Vieläkin voittamaton?

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Ouluun vieraaksi saapuva Ässät on tähän mennessä ollut voittamaton vastustaja Kärpille. Pohjoisessa ollaan kuitenkin kovassa vireessä, sillä pikku pedot ovat tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.

Kuntokäyrät

Kärppien joulutauko meni nappiin, sillä tauon jälkeisistä neljästä ottelusta joukkue on voittanut kaikki. Oululaiset ovat tehneet vähintään kolme maalia per ottelu tauon jälkeisissä väännöissä. Maalinteko olikin se ongelmakohta, mikä Kärppien pelaamisessa piti saada kuntoon joulutauon aikana. Edellisen voittonsa Kärpät nappasi Turusta, jossa TPS taipui torstaina 1-3-lukemin.

Joulutauon jälkeen Kärppien peli on ollut hyvässä kuosissa. Kun maalinteko on alkanut rullata ja taustalla puolustuspelaaminen on toiminut hyvin, on pisteitä alkanut kertyä toivotulla tavalla.

Raksilaan vierasjoukkueeksi lauantain otteluun saapuvan Ässien peli tökki joulutauon jälkeisissä kahdessa ottelussa. Ensin HPK oli kotona porilaisia selkeästi parempi 7-0-lukemiin päättyneessä ilotulituksessa ja heti perään kotiottelussa porilaisryhmä kärsi tappion JYPille 2-4-lukemin.

Tahti kuitenkin parantui tällä viikolla, kun ensin tiistaina Tampereella Ässät kaatoi Ilveksen ja torstaina porilaiset nappasivat hienon vierasvoiton kovassa vireessä olleelta HIFK:lta. Patapaitojen päävalmentaja Karri Kivi olikin erittäin tyytyväinen HIFK-ottelun suoritukseen.

– Mielestäni tämä oli hyvä peli kaikin puolin, paljon tapahtumia. Etenkin lämmittää se, että saatiin pelillinen puoli jälleen parempaan kuosiin, kommentoi Kivi torstain ottelun jälkeen.

Ratkaisun paikat

Ässät on ollut tällä kaudella vaikea vastustaja Kärpille. Syksyllä joukkueiden kohtaamisessa Porissa patapaidat olivat parempia lopputuloksen ollessa 5-2. Toisessa kohtaamisessa Oulussa Kärpät oli pitkään mukana haastamassa porilaisryhmää, mutta Stephen Dixonin aivan toisen erän loppuun tullut 1-3-maali nousi ottelun ratkaisukohdaksi.

– Porissa oltiin itse huonoja, kotipeli olisi pitänyt voittaa, totesi Kärppien kolmosketjun sentteri Joonas Kemppainen Kärppien kotisivuilla kahdesta pelatusta Ässät-otteluista.

Lauantaina Oulussa Ässät tarjoaakin hyvän testin Kärppien nykykunnolle.

Viime otteluissa oululaisten riveistä on puuttunut alkukauden hahmo ja ykköstorjuja Ville Hostikka, joka on potenut nilkkavammaa. Maalilla on torjunut vähän peliaikaa syksyllä liigan puolella saanut Tomi Karhunen, jonka otteissa on kuitenkin esiintynyt ailahtelevuutta.


Hostikka palaa Ässät-ottelussa maalille.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Kärpät tiedottikin perjantaina uudesta ruotsalaismaalivahdista Johan Backlundista, joka siirtyy Ouluun loppukaudeksi Philadelphia Flyersin organisaatiosta. Backlund tuo lisää laajuutta ja mahdollisuuksia Kärppien maalivahtiosastolle kevättä ajatellen.

Maalille lauantaiksi palaavalta Hostikalta on tultava loistosuoritus, sillä Ässiltä löytyy vaarallisia maalintekijöitä, joten porilaisia vastaan maalivahtipelaamisen tulee olla kunnossa.

Toinen ongelmakohta Kärppien pelaamisessa on ollut jäähymäärät, jotka ovat kasvaneet viime otteluiden aikana. Bluesia vastaan Kärpät otti kuusi kaksiminuuttista ja TPS:ää vastaan Kärpät joutui tappamaan peräti yhdeksän kahdenminuutin jäähyä.

Ässillä pelaaminen on ollut vaikeaa, eikä se vielä tiistaisessa Ilves-ottelussa ollut päävalmentaja Kiven mielestä oikealla raiteella.

– Peli ei ole ollut kuosissa. Kaikennäköisiä ongelmia on ollut, niitä on koitettu parantaa ja sillä tiellä ollaan edelleen.

HIFK:ta vastaan otettu vierasvoitto olikin hyvä osoitus siitä, että joukkue on palaamassa takaisin syksyn vahvalle tasolle. Suurimpana voittojen takuumiehenä on ollut maalivahti Antti Raanta, jonka vahva torjuntatyöskentely on antanut Ässille hyvät mahdollisuudet taistella voitosta. Ässien ongelmana on ollut se, että vastustaja on päässyt karkumatkalle otteluiden avaushetkinä, jolloin takaa-ajomatka on yleensä ollut liian hankala voitettavaksi.

Ilvestä vastaan Ässien onnistujia olivat Severi Sillanpää kahdella osumalla ja Veli-Matti Savinainen yhdellä osumalla ja kahdella syöttöpisteellä. HIFK:ta vastaan Ässät puolestaan sai laajalta rintamalta onnistumisia. Maalinteon puolella on puuttunut laajuutta, mikä onkin ollut porilaisten ongelmana joulutauon jälkeen. Myös kolmen ottelun ajan ilman osumia ollut maalipörssin johtaja Tomas Zaborsky onnistui torstain vierasvoitossa.

Lauantaina isoina teemoina pelissä ovat maalinteon lisäksi erikoistilanteet, joissa erityisesti Kärpät on mennyt viime aikoina isoja harppauksia eteenpäin. Ässien puolestaan on jälleen saatava onnistumisia myös kärkiketjujen takaa, jotta viikon kolmannen vierasvoiton nappaaminen on mahdollista.

Kokoonpanot

Kotijoukkue Kärppien kokoonpanosta puuttuvat vielä lauantaina nuorten MM-kisoissa pelanneet Miikka Salomäki, Joonas Donskoi ja Ville Pokka, jotka todennäköisesti palaavat kokoonpanoon tiistain HPK-vierasottelussa.

Hyökkääjä Juho Keränen puolestaan on vielä loukkaantumisen takia poissa, kun taas Ville Hostikka on tekemässä paluuta kokoonpanoon. Hostikka oli TPS-ottelussa Kärppien luukkumaalivahtina.

Ässien kokoonpanosta poissa ovat Jani Honkanen, Ryan Caldwell ja Tuomas Santavuori ja nuorten kisoista takaisin kotimaahan tulossa oleva Joel Armia. Tapio Sammalkangas palasi kokoonpanoon HIFK-ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle