HIFK:lle vieraita Hämeenlinnasta

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK saa tiistai-iltana kolmen reissupelin jälkeen kotihalliinsa vieraakseen HPK:n. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Voitot on jaettu tasan 1-1.

Kuntokäyrät

HIFK saalisti viime viikolla vieraskaukaloissa vain yhden pisteen, joten paluu tunnetusti vaativan petoyleisön eteen ei liene helppo. Edellisessä kotiottelussaan Lukkoa vastaan helsinkiläiset katkaisivat kuuden kotitappion sarjan.

Sarjataulukon viidentenä majaileva HPK saapuu pääkaupungin valojen alle kahden tappion rasittamana. Edellinen voitto on viime tiistailta, jolloin oranssipaidat kukistivat juuri HIFK:n 4-0.

Ratkaisun paikat

HIFK on SM-liigan jäähyherkin joukkue. Kauden 29 ottelussa helsinkiläiset ovat keränneet huikeat 610 rangaistusminuuttia. Mikäli Kari Jalosen suojatit haluavat kohentaa vaisua 11. sijaa sarjataulukossa, turhiin jäähyihin ei tiistaina ole varaa.

Joukkueiden kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa maalivahdit ovat olleet voittojen takuumiehinä. Huomio keskittyy myös tänä tiistaina maalinsuille. Isäntien Juha Pitkämäen päästettyjen maalien keskiarvo 3,15 ei herätä ihastusta. Ailahtelevan alkukauden jälkeen Pitkämäki on alkanut kuitenkin löytää torjuntavirettään ja vakiinnuttanut paikkansa HIFK-maalilla.

Viime viikon tiistaina Pitkämäestä erävoiton ottanut Teemu Lassila on vastannut lähes yksin HPK-maalin vartioinnista. Koko kauden mainiosti torjunut 25-vuotias Lassila on pelannut yhtä lukuun ottamatta kauden kaikki ottelut.

Perjantaina hämeenlinnalaisten haaveet KalPa-voitosta kariutuivat erien alkuihin. Jotta Jukka Rautakorven luotsaama HPK-ryhmä pystyy vastaamaan helsinkiläisten kovaan taklauspeliin, täytyy varsinkin erien aluissa olla hereillä.

Kokoonpanot

Isäntien vahvuudesta tiistai-iltana puuttuu pitkäaikaispotilaat Matias Loppi, Jermu Porthen ja Aleksi Holmberg. Loukkaantuneiden lisäksi kokoonpanosta huilaa yksi neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta.

Viime kaudella HIFK-paidassa pelannut Janne Laakkonen palaa HPK:n kokoonpanoon kolmen ottelun pelikiellon jälkeen. Tony Virran ja Jukka-Pekka Laamasen pelaaminen on epävarmaa.

Muuta

HPK:n kokoonpanosta löytyy jopa viisi pelaajaa, jotka ovat edustaneet SM-liigassa myös HIFK:ta. Maalivahti Mikko Strömberg sekä hyökkääjät Ville Viitaluoma, Joonas Vihko, Janne Laakkonen ja Pasi Salonen ovat pukeneet petopaidan päälleen yhteensä lähes 700 liigaottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle