyksiä on edelleen maalinteko. Kumpikin on maalannut viimeisessä viidessä ottelussa vain 12 kertaa. Bluesille maalinteko on ollut nihkeämpää läpi kauden, mutta HIFK:n tehot ovat vähentyneet viime aikoina.

HIFK tarvitsee tehoja etenkin Kim Hirschovitsin johtamalta ykkösketjulta. Sentteri itse on istunut muutamaankin otteeseen kolmannen erän viltissä, kun Kari Jalonen on tiivistänyt kokoonpanoja. Bluesia auttaisi, jos kakkosketju Toni Kähkösen johdolla pystyisi maalaamaan toissa viikon tapaan.

Maalivahtipeliin joukkueet eivät ole kaatumassa, sillä Bluesin Iiro Tarkko on ollut viime peleissä varma ja HIFK:n Mika Noronen on pääsemässä kevättä kohti hyvään kuntoon.

Kokoonpanot

HIFK:n riveistä ovat edelleen sivussa polvivammaiset puolustaja Mikko Kurvinen ja hyökkääjä Robert Nyholm. Selkävaivoista kärsinyt Markus Kankaanperä palasi jo kokoonpanoon.

Bluesin sairaslistalla on jälleen tungosta. Pitkäaikaispotilaat Rami Alanko ja Petri Lammassaari ovat sivussa edelleen ja myös Jarkko Immonen on poissa riveistä. Patrik Lostedt on kärsinyt jalkavammasta ja Mikael Kurki joutui viime viikolla sivuun aivotärähdyksen takia. Sairastellut Cami Miettinen saattaisi palata kokoonpanoon.

Muuta

Mäkkärin juhlailta

Bluesin konkarihyökkääjä Toni Mäkiaho saa tiistai-iltana 600. SM-liigaottelua täyteen, kun espoolaiset vierailevat HIFK:n kotiluolassa Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Urallaan HPK:n, HIFK:n, Pelicansin ja KalPan riveissä liigapelejä tahkonnut 35-vuotias Mäkiaho on kuluvalla kaudella napauttanut tilastoihinsa 10 (3+7) tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle