Nouseeko JYP Ässien rinnalle?

LIIGA / Ennakko
Timantinkovassa vireessä oleva JYP kohtaa kotonaan sarjakolmosen Ässät. Mikäli JYP voittaa varsinaisella peliajalla, ovat joukkueet tasapisteissä.

Kuntokäyrät

JYP on vauhdissa. Kenties tämän hetken kuumin liigajoukkue napsii voittoja oikealta ja vasemmalta. Erinomaisen helmikuun ainoat häpeätahrat ovat olleet niukat HIFK- ja Jokerit- tappiot.

Ässät on helmikuussa ollut epätasainen. Lukko ja TPS kaatuivat helposti, mutta neljä tappiota kuudessa ottelussa on aivan liikaa. Maalinteko on kahdessa viimeisessä pelissä tuottanut tuskaa.

Joukkueiden kolmesta kohtaamisesta tällä kaudella kaksi on päättynyt JYPin voittoon. Kaikilla kerroilla pisteet ovat matkanneet vierasjoukkueen mukaan.

Ratkaisun paikat

JYPin ehdoton vahvuus on materiaalin leveys. Kärkipelaajien, kuten Eric Perrinin ja Sami Vatasen takaa löytyy kokonainen joukkue niska limassa töitä tekeviä pelaajia. Vastuuta maalinteosta otetaan kaikissa kentissä.

Mielenkiintoista on, että JYPin tappioihin päättyneissä otteluissa Riku Heleniuson ollut hieman epävarma, kun taas Joni Myllykoski on ollut omissa otteluissaan erinomainen. Mikäli Helenius valitaan maaliin, on hänellä näytön paikka. Muutoin ykkösvahdin paikka alkaa hitaasti siirtyä Myllykoskelle.

Ässien kahden viime ottelun maalit ovat kaikki syntyneet ylivoimalla, mutta silti joukkueen ylivoimaa ei voi kehua. Mahdollisuuksia on annettu lukemattomia, mutta onnistumisprosentti on ollut heikko. Edes kahden miehen ylivoima ei ole tuottanut toivottua tulosta.

Ässien aktiivisuus on joukkueen valttikortti. Peli on kuitenkin kyettävä ottamaan haltuun, muutoin isännät jyräävät porilaisten yli armotta.

Kokoonpanot

JYPin sairastupaa majoittaa edelleen pitkäaikaispotilas Pavel Skrbek. Miika Lahti puolestaan sai perjantain Jokerit - ottelussa Jarkko Ruudun taklauksesta aivotärähdyksen, ja huilannee vielä tiistaina.

Ässiltä poissa on pistenikkari Tomas Zaborsky. Tuomas Santavuori puolestaan palaa mitä todennäköisemmin kehiin, ja sijoitetaan luultavasti Aki Uusikartanon ketjuun.

JYPiltä maaliin luistelee todennäköisesti Helenius. Ässistä maalin voi hyvin mennä kumpi tahansa kaksikosta Juha Järvenpää - Antti Raanta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 4 4 8
2.Ossi Louhivaara 2 3 5
3.Sami Vatanen 2 3 5
4.Jani Tuppurainen 2 2 4
5.Kristian Näkyvä 0 4 4
Ässät M S P
1.Joel Armia 3 3 6
2.Mark Lee 1 5 6
3.Tomáš Záborský 3 2 5
4.Stephen Dixon 0 4 4
5.Veli-Matti Savinainen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle