Merkityksetön vääntö

LIIGA / Ennakko
Taistojen jatkuminen maajoukkuetauon jälkeen ei ainakaan Hämeenlinnassa aiheuta suuria riemunkiljahduksia. Hämeenlinnan Pallokerhon ja Rauman Lukon kohtaaminen on kahden sarjataulukossa jo paikkansa ottaneen joukkueen välienselvittely.

Kolme kotiottelua erottaa kotijoukkueen Jukka Rautakorven aikakaudesta ja samat kolme kotiottelua paljon muuttuneen joukkueen pitäisi jaksaa pelata kunniasta vaativan kotiyleisön edessä. Tehtävä ei ole varmasti helppo tilanteessa, jossa kaikki toivo kevättä ajatellen on menetetty. Viime aikojen otteet ovat kuitenkin osoittaneet sen, että kaikesta huolimatta joukkueessa on monta pelaajaa, jotka taistelevat ensi kaudeksi itselleen tosissaan sopimuspaperia.

Jari Sailio on ollut koko kauden ajan taistelun ruumiillistuma, mutta viimeisimmissä koitoksissa myös Bluesista tullut Carlo Grünn on ollut erittäin pirteä. Viimeisin kotiottelu HIFK:ta vastaan poiki yritteliäälle polkukoneelle myös avausmaalin ritaripaidassa. TPS:stä loppukauden lainalla olevan Jussi Makkosen kanssa Grünn on pyörittänyt Kerhon ykkösketjun peliä mallikkaasti.

Erikoista kotijoukkueen kannalta ottelussa on se, että ritariryhmä ei ole vielä kertaakaan tällä kaudella hävinnyt seitsemää ottelua putkeen. Jo kahdesti tällä kaudella isännät ovat pystyneet välttämään seitsemän ottelun tappioputken ja samaa tilastotaikaa tuijottamalla kotivoitto on tiistaina tosiasia.

Aktiivisena siirtorajan kynnyksellä pelaajiaan muihin maisemiin kaupannut Kerho ei saanut kauppojen myötä helpotusta loukkaantuneiden listaansa. Joonas Vihkon paluu on mahdollinen, mutta katsomon puolella nähdään edelleen Harri Tikkanen, Juha-Pekka Loikas, Roni Andersson, Risto Korhonen ja Kai Nurminen.

Synkkä tammikuu, valoisa helmikuu?

Kovin mairittelevia sanoja ei voi myöskään vierailijoiden viimeisimmistä otteista kertoa. Koko tammikuu oli yhtä synkkää tappioiden sarjaa raumalaisten taipaleella, eikä väliin mahtunut kuin voitot TPS:stä ja Ässistä. Hetkessä kettupaidat ovat valahtaneet viimeisimmälle säälipleijaripaikalle, mutta Lukko-fanien onneksi vaaraa pudotuspelipaikan menettämiseen tuskin on.

Täydellä miehistöllä ei Lukkokaan pääse illan otteluun lähtemään, sillä Semir Ben-Amor ja Henrik Juntunen kärsivät pelikieltoa. Sen lisäksi puolustaja Doug O’Brien ja Greg Jacina ovat pitkäaikaispotilaina sivussa. Sen sijaan Erik Hämäläinen saattaa tehdä paluun loukkaantumisen jäljiltä ja se on erittäin hyvä uutinen raumalaisten kannalta, sillä vierailijoiden puolustus on pelannut alakanttiin viime aikoina.

Juntusen pelikielto sotkee kolmos- ja nelosketjujen koostumuksia, mutta ykkös- ja kakkosnyrkki jatkanee muuttumattomina. Ketturyhmän ykkösketjussa pörräävät Pasi Saarela, Janis Sprukts ja Mika Viinanen. Kakkosketjun peliä pyörittää Pekka Saarenheimo laidoillaan Justin Morrison ja Shayne Toporowski.

Viime aikaisten esitysten perusteella varsinkin Saarenheimo-Morrison-akselilta voi odottaa ratkaisuja hyökkäyspäässä, sillä kaksikko on ollut vieraiden valopilkkuja tappiollisista otteista huolimatta. Myös Mikko Viitanen on kantanut onnistuneesti suurta vastuuta puolustuksessa lähes puoli vuotta kestäneen loukkaantumisen jäljiltä.

Raumalaisten maalilla pelannee totuttuun tapaan Petri Vehanen, joka on pelannut kettupaitojen peleistä yhtä vaille jokaisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle