Alavireinen Kärpät kohtaa Ilveksen Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tampereen Hakametsässä pelattavaan otteluun lähdetään erikoisista asetelmista. Koko kauden alakanttiin pelannut Ilves on piristymään päin, kun taas vierasjoukkue Kärpät on kontannut viime otteluissaan.

Kuntokäyrät

Sarjataulukon viimeisenä tiukasti majaileva Ilves on löytänyt peliinsä uutta ilmettä. Viimeisissä neljässä ottelussa joukkue on onnistunut keräämään seitsemän pistettä, mikä on keskiarvoon nähden selkeä parannus. Myös tappio-ottelut JYPiä ja Lukkoa vastaan ovat olleet tasaisia ja varsinkin Lukko oli tupsukorvia vastaan isoissakin vaikeuksissa.

Pisteitä joukkue kaipaa yhä kipeästi, sillä mahdollisuus nousta karsijan paikalta pois on lähinnä teoreettinen. Sarjataulukossa seuraavana oleva SaiPa on yhdentoista pisteen päässä, joten jokainen piste on Ilvekselle elintärkeä loppukiriä ajatellen.

Kärppien suurin ongelma on ailahtelevaisuus. Joukkueen suoritustaso heittelee paitsi otteluiden välillä, niin myös niiden sisällä varsin paljon. Viime aikoina plakkariin on jäänyt lähinnä tappioita, sillä joukkue matkaa Tampereelle kolmen ottelun tappioputkessa. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan Kärpät on onnistunut ottamaan ainoastaan yhden kolmen pisteen voiton.

Kärpät onkin vaarassa ajautua ns. sääliplayoffeihin, joten kotijoukkueen tavoin myös kärppälauma kaipaa pistesarakkeeseensa lisäystä.

Ratkaisun paikat

Ilveksen pelissä on tapahtunut viime aikoina paljon. Varsinkin puolustuspelaaminen on parantunut, eikä varmasti vähiten uusien puolustajahankintojen ansiosta. Sekä Ryan Glenn, että ruotsalaispuolustaja Henrik Petré ovat tuoneet huomattavaa ryhtiä joukkueen puolustuspelaamiseen. Syytä toki olikin, siksi heikkoa Ilveksen puolustuspeli ennen tammikuun loppua oli.

Kärppiä vastaan puolustuspelin ja myös avauspelin on oltava kunnossa, sillä Kärpät karvaa varsin ahnaasti ja pelaa hyökkäysalueella vahvaa kulmapeliä. Tämä pakottaa vastustajat usein rikkeisiin ja oululaiset saavat pelinsä rullaamaan. Kärppien ongelmana on ollut avauspelaaminen, johon Ilveksen tulisikin iskeä kovalla karvauksella. Tosin lauantaina selkäleikkauksen jälkeen paluun tehnyt kärppäkasvatti Jari Viuhkola tuo varmasti uusia juonia kiekon ylöstuontiin.

Hieman yllättäen Ilveksen tehomieheksi on viime peleissä noussut Masi Marjamäki, joka on ottanut roolia pisteiden tekemisessä Jussi Pesosen poistuttua Leksandin riveihin. Samaa voidaan sanoa myös nuoresta Joonas Raskista, jonka liike ja taistelutahto ovat olleet ilahduttavaa katseltavaa Ilveksen synkimmilläkin hetkillä.

Kärppien osalta ykkösketju muodostunee kolmikosta Pavel Rosa, Viuhkola ja Kristian Kuusela. Muilta osin ketjukokoonpanot ovat varsin auki, sillä valmentaja Matti Alatalo on viime peleissä hakenut aktiivisella ketjulotolla oikeita koostumuksia. Tehoja Alatalo varmasti odottaa myös Kimmo Koskenkorvalta, jonka maaliton putki on jo reilusti yli 20 ottelun mittainen.

Kahdessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessaan joukkueet ovat mättäneet yhteensä 21 maalia, joten maalivahtien on syytä tälläkin kertaa olla tarkkana. Ilveksen maalissa Jani Hurme on pikkuhiljaa löytämässä kuntoaan ja pelannut paikoin erittäin hyvin. Kärppien maalinsuulla on vastuuta enimmäkseen kantanut Petri Koivisto, joka on pelannut kohtalaisesti, mutta unelmapelejä ei ole viime aikoina kohdalle osunut.

Kokoonpanot

Ilvekseltä sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Matias Myttynen, Ville Snellman ja Arto Tukio. Maalissa pelannee Jani Hurme.

Kärppien sairastuvalla ovat polvivaivaiset Juho Keränen ja Tuomas Tarkki, jonka paluu venynee ensi viikon puolelle. Lisäksi sivussa ovat selkävaivainen Pekka Saarenheimo ja pelikuntoaan vielä hakeva Mikko Lehtonen. Maalia vartioi Petri Koivisto.

» Lähetä palautetta toimitukselle