Kuninkaan paluu

LIIGA / Ennakko
Torstai-iltana Raksilassa iskevät yhteen Oulun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho. Vaikka Kärpät jyrää vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa ja HPK pelaa käytännössä kaikki loput pelinsä ilman sen suurempaa panosta pudotuspelipaikan karattua sen ulottumattomiin, ei torstai-illan kamppailua voi hyvällä omalla tunnolla kutsua merkityksettömäksi. Siitä pitää huolen kotiyleisönsä eteen palaava Jari Viuhkola.

Tiistaina Kuopiossa kotimaisen liigakauden korkannut Viuhkola pelaa siis torstaina ensimmäistä kertaa Raksilassa lyhyeksi jääneen Pohjois-Amerikan vierailunsa jälkeen. Vaikka tiistain debyytistä ei jälkipolville kovin kummoisia kalajuttuja jäänytkään kerrottavaksi, osoitti Kuopiossa pelattu ottelu kuitenkin sen, että terveenä ollessaan mies kuuluu ilman muuta yhä SM-liigan terävimpään sentterieliittiin.

- Toki pieni pelaamattomuus välillä näkyi, mutta miehellä on asenne kohdallaan ja eihän esimerkiksi Viuhkolan pelikäsitys ole mihinkään kadonnut. Hienoja suorituksia nähtiin jo Kuopiossa aika-ajoin, kommentoi Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli viisitoista minuuttia pelanneen Viuhkolan tulikastetta.

Chiodo Ja Andersson keskipisteinä

Viuhkolan lisäksi mielenkiintoinen ottelu on edessään myöskin Kärppien kaksikolla Andy Chiodo ja Jonas Andersson, jotka pelaavat torstaina ensimmäistä kertaa entistä kotijoukkuettaan vastaan. Jälleennäkeminen ei kuitenkaan herätä sen paremmin Kärppien kuin Pallokerhonkaan joukkueenjohdossa elämää suurempia tunteita.

- Kyllähän tuollaisesta voi tarinaa iskeä vaikka kuinka paljon, mutta tuskin pelaajat sitä edes itse miettivät. Toki pikkuinen kutina on varmasti molemmilla vatsanpohjassa, mutta peli muiden joukossa tämä on heillekin, ennakoi Hilli.

- Emme edes tiedä pelaako Andy (Chiodo) torstaina. Molemmat ovat mahtavia pelaajia, mutta en usko, että tämä jälleennäkeminen on torstaina kovinkaan suuressa roolissa. Andersson ja Chiodo pelaavat nyt omalle joukkueelleen, ja meidän pelaajamme omalleen, yhtyy HPK:n päävalmentaja Matti Alatalo Hillin näkemykseen.

Rinkelinmäen ovet kovilla

Yhteisiä pelaajia lukuunottamatta joukkueet lähtevät Raksilan vääntöön täysin eri lähtökohdista. Siinä missä Kärppien runko on pysynyt lähes samana koko kauden, on HPK:n pukuhuoneen ovi käynyt kuin saluunassa. Tästä huolimatta vastuuvalmentaja Alatalo ei näe tilannetta pelkästään negatiivisena.

- Esimerkiksi eilinen ottelu (3-2-voitto Lukosta) osoitti sen, että meidän ryhmässämme on yhä paljon fyysistä ja psyykkistä energiaa jäljellä. Meillä on koko kauden ollut niin paljon poissaoloja ja niin paljon vaihtuvuutta ryhmämme sisällä, että ei joukkue enää siirtoikkunan viimeisinä päivinä reagoinut muutoksiin hirvittävän vahvasti.

Kumpikaan joukkueista ei pääse tulevaan otteluun täysin terveellä joukkueella. Kärpistä poissa ovat varmasti Ondrej Kratena, Juho Jokinen ja Oskari Korpikari. Hämeenlinnalaisten riveistä puuttuvat todennäköisesti ainakin Hannu Väisänen, Kai Nurminen, Roni Andersson, Risto Korhonen ja Antti Kerälä.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa, joista Kärpät on poistunut voittajana kahdesti ja HPK kerran.

» Lähetä palautetta toimitukselle