Korttipakan kuninkuus pelissä keskiviikkona

LIIGA / Ennakko
SM-liigan paras kotijoukkue isännöi keskiviikkona sarjan parasta vierasjoukkuetta, kun Jokerit ja Ässät palaavat maajoukkuetauolta tositoimiin.

Kuntokäyrät

Jokerit voitti ennen sarjataukoa viisi peliä perättäistä ottelua, mutta hävisi viimeisessä ottelussaan Bluesille. Ässät pääsi aloittamaan tauon puolisen viikkoa ennen keskiviikon isäntiään. Porilaiset ehtivät voittaa marraskuun kahtena ensimmäisenä päivänä yhtä monta ottelua.

Ratkaisun paikat

Jokerit on ollut kotihallissaan äärimmäisen vaikea voitettava. Vain paikallisvastustaja IFK on pystynyt hakemaan pisteet narrinutuilta, maakuntiin on lähtenyt joukkue toisensa jälkeen tappio niskassaan.

Yksi joukkueen kotitaian avainasioista on ollut tehokas ylivoimapeli. Tosin siirtyminen NHL-kokoisesta kaukalosta eurooppalaismittaiseen vei erikoistilannepelaamisesta parhaimman terän. Kotihallin muut tapahtumat ovat pitäneet huolen siitä, ettei Jokerit ole myöskään päässyt suuremmin harjoittelemaan pakkopeliä isommalla jääalalla.

Ässät puolestaan on ollut sarjan paras vierasjoukkue. Se on jäänyt vain kerran kokonaan ilman pisteitä vierasjäällä.


Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Ässät oli potkun verran edellä.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Antti Raanta oli porilaisten sankari. Ässävahti piti nollan, vaikka joutui torjumaan 38 kertaa.

Maalivahtipeli lienee suuressa roolissa myös keskiviikkona. Raanta ja Ässien toinen maalivahti Juha Järvenpää ovat olleet alkukaudesta loistovireessä.

Eero Kilpeläisen alkukausi on ollut Jokereissa niin ikään onnistunut, mutta kotijoukkueen ykkösvahti oli sivussa kolmesta taukoa edeltäneestä ottelusta, eikä palaa tositoimiin luultavasti vielä keskiviikkona. Niinpä jokerimaalilla torjunee Frans Tuohimaa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen riveihin palaa laitahyökkääjä Janne Lahti, joka oli ylävartalovamman vuoksi sivussa yhdeksästä taukoa edeltäneestä ottelusta. Kilpeläisen lisäksi Ben Eaves lienee edelleen sivussa kokoonpanosta.

Ässien sairastupa sen sijaan on tyhjä. Joukkue jatkanee samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi ennen sarjataukoakin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 1 3 4
2.Riku Hahl 1 3 4
3.Jarkko Ruutu 3 1 4
4.Ilari Filppula 0 3 3
5.Teemu Eronen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle