Pelikaanimetsälle nollapeli mielellä

LIIGA / Ennakko
JYP lähtee jälleen kasvattamaan mittavaa kotinollapelien (5) määräänsä vaikeutensa voittanutta Pelicansia vastaan. Miehistövajeesta viime aikoina kärsineet lahtelaiset taas hakevat jatkuvuutta kohti parempia otteita. JYPin riveissä debytoi uusi vahvistus Petr Hubacek.

Kuntokäyrät

Kotikaukalossa JYP on ollut totutusti rautaa muutamaa työtapaturmaa lukuun ottamatta. Edellisestä kahdesta ottelusta Hippoksella vieraileva joukkue on saanut poistua maalisarake nollilla. Vieraissa hurrikaanipaitojen peli on sen sijaan viime aikoina tökkinyt. Lauantain SaiPa-tappion sisuunnuttamana joukkue tulee varmasti olemaan vaikea voitettava.

Loukkaantumisista ja erityisesti pelikielloista kärsinyt Pelicans löysi tappioputken jälkeen pelinsä uudestaan edellisessä kamppailussaan. KalPa kukistui tyylikkäästi kotona 4-0. Lainamiesten avulla kelkkaansa hitusen kääntäneet lahtelaiset pyrkivät jatkamaan valitulla linjalla myös keskiviikkona Jyväskylässä.


Jatkuuko Tuppuraisen ja Perrinin tehoilu myös keskiviikkona?

Ratkaisun paikat

JYP-ryhmän otteet ovat ailahdelleet rajusti edellisen maajoukkuetauon jälkeen, mutta positiivisuutta voitaneen hakea pirteistä kotiotteista. Maalivahti- ja puolustuspeli nousevat jälleen arvoonsa. Yksittäisistä seikoista esiin nousee myös olemaan tulikuuman Jani Tuppuraisen otteet. Tuppuraisen tasonnosto alkukaudesta on ollut merkittävä ja ajoittain koheltanutkin vauhtikone on nyt saanut pelinsä kohdilleen.

Hurrikaanipaitojen puolustuspakka on varmasti keskiviikkona äärimmäisen tiivis, erityisesti lauantaisen vieras nukahduksen jälkeen. Ylivoimapelin selkeyden ja tasaisuuden löytäminen on vielä ollut vain etäistä haavekuvaa, joten jää arvoitukseksi, millaisessa iskussa pakkopeli on Pelicansia vastaan.

Pelicansin voitto KalPasta kulminoitui loistavasti pelanneeseen hätäapu-
maalivahti Jere Myllyniemeen. Loistavasti pelannut lainavahti takasi voiton, jonka Tommi Paakkolanvaaran johtama kentällinen lopulta maaleillaan ratkaisi. JYPiä vastaan joukkue lähtee varmasti matkaan uudella innolla ja löytyyhän lahtelaisten riveistä myös näyttöhaluja puhkuvia edellisen kauden JYP-pelaajia Vili Sopasen ja Pekka Jormakan muodossa.

Kokoonpanot

Pelicans kärsii edelleen loukkaantumisista, joista ikävimpänä nousee esiin tietenkin ykkösvahti Niko Hovisen poissaolo. Pelikiellot ovat sen sijaan helpottamassa ja mm. tuoreet maajoukkuepelaajat Max Wärn ja Joonas Järvinen tekevät odotetun paluun – päävalmentaja Kai Suikkasesta puhumattakaan.

JYP saa lähteä otteluun mukavassa tilanteessa ilman suurempia kolhuja tai poissaoloja. Maalinsuulla voidaan nähdä kumpi tahansa maalivahdeista, vastaus tähän saadaan JYPille totutusti vasta myöhemmin ottelupäivän edetessä.

Muuta

Muuta mielenkiintoista

Kenties mielenkiintoisimman lähtökohdan otteluun luo ainakin jyväskyläläisten kannalta tuoreen vahvistuksen Petr Hubacekin debyytti hurrikaanipaidassa.
Maailmanmestari ja Tšekin maajoukkueen runkopelaaja on energinen alivoimaspesialisti, mutta JYPissä hänen odotetaan tuovan lisäarvoa myös hyökkäyspäähän.

Nähtäväksi jää osoittautuuko Hubacek samanlaiseksi täysosumaksi, kuin maanmies ja aiempi JYP-hankinta Pavel Skrbek. Pelaaja sopiikin siis ottaa heti tiiviiseen seurantaan.


Petr Hubacek esiintyy jo keskiviikkona JYP-paidassa
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 4 6
2.Éric Perrin 1 3 4
3.Harri Pesonen 1 2 3
4.Tuomas Pihlman 0 2 2
5.Jonne Virtanen 0 2 2
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 4 4 8
2.Tero Koskiranta 1 4 5
3.Tommi Paakkolanvaara 0 3 3
4.Jan Latvala 1 2 3
5.Matias Loppi 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle