Revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
Oulun syysillassa sarjapisteistä kamppailevat Kärpät sekä Blues. Espoolaiset katkaisivat viime keväänä pudotuspelikirouksensa Kärppiä vastaan passittamalla oululaiset aikaiselle kesälomalle. Nyt Kärpillä on mahdollisuus hakea pientä hyvitystä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Kärpät on aloittanut kauden loistavasti. Viidestä ottelusta Kärpät on kerännyt peräti 13 pistettä, mikä on paremmin kuin kukaan osasi odottaa. Sarjataulukossa Kärpät komeilee jaetulla piikkipaikalla yhdessä Jokereiden ja KalPan kanssa.

- Me olemme saaneet hyvän startin fyysisesti, henkisesti ja pelillisesti, valmentaja Hannu Aravirta kertoi lauantaina Kärppien kaadettua Ilveksen.

Bluesin alkukautta kuvannee parhaiten sana tasapaksu. Viidestä ottelusta tappioita ja voittoja on molempia kaksi, minkä lisäksi tilastoista löytyy myös yksi jatkoaikatappio. Sarjataulukossa sijoitus löytyy tutulta paikalta, sieltä sääliplayoff-joukkueiden seasta.

Ratkaisun paikat

Kärpät on kuin uudestisyntynyt surkean viime kauden jälkeen. Pelaajat eivät pelaa enää itselleen vaan joukkueelle. Kärppien maalilla Ville Hostikka on ollut huikeassa vireessä. Hostikka on torjunut kiekkoja 96,76 prosentin varmuudella, millä hän on torjuntatilaston toisena KalPan Ari Ahosen jälkeen. Jos Kärpät säilyttää alkukauden tasonsa, tulee Bluesilla olemaan vaikea ilta Raksilassa.


Viime kaudella Kärpät kaatui finaaliin porskuttaneeseen Bluesiin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Oululaisten ongelmana on ylivoimapelaaminen. Pakkopeli on ollut suorastaan surkeaa. Pääsyy tähän lienee se, että suurimman ylivoima vastuun kantavat ykkös- ja kakkoskentät, jotka eivät ole saaneet vielä viisikkopeliäänkään täysin uomiinsa. Hämeen kiertueella myös Joonas Kemppaisen johtama neloskenttä sai ylivoimavastuuta, mutta kokemuksen puutteesta johtuen se ei heiltäkään hyvin onnistunut.

Kärpistä kovimmassa vireessä ovat kolmos- ja nelosketjujen haalariosastoon kuuluvat Kemppainen, Kimmo Koskenkorva sekä Julius Junttila. Varsinkin viime kauden tehottomasti pelannut Joonas Kemppainen on suorastaan liekeissä.

Vierasjoukkue Bluesin peli ei ole lähtenyt vielä kunnolla käyntiin. Hyökkäyspäähän kaivataan lisää suoraviivaisuutta, sillä nyt pelaaminen menee liian hienojen kuvioiden virittelemiseen. Blues on tehnyt liigassa toiseksi vähiten maaleja, mikä asettaa paineita joukkueen hyökkääjien niskaan.

Viime viikolla Bluesin riveissä SM-liigadebyytin teki peräti neljä pelaajaa, joista varsinkin Jani Hakanpää sekä nollapelin JYPiä vastaan pelannut Lars Volden esiintyivät edukseen. Onkin mielenkiintoista nähdä, heittääkö valmentaja Lauri Marjamäki maalille Voldenin tuore nollapeli vyöllään vai hieman epätasaisesti pelanneen Petri Koiviston vanhan kotiyleisönsä eteen.

Kokoonpanot

Kärppien terveystilanne on hyvä. Sairastuvalla on ainoastaan nivustaan poteva Ivan Huml. Lisäksi Kiekko-Laserissa pitää pelikuntoa yllä vielä kentällinen pelimiehiä. Maalissa jatkaa Ville Hostikka. Nähtäväksi jää, tekeekö Aravirta hienosäätöä hieman hukassa olleisiin kahteen ensimmäiseen kenttään.

Bluesin tilanne ei ole yhtään huonompi. Itseään parantelee ainoastaan Valtteri Virkkunen. Maalivahtikysymys lienee vielä avoinna, mutta nollapelin edellispelissä pelannutta Lars Voldenia on varmasti vaikea ohittaa.

Lisämielenkiintoa otteluun tuo Bluesin lukuisat kärppätaustaiset pelaajat. Oskari Korpikari, Kristian Kuusela, Ari Valin ja Petri Koivisto ovat aikanaan olleet suuressa roolissa Oulussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle